Reiseforslag.

Varighet: 8 dager/7 netter | Pris fra: 25.500 pr. person i dbl. rom
Pris pr. pers i dbl. rom. Reiseperiode: Juni - september

  • fly t/r Oslo inkl. skatter og avgifter

  • transfer ved ankomst og avreise

  • bysightseeing i Bishkek

  • utflukt til Ala-Archa National Park

  • overnatting: fire netter på hotell med frokost

  • helpensjon under vandringen i Karakol

  • Inngang til parker

  • guide og sjåfør: engelsktalende

  • vandring, inkl. telt, guider, kokker og bærere. En bærer pr. person som frakter 15 kg

  • inngang til de varme kildene i Altyn-Arashan

KLIKK HER for flere reiseforslag til Kyrgyzstan

Vandring i Kyrgyzstan


Program: Dag for dag

Dag 1: Ankomst Bishkek, Kyrgyzstan - Transfer til hotellet
Bishkek er hovedstaden og den største byen i Kirgisistan. Byen ligger ved foten av det praktfulle fjellkjeden Kyrgyz Ala-Tau. Bishkek er en by med mange grønne parker og offentlige bygninger i marmor, sovjetiske boligblokker og tusenvis av mindre privatbygde hus. De fleste gatene ligger langs smale kanaler som vanner de utallige trær som gir kjærkommen skygge i løpet av de varme somrene. Byen regnes for å være den grønneste i Sentral-Asia med flere trær pr. innbygger enn noen annen by. Vår sightseeingtur inkluderer: Museum of Applied Arts og Ala-Too-plassen, det største torget i landet i landet. Torget fungerer som et sted for statlige arrangementer og feiringer. Her finner du også mange monumenter, et utendørs bildegalleri, berømte Oak Park, regjeringsbygninger og teatre.

På ettermiddagen besøker vi Ala-Archa nasjonalpark. Her lever bl.a. snøleoparden og en sjelden blå fugl som Kyrghyz kaller "en lykkelig fugl." Jakt er strengt forbudt.
Overnatting: Hotell m/frokost
 
Dag 2: Transfer til Karakol, 430 km
På vei til den nest største fjellrike innsjøen i verden, stopper vi ved Karakhanids minaret fra det 12. århundre - Burana tårnet. I dag er dette et museumskompleks som inkluderer selve tårnet. Her kan man også kikke på mausoleet, rester av et citadell, samling av balbals (grav brukt av nomadenen), helleristninger og et lite museum. Vi reiser videre gjennom Boom Gorge og langs nordkysten av Issyk-Kul Lake til Cholpon-Ata byen. Innsjøen er omgitt av de snødekte toppene i Terskei og Kungei Ala-Tau fjellkjeden som ligger på 1600 meters høyde. Innsjøen er 180 km lang, 60 km bred og 700 m dyp. 134 bekker og elver strømmer inn i sjøen, men ingen flyter, noe som forklares av undervanns tektonisk aktivitet.
Overnatting: Hotell m/frokost

Dag 3: Vandringen begynner: Karakol - Sirota Hut.
Turen begynner med vandring gjennom de fantastiske Tien-Shan fjellene. Lengde 11 km, høyde + 600 m, 5-7 timers trekking.

Transfer til utgangspunktet: fra Karakol til Karakol Gorge. Herfra vandrer vi til Sirota Hut. På vei til leiren vandrer vi over stepper til fjellskoger, til subalpine og alpine enger og til og med til områder med evig snø.
Camping i nærheten Sirota hytte.
Overnatting i telt m/alle måltider
 
Dag 4: Sirota Hut - Ala Kol innsjøen - Keldike Gorge
Lengde 8 km, høyde + 850 m, 5-7 timers trekking.
Etter frokost fortsetter turen til Ala-Kol Lake (3532m). Turen fra Sirota Hut til sjøen tar ca 2-3 timer. Innsjøen er 2,3 km bred og 700 meter over, frosset fra oktober til mai og omgitt av fjelltopper og isbreer. Her har du fantastisk utsikt over fjellkjeden Terskey Ala-Too.
Middag og camping i Keldike-kløften. (3200m).
Overnatting i telt m/alle måltider
 
Dag 5: Keldike dalen - Altyn Arashan
Lengde 11km, Høyde -1100m, 3-4 timer trekking.
Etter frokost setter vi kursen mot Altyn Arashan dalen (3 timer). Den fantastiske utsikten over Altyn Arashan tiltrekker seg mange turister. Altyn Arashan er et feriested som er kjent for varme kilder. Du vil ha en mulighet til å bade i bassenget med varmt kildevann. Dere blir hentet i Altyn-Arashan og returnerer til Karakol med bil.
Overnatting: Hotell m/helpensjon
 
Dag 6: Transfer til Son Kul innsjøen. 370 km
Dere starter dagen med en tur til Kirgisistans sentrum for nasjonalfilt håndverk - Kochkor. Du vil besøke et lokalt verksted og prøve deg som teppemaker. Så fortsetter vi til alpin Son-Kul Lake over Kalmak-Ashuu Pass (3300 m). Det er den nest største innsjøen etter Issyk-Kul Lake og det største ferskvannet innsjøen i Kirgisistan. Det er omgitt av kneisende fjel, beitemarker med yurter beitende storfe. Her vil du bli kjent med tradisjonelle livsstil av kirgisiske nomader.
Overnatting: Yurt camp m/frokost og middag

Dag 7: Transfer til Bishek - 350 km
Turen fra Son-Kul Lake (3100 m) består av imponerende naturopplevelser. Du skuer utover fantastisk landskap fra fjelltoppene Kara-Keche (3500 m) og Tuya-Asuu (3100 m) Passes. Du vil passere flere avsidesliggende landsbyer og få et innblikk i bøndenes livsstil. Underveis får du også oppleve det fargerike landskapet langs Kekemeren elven.
Overnatting: Hotell m/frokost

Dag 8:
Transfer til flyplassen og retur til Norge.

Reis til Kyrgyzstan når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.