Visuelle stemninger fra Nepal

Reiseforslag: Vandring i Langtang

Varighet: 12 dager/12 netter (inkl. nattflyvning) | Pris fra: fra 23.500,-
Pris pr. pers i dbl. rom. Tillegg for utreise i høysesong.

  • flyreise t/r Oslo - Kathmandu inkl. skatter og avgifter

  • transfer ved ankomst og avreise

  • hotell i Kathmandu 3 netter med frokost

  • sightseeing i Kathmandu

  • 7 netter i camp eller lodge under vandringen

  • Guider under hele turen

  • måltider: frokost, lunsj og middag under vandringen

Skroll ned for program, dag-for-dag

Klikk her for Nepal introside


Program

Dag 1: Avreise fra Oslo

Dag 2: Ankomst Kathmandu.
Du blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. En duftende velkomstgirlander forteller at du er langt fra Norge. Bare det å fly inn til hovedstaden Kathmandu på en klar dag er verdt reisen. I utstrekning er Nepal et lite land, med om lag en tredjedel av Norges overflate. Innenfor dette lille området finnes den største høydeforskjellen i verden, fra 90 meter over havet og helt til toppen av Mount Everest, verdens høyeste fjell, 8 850 moh. Nepal er vilt og vakkert, med gamle minnesmerker og en befolkning som snakker over 100 språk og har bevart gammel og tradisjonell kultur. Kathmandu er eventyrbyen framfor alle. Og hvilken by! Fra tidlig morgen til solnedgang er markedsplassen Asan Tole et ufattelig område å utforske.  Hobbittlignende salgsboder, trekjerrer og improviserte utsalgsplasser gir deg mulighet til å handle alt fra kokosnøtter til yakhaler. Ta en pause i et av de små tehusene og hvil bena, sitt stille og se på livet. Vi lover at det blir en overraskelse.
Overnatting i Kathmandu med frokost

Dag 3: Kathmandu.
Etter frokost venter sightseeing. Den gamle bydelen syder av liv før klokken 06:00. Buddhistene skal i tempel og hinduene ofrer dagens gaver til gudene på lokale altere. Kvinnene utfører dagens puja og legger små offergaver til gudene ved hoveddøren ved de mange hellige steder og ved templene. Det er ikke som hjemme. Både morgen og kveld akkompagneres du av sangen, bhajan, som ljomer fra templene. Du starter dagen på Durbar Square, som prydes av et femtitall hellige byggverk, flere er solid plassert på Unescos verdensarvliste. Verdt et besøk er det gylne buret med Raj Kumari, kvinnen som er reinkarnasjonen av Durga, hinduismens mor. Swayambhunath Stupa er cirka 2 000 år gammel og dominerer vakkert på toppen av et fjell og er bedre kjent som Apetemplet. Kallenavnet skyldes de mange småfrekke rhesusapene som holder til her. Tempeltoppen er en mosaikk av små og store templer og pagoder.

Bhaktapur ligger 14 kilometer fra Kathmandu og var engang hovedstad i Nepal. Det sies at den ble grunnlagt på 1 100-tallet og er fortsatt nærmest urørt, og føles som et museum.  Byen har sjarmerende små mursteinshus og gater, og er oppført på Unescos verdensarvliste. Palasser, templer, statuer og kunst smykker de mange åpne torgene, og det er denne unike arkitekturen som har gjort at Bhaktapur i dag er kjent som Nepals kulturperle. På programmet står blant annet Durbar Square og kongeslottet med 55 vinduer bygget av kong Bhupatindra Malla, samt det berømte høye templet, Nyatapol.
Overnatting i Kathmandu med frokost

Langtang dalen er et av de vakreste områdene i landet. Den spektakulære fjellkjeden Langtang-Lirung er kledd med frodige skoger av gran og rhododendron. Underveis får dere oppleve hinduistiske impulser i Kathmandu-dalen, buddhistiske tradisjoner i nord, stupas, klostre, blafrende bønnflagg - og unik varme og gjestfrihet.

Dag 4: DHUNCHE & over BHARKHU (1866 m / 2 timer)
Kjøreturen langs bredden av Trisuli elven til Dhunche fra Kathmandu tar seks timer. Herfra vandrer dere i ca to timer til Bharkhu hvor dere skal overnatte.

 Day 05: FOREST CAMP (1982 m) 5-6 hours walk:
Ruten går høyt over elveosen til Trisuli og Langtang og tar dere med til Syabru, en liten bosetning med Sherpas og Tamangs, og fortsetter bratt nedover til elven. 
Overnatting i hytte.

Dag 06: GHORA TABELA (3048 m / 6-7 timers vandring)
Etter en halv times vandring oppover langs elvebredden, krysser dere elven og fortsetter med bratt stigning opp Langtang kløften til den åpner seg i et vakkert skoglandskap med gran og rhododendron. Ghora Tabela ligger i utkanten av skogen i nærheten av en liten millitærleir.

 Dag 07: KYANGIN GOMBA (3840 m / 5-6 timers vandring)
Dagens etappe tar dere med gjennom åpent fjellandsskap til landsbyen Langtang. Etter to timers vandring herfra kommer dere frem til Kyangin Gomba. Her kan dere bl.a. besøke klosteret og en liten ostefabrikk.

 Dag 08: Hviledag.
Kyanjin Ri (4,800m) og Tserko Ri (5,000m) er to flotte utsiktspunkt i nærheten av overnattingsstedet. Etter frokost anbefaler vi en tur til Tserko Ri (5000m) med fantastisk utsikt over Langtang Lirung, Langtang fjellkjeden, Kinshung, Yansa Tsenji og den imponerende isbreen lirung. Etter å ha returnert til versthuset for lunsj og en liten hvil, venter vandring med guide i Kyanjing dalen.
Overnatting i Kyanjin Gompa.

Dag 09: LAMA HOTEL (2400 m / 5-6 timers vandring) 
I dag vandrer dere tilbake til Lama Hotel. Hele turen er nedoverbakke og du har fantastisk utsikt over de majestetiske fjellene. Bruk god tid og nyt denne flotte turen.
Overnatting: Lama Hotel (2,470 m/8,104ft).

 Dag 10: SYABRUBENSI
I dag vandrer dere langs Langtang elven og gjennom vakre skoger med eik, bambus og rhododendron. Det er et rikt dyreliv i disse skogene, og man kan få øye på eksotiske fuglearter, villsvin, pandaer, apekatter og svartbjørner. Dwre krysser hengebroen og vandrer i kupert tereng til Syabrubensimed fantastisk utsikt til fjellene i nord; Langtang, Gauri Shankar og tibetanske fjell uten navn.
Overnatting i Syanrubensi, en hyggelig liten landsby med et lokal marked. 

Dag 11:  KATHMANDU:
Åtte timers kjøretur tilbake til Kathmandu.
Overnatting i Kathmandu.

Dag 12: Retur til Norge
Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i god tid før avgang.