Øyhopping Grenada og Tobago

Ja da har vi kommet oss hjem etter en fantastisk tur til Tobago og Grenada. Dette er to helt fantastiske øyer som både er like og veldig forskjellige. På Tobago føler man at man reiser litt tilbake i tid og får oppleve det ekte Karibia, men når det er sagt så må vi nok innrømme at Grenada ble en favoritt. En helt fantastisk natur og flotte mennesker gjorde at opplevelsene stod i kø. Tusen takk for flott oppfølging og planlegging av reiserute. Alt gikk helt knirkefritt.
- Audun, juli 2019

Øyhopping på Azorene

Dette er andre gangen vi reiser på tur sammen med Espenes.. Slik min venninne sa det: Deilig å dra på tur hvor du slipper å tenke. Espenes får terningkast 6 for denne turen.
Vi hadde 3 fantastiske uker i Azorene og i Lisboa og fikk med oss hjem flere unike opplevelser. Mye takket være profesjonelt opplegg fra Espenes side. I korte trekk:
 
-          Flott reise-opplegg med 3 spennende øyer
-          Bra hotell
-          Spennende og lærerike utflukter
-          Utrolig bra og usedvanlig hyggelige guider
-          Herlig vær og temperatur (20 – 24 grader) – mens i Norge svettet folk
-          Høydepunktet var nok en tur vi ordnet selv på Faisal: Hval og delfinsafari i strålende vær. Min venninne hadde aldri sett hval før. Vi fikk se nesten 20 hval og masse delfin
 
Vi avsluttet turen i Lisboa og der fikk vi en overraskelse: Vi ble hentet på flyplassen når vi ankom og fraktet direkte til et av de beste hotellene vi noen gang har bodd på. Oppholdet i Lisboa var som Azorene – utrolig bra og selvfølgelig ble vi fraktet ut til flyplassen når vi vi skulle hjem !!!!!
 
SOM SAGT: TERNINGKAST 6 for hele turen.
PS: Vi reiser gjerne en gang til med Espenes

- Arne, august 2018

Strandferie på Bonaire

Vi har hatt det strålende og alt har gått veldig fint. Delfins var et flott hotell, stranden deres var deilig, øya hadde mye eventyr å by på og menneskene var hyggelige. Vi trivdes i paradis! :-) Takk for hjelp med planleggingen av reisen

  • Camilla, februar 2019

delfins10.JPG

Sykkeltur på Azorene

Vi hadde en fin, trivelig og interessant tur. Mange takk for et fint opplegg. Vi syklet i variert terreng som ga oss nye opplevelser hver dag. Vi møtte bare hyggelige mennesker og snakket med mange så vi fikk både lokal historie og informasjon. Alle hotellene var fine og med god mat og servise. Vi fikk god hjelp underveis og alt fungerte som planlagt. En kveld måtte vi etterlyse bagasjen, men ingen stor sak det da. Kan på det varmeste anbefale en slik tur, men det krever at en er i ganske bra form. På enkelte plasser er det bratt både opp og ned.

 Vi hadde også fine dager i Ponta Del Gada. Da ble det byvandring og turer med lokale busser. Nå har vi sett hele Sao Miguel!!! Vakre Azorene!

- Agnes og Knut, juli 2018

Bilder: Copyright Agnes og Knut

 

Ecuador og øyhopping på Galapagos

Vi har hatt en fantastisk, eventyrlig reise! Ecuador og Galapagos var helt unikt, og opplegget var veldig bra. Vi fikk kjempefine hoteller med store, gode rom. All transport innen Ecuador, inkludert flyturene t/r regnskogen og t/r Galapagos gikk knirkefritt. Representanter fra Galacruises var alltid tilstede og sørget for at alt gikk glatt, både på flyturer og båtturer, de sjekket oss inn, bar bagasje og var serviceminded til tusen!

Høylandet i Ecuador: Her hadde vi den aller beste guiden, Carlos. Han var i en klasse for seg, han er den beste guiden jeg noensinne har hatt, noe sted (og jeg har reist mye i verden)! Han strakk seg til sitt ytterste for vår del, var tilgjengelig sent og tidlig, hjalp oss med nødvendige innkjøp (fordi én bagasje kom forsinket til Ecuador), var enormt kunnskapsrik, flink til å formidle, var en god sjåfør, hadde rikelig med humor og glimt i øyet. Vi fikk fantastisk god tone med ham - vi ble rett og slett veldig glade i Carlos! Togturen til "Devil's Nose" var også helt utrolig bra.

Regnskogen: Her fikk vi flotte guider i hovedguide Oscar og ikke minst lokalguide Wilson. To flinke karer som samarbeidet veldig fint. Oscar var ung, men utvilsomt et lovende guide-emne, slet litt med engelsken, men tok igjen på sjarmen. Wilson gikk foran med macheten sin på alle turer i regnskogen, dag og natt. Vi følte oss så trygge med Wilson i nærheten! Sani var en lodge med en fantastisk og helt unik beliggenhet, vi følte oss virkelig midt i villmarken. Stedet var i ferd med å få en nødvendig oppgradering, så det var tidvis litt byggestøy.

Galapagos: Her var det mange forskjellige guider av vekslende kvalitet, men de fleste var gode, ikke minst Fernando som vi hadde på Santa Cruz i to dager. Særlig snorkleturene var fantastiske! Turer på land for å se landskilpadder, haviguaner mm. var jevnt over veldig gode. Den eneste skikkelige nedturen var turen til Sierra Negra-vulkanen på Isabela, en tur i tåka med en fåmælt guide, vi så ingenting og oppnådde kun å få veldig skitne sko. Vi skjønner jo at været ikke kan styres, men den turen kunne med de værforholdende som var den dagen godt vært avlyst og erstattet med noe annet. Men tur nummer to den samme dagen var igjen helt fantastisk med masse dyreliv (iguaner, pingviner, bluefooted boobiebirds) og utrolig snorkling blant havskilpadder, sjøløver og haier.

Så tusen takk for det flotte opplegget.

- Eirik, Hans Ragnar og Toril, juli 2018

 
peru_colca_bigstock-Flying-condor-in-the-Colca-can-215109271.jpg

Rundreise og fottur i Peru

Vi er tilbake fra Peru fulle av inntrykk etter en på alle måter vellykket tur.

Takk for hjelpen med å lage det som ble et flott opplegg, og for god informasjon på våre mangslungne spørsmål i forkant. Samarbeidet med LimaTours i Peru fungerte utmerket. De tar godt vare på sine gjester og det var ikke svikt i noen av oppleggene. Kunnskapsrike guider som ga oss masse informasjon. Vi var vel i en heldig stilling i og med at vi kunne nyte godt av spansktalende guider, så vi vet ikke så mye om hvordan de fungerer på engelsk. Vil tro at det også er bra! 

To av høydepunktene for oss ble faktisk den innlagte fotturen med overnatting i telt, samt turen til Colcadalen. En slik todagers fottur som vi hadde, kan absolutt anbefales! Men man bør nok være vant til å gå fottur, samt ha adekvat utstyr.og ta seg til til høydetilvenning. Og kondorene fløy og lekte seg i litt vind og fin oppdrift. 

Igjen takk for hjelpen med å lage en flott tur.

- Ellen og Rolf, mai 2018


Ferie i Peru

Vi takker for en meget velorganisert og helt problemfri tur til Peru.
Deres kontakter der må vi skryte ekstra mye av da de var 100% på alle dager.
Hyggelig, hjelpsomme og gode til å guide samt at de snakket fint på engelsk.
Vi kan på det beste anbefale deg og ditt selskaps opplegg videre til alle som vil oppleve Peru på sitt beste med meget bra presisjon.

- Kåre, May , Anne og John, februar 2018

peru.jpg
 

Rundreise i Peru

Tusen takk for et fantastisk opplegg i Peru.
Vi hadde det veldig bra. Fikk litt høydesyke, men ellers var det meste helt topp.
Generelt snakket de fleste guidene litt spansk engelsk, men det gikk stortsett bra. Han guiden vi hadde dag 2 var eventyrlig! Det samme gjaldt hun guiden vi hadde i Arequipa. Her fikk vi imidlertid ikke snacks ihht programmet uten at det var viktig.

Hele opplegg fungerte veldig bra. Hotellene var supre og kan anbefales. Turen til Hyanna Picchu var absolutt høydepunktet. Det ble litt mye busskjøring, hadde nok valgt en innenlandsflytur ekstra om jeg skulle reist en gang til.
Vi drar gjerne på en ny tur som dere legger opp for oss.
Hilsen fire kjempe fornøyde kunder 👍😀

mars 2018


Ferie i Sri Lanka

Vel heime, påskeferie og barnebarn, ski og snø, - og meir soldagar enn på Sri lanka.
 
Me takkar for ein godt opplagt tur. "Småkrøll" i starten er vel meir normalt. Eg prøva å få godtgjort ein tapt lunsj ved ankomst hotellet i Colombo. Lykkast det, men eg betala 50 USD i mellomlegg! Men middagen var framifrå - servicen endå betre.
Agenten hadde ikkje betala for roma på førehand, difor vart det div. krøll.
Neste morgon SMS, unntakstilstand , frå UD. køyrde til norske ambasaden - me burte halda på prgrammet og dra til Kandy. Litt soldatar og stengde butikkar, men ingen hindring for turistar i Tooth Tempel,Te-plantasjar, elefantar, Litle England  eller ein flott togtur.

Siste dagen med nasjonalpark- safari i øs-pøs, og så til skilpadde og elvetur. Etter nasjonalparken ville me til hotellet. Det er for mykje på ein dag - særleg når du startar kl. 05. om morgonen! Men me fekk ein god vri: Kevin, sjåfør, tok oss med neste dag, heilt utanfor opplegget, og då var me også på besøk i heimen til Kevin, 2 små barn, foreldre og onkel. Ei særleg oppleving!

Kevin var ein god sjåfør , i brukbar bil, men ikkje den beste, agenten hadde betre! Kevin følgde oss, gjorde tenester, passa på , men engelsk for europearar var ikkje greitt. Uttala hans var særs vanskeleg. Han forstod oss dårleg, og etterkvart blei det færre spørsmål frå vår side.

Hotella me budde på var ok i Kandy, betre Hotton Towers, og lunsjane var gode.
Club Waskaduwa var godt, roleg og lite folk - og langt mellom russerane. Roma var store og berre halvegs møblerte, men me bad om fleire stolar  + div. og det kom! Balkongen og havutsynet var framifrå, og kald god chilensk kvitvin fann tørste struper! Servicen auka med dagtalet og tipsa - og me lika oss!

Veret var godt, sol og varme, og tuk-tuken frakta i nærområdet. Reiste ein dag til Galle med tog - ei oppleving på 3. klasse!Billetten kr. 6 .- for ca 1,5 t.
Medan me var på  Hotton Towers ville Gunnhild og eg ha masasje, og Kevin anbefalte. og køyrde oss. Dette bør ikkje anbefalast, om ein ikkje er ute etter "tilleggestenester"!
 
Me takkar for svært hyggeleg konrakt med deg og Espnes - slik vil me leggja opp fleire turar. Eg har snakka varmt om slike opplegg , og ein kjenning som vurderte Sri Lanka som neste reisemål, vil ta kontakt med dykk.

- Lars, mars 2018


Rundtur i Argentina og Chile

Tusen takk for god hjelp i planlegging  og gjennomføring av våre  2 uker i Chile og Argentina.

Vi hadde store forventninger og opplever virkelig at de ble mer enn innfridd. Programmet var godt komponert, guidene kunnskapsrike og hyggelige og lokal agent sørget for at alt gikk som planlagt. Hotellene svarte til beskrivelsene og vi er godt fornøyd med  både på service og beliggenhet. Vi satte ekstra pris på  gåavstand til sentrum og restauranter.

Rundreisen inneholdt utrolig vakre naturopplevelser og møter med mennesker som på en god måte formidlet en unik historie og kultur. Høydepunktene kom tett med fargerike  Valparaiso, reisen  over  Andesfjellene,  Mendoza med vingårdsbesøk og Salta med rundtur inkludert Salinas Grandes  og overnatting i Purmamarca. Iguazu falls var en helt fantastisk opplevelse både fra Argentina og Brasil. Tangoshow i Buenos Aires  hadde svært høy kvalitet og maten var også god!

Vi opplever at rundturen i Chile og Argentina var tilpasset våre ønsker som om den var komponert for oss av en god venn. Vi kommer gjerne igjen og anbefaler Espnes  til andre med reiselyst.

Til slutt  vi hadde mange gode guider, men  vil likevel gi ekstra ros og takk til vår  guide i Santiago,  Andreas Lagler. Han introduserte oss for Santiago og Chile på en fantastisk måte, både fortid og nåtid.  Lunch på en fiskerestaurant ved Mercado Central var også fantastisk.

Et forbedringspunkt til slutt er lunch i Humahuaca. Denne var ikke inkludert, men vi ble tatt med til en restaurant som vi opplevde som en «turistfelle» restauranten heter El Fortin. Ikke noe stort problem, men greit å vite for dere.

- Britt og Leiv, mars 2018


Chile og Påskeøya

Alt var helt perfekt. Drosjene sto der de skulle være og kom aldri for sent, alle var kjempesnille og hotellene var helt topp!

Ikke noe å klage på i det hele tatt, så du skal ha tusen takk for denne fine opplevelsen.

Selskapet som arrangerte utfluktene på Påskeøya fulgte ikke planen jeg fikk av deg. Jeg fikk et skjema da jeg ble plukket opp fra flyplassen på Påskeøya, men leste det ikke fordi jeg tok for god fisk at planen jeg fikk av deg stemte, så min «fridag» falt på søndag isteden for fredag. Men det gjorde meg ingenting, og turene og guiden var veldig bra. De kom alltid på avtalt tid og var kjempehyggelige alle sammen.

Ellers så hadde jeg én ubehagelig opplevelse i Santiago hvor en drosjesjåfør loppet meg noe skikkelig. Fyren ble ubehagelig og jeg bare betalte for å bli kvitt han. En chilensk jente sa til meg at dette var et økende problem i taxinæringen og at chilenere kan oppleve det samme. Det er blitt så ille at det er en prioriteringssak for politiet. Det var en offisiell drosje (svart med gul tak), så det kan være lurt å advare folk og oppfordre de til å bruke den billige t-banen der. Ikke misforstå: denne drosjen hadde ikke noe med ditt opplegg å gjøre!

Som sagt: tusen takk igjen og kommer til å huske dere ved neste utflukt 😊

- Jacob, mars 2018. Bilde copyright Jacob

chile_20180309_121933_001.jpg

"Øyhopping på Galapagos"

Vi har hatt en helt fantastisk tur og er veldig godt fornøyd med alle aspekter ved den!Her er mine begrunnelser på hvorfor:

Utfluktene var varierte og gjorde at vi opplevde å få det beste ut av hver av øyene!

Programmet kunne ved første øyekast se litt heseblesende ut, men det var det absolutt ikke - en veldig god balanse mellom at vi fikk benyttet tiden godt til opplevelser og fikk hvile/fritid.

Hotellene var perfekte for oss. Små, personlige, men veldig hyggelig og oppmerksomt personale. Hotell Iguana på Isabela, som vel kanskje var det hotellet med best standard, ble etter de to andre på Galapagos oppfattet som litt upersonlig. Merk at dette er ment som et kompliment til de to andre enn noe negativt for det hotellet - det var bare en helt annen stil. Men vi ble godt ivaretatt der også! 

Alle transferer og informasjon fungerte veldig bra. De få gangene det var usikkerhet, ringte jeg Galacruises og ting ble avklart og ordnet i en fei! 

Om det er en eneste ting jeg skal «klage» på (og dette er bare småtterier, viktig å presisere det!) er at på to av halvdagsutfluktene stod det at vi skulle få lunsj; på den ene fikk vi en kjeks, den andre litt mer kjeks og et glass brus. Kanskje bare greit å styre forventningene, for på de andre turene var det veldig bra lunsj!

Så oppsummert er jeg veldig godt fornøyd med valget av dere: all oppfølging og service fra deg, og tilpasning til våre behov, og ikke minst en tur som svarte til forventningene (som var høye! 😊)

Denne turen var jo muliggjort av en arv, hvor jeg ønsket å skape et minne om min far for mine barn, ved å gi dem en opplevelse for livet. Og det målet er også nådd!

Så igjen, tusen takk! Jeg vil (og har allerede gjort det) anbefale dere på det sterkeste for slekt og venner! Og benytte dere igjen ved neste anledning!

- Norunn, mars 2018


"Rundreise i Argentina"

No er vi komme vel hjem og må venne oss til kulden😁☃️☃️etter 14 dager med temperatur mellom 25-30 grader.

Vi har bare hatt en helt fantastisk tur😁😁😁 tusen takk for et godt opplagt program som passet veldig bra til oss.

Alt har fungert etter programmet. Vi fikk beskjed dagen før når vi skulle bli hentet, og det kom alltid noen og hentet oss og de visste alltid hvor vi skulle......

Vi hadde noen utfordringer med språket siden de snakker lite engelsk og vi lite spansk, men vi klarte oss veldig bra, ble litt morsomt av og til. 

Vi er veldig fornøyde med de små sjarmerende hotella vi hadde. Alle var veldig hyggelige og ville bare gjøre alt for oss, de var flinke i engelsk så det var bra. 

Vi tok jo noen fly turer innenlands og der var vekt grensa bare 15 kg. Det var ikke vi klar over, vi hadde jo selvsagt litt overvekt hver gang, men etter litt forklaring slapp vi å betale..... 

Kan godt hende vi kommer tilbake for ny tur 😁😁😁👍 Vi kommer til å skryte masse av dere og anbefale dere 😁

- Britt og Olaug, mars 2018"Rundreise i Oman"

Turen var fantastisk! Det vi likte best var ørkenen og fjellene.
Flott å komme til vakre Chedi hotell. Vi fikk romoppgradering dvs med nydelig utsikt og terrasse.
Hotellene i ørken og fjell, veldig bra. Golden Tulip så der, ville kanskje blitt for lang tur uten overnatting men kunne ha kuttet ut det.
Shangri la var flott, men veldig stort, dyrt og ganske upersonlig. Videre var det nesten bare gamle (vel eldre enn oss) der. Faktisk virket det morsommere på et av de andre hotellene til Shangri la. Vi liker nok mer boutique hoteller enn store resorter. Kunne ha kortet ned et par dager der. Men deilig var det med sol og varme.
Utrolig dyrt med alkohol! Måtte passe på å ikke bare bestille. De tok seg skikkelig betalt for det.
Tusen takk for flott hjelp!

- Bente, mars 2018


 

"Rundreise i India"

Vi hadde en fantastisk tur, fullspekket med kulturelle inntrykk, spennende mat og hyggelige nye bekjentskaper. Det har tatt noe tid å fordøye alt som du sier.
 
Alt som var forberedt av dere fungerte veldig bra :) Alle hotellene hold god standard, bilen og sjåføren vi hadde var behagelig og veldig serviceinnstilt, og alle guidene vi hadde var kunnskapsrike og hyggelige.
 
Vi opplevde deres Indiske samarbeidspartner Orange som veldig profesjonelle, og de fulgte oss godt opp underveis, var alltid presise og tok godt vare på oss :)
Siden dette var vårt første møte med India merket vi at noen av dagene/ noe av opplegget ble litt rushet, og at vi ikke fikk nok tid til å utforske eller fotografere før vi måtte dra videre. Vi er klar over at vi hadde et stramt program for turen, men kunne oppleve at enkelte av guidene ble litt utålmodig når de måtte vente på oss.
 
Men dette ble ikke noe stort problem altså, men noe vi også nevnte til dem i feedbacken.
 
Tusen takk for all hjelp! Vi vil varmt anbefale andre å bruke Espnes som reisearrangør :-)

-Thale


“Chile og Påskeøya”

Vi har hatt en helt fantastisk tur! Alt har gått på skinner og vi har hatt utrolig hyggelige og dyktige guider på hele turen. Chilenere er også veldig imøtekommende mennesker. Vi må takke dere for både programmet og kontaktene dere har.. Kommer definitivt til å bruke dere ved neste store reise, og vi har bare gode tilbakemeldinger å gi.  Vi har allerede begynt å spare til neste store tur med dere! Tusen takk.

 Som sagt har vi bare gode tilbakemeldinger, men ønsker å spesielt trekke frem presise og kunnskapsrike guider. Stedene dere har i programmet er sjarmerende og spesielle, veldig etter vår smak.

— Fam B.D.

Bilder fra "Strand og naturferie i Panama"

- bilder copyright Tarja

"Strand- og naturferie i Panama"

Ja, vi hadde kjempefin ferie. Hoteller: Bristol var fin, sentral hotell, god service. Jeg bestilte Panamakanal-tur fra Tripadviser, halvdagstur (northbound), anbefales. 

Bocas del Mar: luksuriøs plass, deilig ro. Vi våknet til fuglesang og brøleapelyder. Vi var på sjøen å fiske, litt dyrt (450 dollar) men fin opplevelse, fikk se delfiner også. Personalet på hotellet var veldig vennlige og hjelpsomme. God mat på restaurant. Transport over fjellet: kom presis og stoppet når vi ønsket å ta bilder eller gå på do etc.

Båt til Bocas del Toro leverte oss på feil kai men dama fra Popas Paradise fant oss nesten med en gang.

Popas Paradise: også rolig, vakker plass med fin sandstrand. Ekteparet Rosie og Vince fra Kanada var kjempehyggelige, tok vare på gjestene fra morgen til kveld. Været på Karibien var litt,er ustabil enn på Stillehavs side men det var turer man kunne delta, bl.a tur til Kakaofarm, veldig god og informativ opplevelse. Vi var også med turen med katamaran med snorkling (100 dollar pers, fikk rabatt) Bungalow hadde fin lokalisasjon på stranda.

Transport gikk stort sett bra, det var en gang fra flyplass at sjåføren var så forsinket at vi tok drosje til Bristol men han beklaget og ville betale pengene tilbake (fikk beholde de, det var sinnsyk trafikk i Panama city da.

Det bli sikkert flere turer i fremtiden!

-Tarja, mars 2018


"Ferie i Oman"

Tilbake i vinterlandet vil vi gi en kort tilbakemelding om vår tur til Oman. Vårt generelle opplevelse er at dette var bra men kostbart.

Reisen med Qatar Airways var effektiv og grei, men standard og plass på økonomiklasse var ikke bedre enn mange andre selskaper. Transfer i Doha var kort og fin for dem med gode bein, men det er lange avstander og ny sikkerhetskontroll.

For eldre og andre som bruker tid til å forflytte seg er det nødvendig å sørge for transport i terminalen. Dette hadde vi ikke på nedtur, men vi fikk etter hvert hengt oss på en av de mange golfbilene som ble kjørt der. På hjemtur sørget dere etter forespørsel for at flyselskapet hadde folk som ventet på oss og sørget for transport. Dette fungerte fint. Takk for hjelpen.

Opplegget der nede fungerte utmerket og det er jo et enkelt land å være turist i. Vi er innforstått med at vi var sent ute med bestilling og at opplegget derfor ikke alltid kunne bli optimalt.  Vi synes likevel turen var forholdsvis dyr, men kvaliteten var med unntak av Sifawy svært høy og vi er som sagt godt fornøyd. Likevel hadde vi likt at fakturaen hadde vært mer spesifisert, slik at vi kunne se hva de enkelte deler kostet. Takk for turen, den var fin.

- Bjørn, mars 2018


“Rundreise i Colombia”

Veldig fornøyd. Colombia var spennende og alt fungerte bortimot prikkfritt. Jeg har i hvert fall ingenting å utsette på hverken transfer, hoteller og sightseeing.

Hotellene i Bogota og Medellin var topp og fint lokalisert. Det i Cartagena var selvfølge ikke samme standard, men med strålende beliggenhet i gamlebyen så forventet jeg ikke det. Det viktigste her var at aircondition fungerte perfekt :-)

Engelsken til noen av guidene kunne vært bedre, men her også var det ikke noe problem. Engelsk er det nok ikke mange i Colombia som snakker.

Eneste nedturen var at vi måtte sitte i flyet i nesten 5 timer før avreise pga snø på flyet. Avising er nok ikke Hollenderenes sterkeste side. Men det skal jeg ikke holde mot hverken dere eller Colombia :-)

En flott tur! Takk for opplegget og du skal nok ikke se bort ifra at du hører fra oss igjen....

— Trond, januar 2018


"Rundreise Ecuador og Galapagos"

Vi har kommet oss vel hjem etter en utrolig kjekk ferie. Equador var et fint land med sin flotte natur, det ble en kjekk reise gjennom landet. Vår sjåfør og guide var en utrolig hyggelig mann med mye kunnskap om landet og han var en behagelig sjåfør. All honnør til ham, som var med å gjøre turen vår så perfekt. Vi fikk sett så mye av Equador på de fire dagene og naturopplevelsene sto i kø, alt gikk knirkefritt. Det var så rent i landet, ikke noe søppel som lå gatelangs. Veldig rent og velstelt på hotellene, samt alle toaletter vi var innom på veien . Ikke alltid det er sånn når vi er ute og reiser. Det var utrolig trygt land å reise i, virket ikke som folk var redde for å bli frastjålet noe. Det var herlig.  Det eneste negative var hotellet andre natten som var så kaldt. Det var rundt 5 grader om natten og uten elektrisitet på rommet. De hadde en peis som de fyrte litt i men det hjalp lite. Det som reddet natten, var at de hadde lagt fire varmeflasker i senga da vi skulle legge oss, det var nydelig:)

Så var det Galapagos, en fantastisk opplevelse! Å komme så nær inn på alle dyrene var helt unikt. Vi var veldig fornøyd med opplegget som var laget på forhånd, ble hentet , tatt vare på og brakt til rette steder hele veien. Et utrolig godt organisert opplegg. Veldig fornøyd med at det var planlagt hva vi skulle ut på, trengte ikke å bruke tid på hva vi skulle gjøre når vi var der! Det var også veldig kjekt å få bo på to forskjellige øyer. Det eneste vi manglet informasjon om, var at vi ikke kunne ta ut penger på Isabela. Vi kom dit og var nesten tomme for penger og tenkte at vi bare skulle gå til en minibank, men nei.... Rebekka på hotellet var en særdeles hyggelig dame. Hun var så hjelpsom og gav oss penger som hun hadde fått i cash av en gjest og vi betalte bare med kort på hotellet. Det var sjelden hun hadde cash, og hun måtte sende noen mailer til sin sjef for å kunne gjøre det, men til slutt fikk vi det til! Det var forresten et veldig koselig hotell , med hyggelige og hjelpsomme ansatte og vi ble tatt godt vare på. Beliggenheten var jo aldeles nydelig, rett ved stranden. 

Vi sitter igjen med masse gode minner og mye kunnskap om landet, det var en uforglemmelig ferie! Vi vil med dette takke for all hjelp med planleggingen av ferien. Vi er utrolig takknemlige for alt som var organisert på forhånd og at alt fungerte så bra underveis. Vi vil anbefale dere til andre og håper vi kan få hjelp til en annen tur.

- Trine og Kjell

 

Tilbakemelding fra Anita og Niels som har vært i India

Goa er på en måte lik Hellas; Vennlige folk og flott strand med 27 grader i vannet, men prisene er rimeligere. Rajasthan er mye kaos og litt møkk, men det må jo bli slik med kameler, kuer, hunder og elefanter på veien. Men du opplever masse du aldrig trodde fantes. Dette taklet vi fint pga flotte hoteller og den unike transport med sjåførguiden som med lokalkjennskap forklarte alt vi spurte om. Snakket med engelskmenn som i flere år hadde prøvd å finne den type Indiatur som vi hadde, men ikke hadde klart det. Her er masse plusser og minuser, men alt i alt er India et spennende land.

Goa er på en måte lik Hellas; Vennlige folk og flott strand med 27 grader i vannet, men prisene er rimeligere.
Rajasthan er mye kaos og litt møkk, men det må jo bli slik med kameler, kuer, hunder og elefanter på veien. Men du opplever masse du aldrig trodde fantes.
Dette taklet vi fint pga flotte hoteller og den unike transport med sjåførguiden som med lokalkjennskap forklarte alt vi spurte om.
Snakket med engelskmenn som i flere år hadde prøvd å finne den type Indiatur som vi hadde, men ikke hadde klart det.
Her er masse plusser og minuser, men alt i alt er India et spennende land.

 

"Rundreise på Sri Lanka"

Vi har hatt en fantastisk rundtur, veldig etter vår smak.
Vi har bare hatt positive og flotte opplevelser. Vi har kun møtt hyggelige mennesker og servicen har vært helt på topp hele veien.
Den eneste som syntes programmet var litt tøft var guiden vår Hassan, som var en meget oppegående og kunnskapsrik person.
Hotellene var veldig bra med både rom, service og betjening.
Restaurantene både i og utenfor hotellene var bra, med rikholdige menyer og en god lokal pils.
Vi skrøt av vår guide til Orange, han ble som et «familiemedlem» underveis, og det må du gjerne videreformidle til kontoret i Colombo.
Siste 3 dager i fortet i Galle var en opplevelse i seg selv. Så som du sikkert forstår har vi kost oss!

- June og Tore, mars 2018

 

"Stemningsrapport fra Aruba"

Takk for hyggelig hilsen ved ankomst sist lørdag til Amsterdam Manor! Vi storkoser oss her og har funnet oss vel til rette! Flytur og flyplass-service i Amsterdam var alt førsteklasses 👍👍 VENNLIg hilsen Grethe og Anita, januar 2018

Takk for hyggelig hilsen ved ankomst sist lørdag til Amsterdam Manor! Vi storkoser oss her og har funnet oss vel til rette! Flytur og flyplass-service i Amsterdam var alt førsteklasses 👍👍
VENNLIg hilsen
Grethe og Anita, januar 2018


“Sri Lanka”

Vi hadde en kjempefin tur og er veldig fornøyd. Vi savner allerede ferie og Sri Lanka.

Sjåføren vår utgjorde den store forskjellen fra en bra tur til en fantastisk tur. Vi følte oss alltid trygge på kjøreturene, han sørget for at vi alltid hadde det bra, og ikke minst, han hadde utrolig mye kunnskap slik at dette ble en lærerik opplevelse.

Han fortjener virkelig all ros og gode ord. Ingen tvil om at han tok godt vare på passasjerene sine. Vi ble så glade i han på disse 10 dagene at det faktisk ble litt trist å avslutte turen.

Alle hotellene var svært bra, men syns spesielt Mirage King Cottage i Nuwara Eliya var utrolig koselig. Vi følte nesten at vi bodde hjemme hos noen. Utrolig koselig hotell med god atmosfære og fin beliggenhet.

Vi er ikke så vant med å bruke reisebyrå da vi stort sett booker, planlegger og kjører selv når vi er på ferie. Det å ha et ferdig opplegg og sjåfør var veldig uvant for oss, siden vi ikke alltid hadde full kontroll på alt som skjedde i løpet av dagen. Jeg syns likevel dette var et veldig fint opplegg som absolutt kan gjøres igjen. En utrolig behagelig måte å ha ferie på.

Alt i alt sitter vi igjen med utrolig mange gode minner og opplevelser vi kan leve lenge på.

 -Jorun & Guro


 

“Tilbakemelding under ferie i India”

Etter å ha vært i India 7 dager skjønner jeg at du ikke kan gå ut på byen som andre steder i verden. Det blir som å ta seg en tur på byen fra den norske ambassaden i Mogadishu. Da kan det være greit og bo på landet og så drar vi heller med vores fantastiske sjafør (gi gjerne tilbakemelding på ham til byrået) til nærmeste by. Ellers er dette kjempe spennende.

— Niels

 

"Sol og bad på Kapp Verde"

Vi hadde en super tur til Sal! Morabeza var et flott hotell som svarte til forventningene.
Det blei ei skikkelig slapp-av uke, med snorkling, havfiske og solbrent nese 😄 Santa Maria var jo en koselig, liten by med noen flotte restauranter som vi fikk anbefalinger om. Spiste en kveld på terrassen på Odjo d'Agua, en fin opplevelse!  Det var en tur vi aldri glemmer!

Du skal ikke se bort fra at vi tar kontakt igjen, for dere har mange fristende reisemål.

- Marianne

"Vakre og kontrastfylte India"

Alt det praktiske gikk etter planen og vi ble tatt godt vare på av lokal representant i India. Representant fra Orange ringte hver dag for å sjekke ut om vi var fornøyd med guide, sjåfør, hotell og opplegg for øvrig. Det var tillitvekkende, betryggende og imponerende.
Vi hadde utmerket sjåfør og gode guider. Vi vil spesielt fremheve guidene i Agra og Jaipur: gode kunnskaper, hyggelige og engasjerte! Hotellene kan vi også anbefale, alle med god service, standard og mat. Kun på Hotel Nahargarh Palace var maten litt under forventet standard, men ok. Vi fikk oppleve tiger på nært hold i Ranthambhore på morgensafari. Flott opplevelse! Høydepunktene på turen var mange og programmet var godt komponert. Vi kommer til å huske turen med sykkeldrosje gjennom gamle Dehli, helt fantastisk. Agra med Taj Mahal overgikk forventningene – utrolig vakkert i solnedgang og en fascinerende historie. Jaipur med Amber fort var også fascinerende. Avslappende dager i Goa før hjemreise ble en fin avslutning.Takk for at dere satte sammen et godt komponert program for oss!

- Britt og Leiv

Fantastiske Oman!

Nå har vi kommet vel hjem etter en helt fantastisk reise i Oman! Jeg har reist endel i verden, og dette er helt klart en pallplass! Gjestfrihet, vennlighet, natur, annerledeshet, mat, og for ikke å snakke om Shangri-la Burr al Jissah al Husn, som bare var helt eventyrlig. Her snakker vi virkelig 1001 natt. Det eneste jeg kunne ønsket meg, var en liten sightseeingtur i Muskat. Det kunne kanskje vært mulig å legge inn første morgenen når guiden hentet oss på hotellet? Men alt i alt, ikke noe negativt, ingenting å klage på i det hele tatt!
Jeg skal anbefale deg(Espnes reiser) og Oman til alle mine reisevenner! Vi kommer ihvertfall helt sikkert til å bruke dere igjen.
Med hilsen og takk fra
- Marianne

PÅSKEØYA - they are real!

Hei Bente! Jeg er tilbake I Norge nå –  det var en fantastisk ferie – ingen ting å klage på  - bare vet nå at 10 dager på selve PåskeØya ikke er lenge nok. Det var faktsikt for mye å gjøre! Alt fungerte som forventet med transfer/turer og hoteller. Det som jeg ikke visste, var hvor populær Thor Heyerdal er på øya i dag. Alle ville vite om jeg traff han på gata her i Norge….Mange takk for at du ordnet turen for meg – det var en skikkelig aktiv ferie – med dykking (fantastisk klar vann!), snorkling, gå- og hesteturer, sykling, bading, spising, polynesisk dans, kultur og geologi.

- Alexandra

ARGENTINA, PERU OG COLOMBIA

Reisen har vært helt super!
Flotte hotell og supre guider. Alt gikk helt som det skulle!
Cartagena er noe av det vakreste jeg/vi har sett. Hyggelige folk, god mat, god stemning, masse flott å se. Nydelig mat alle steder egentlig!
Litt uheldig med vær i Buenos Aires så alle de tangodansende holdt seg inne, men utrolig fint der også med sine ulike områder. Super tur over til Colonia. Peru helt fantastisk. Mange variasjoner, mange inntrykk:)
Alt var presist i alle land og når det ble endringer tok guidene seg av det på en god måte. Guiden i Bogota var kanskje den mest eksepsjonelle, men som sagt alle var veldig bra. Guiden i Machu Picchu var også svært god og Lima... som du skjønner...veldig fornøyd.
Vi var kanskje også mest spent på Colombia fordi færre har vært der. Men Cartagena! Dit må man dra. Vi var ikke så mye i "nybyen/New Miami", men morsomt med kontrasten mellom gammelt og nytt. Stemning, arkitektur og menneskene - fantastisk vakkert.
Du har gjort en super jobb ift turen :)

- Cecilie og Torill

 

ØYHOPPING ABC-ØYENE

Alle øyene og bostedene har vært forskjellige, men vi er veldig fornøyd med de stedene dere har plukket ut. Det var fantastisk fint å komme til Amsterdam Manor på Aruba, og vi ble enda mer positivt overrasket da vi kom til Lions Dive & Beach Resort på Curacao. Habour Villace på Bonaire var en perle. Vi erfarte at øyene og bostedene har hver sin egenart, slik du sa på forhånd, og vi er glad vi valgte å forflytte oss mellom alle 3.
Skal vi lete etter noe å sette fingeren på er det i tilfelle at bare det ene rommet på Habour Village hadde balkong, men det løste vi likevel greit da vi delta på den vi hadde.
Takk for et flott opplegg som ga oss en tur vi kommer til å huske lenge!

- Bjørn

 

Chile/Påskeøya:
Vi har hatt en helt fantastisk tur! Alt har gått på skinner og vi har hatt utrolig hyggelige og dyktige guider på hele turen. Chilenere er også veldig imøtekommende mennesker. Vi må takke dere for både programmet og kontaktene dere har.. Kommer definitivt til å bruke dere ved neste store reise, og vi har bare gode tilbakemeldinger å gi.  Vi har allerede begynt å spare til neste store tur med dere! Tusen takk.

Som sagt har vi bare gode tilbakemeldinger, men ønsker å spesielt trekke frem presise og kunnskapsrike guider. Stedene dere har i programmet er sjarmerende og spesielle, veldig etter vår smak.
- Geir Tore

 

PERU, BOLIVIA, TITICACA-SJØEN ++

Vi har hatt en helt fantastisk tur. Vi er alle ekstremt fornøyd med hele opplegget. Vi har nok aldri vært så godt tatt vare på noen gang som på denne ferien.Overgangen fra Peru til Bolivia gikk som smurt. Vi ble «overlevert» fra en guide til en annen på grensen.

På turen over Titicaca måtte vi droppe Moon Island på grunn av høy sjø og ganske kraftig vind. Kapteinen måtte prøve å kjøre så nært land som mulig og vi brukte da så lang tid atvi også måtte droppe å møte «the Limachi family».
Som plaster på såret gikk vi av minibussen i El Alto og tok taubane ned til sentrum. Det var helt fantastisk! For en utsikt! Guiden vår hadde studert i USA og hadde hatt norsk kjæreste i 2 år så vi hadde masse og snakke om.

Som konklusjon vil jeg si at vi er meget fornøyd med det opplegget du ordnet til oss. Vi kommer garantert til å anbefale Espnes og Limatours til venner og bekjente.

Vi har fått minner for livet. Tusen takk.
- Nicoline, David og Marie

 

Costa Rica og Belize

Mario var veldig hyggelig og alt fungerte bra med bil, kjøring, henting osv. Det gikk også bra med baggasje når vi var på Tortuguero. Siden vi har vært på safari før, er vi ganske interessert i å se på dyr og fugler. Mario fortalte oss om quetzel fuglen, som er utrolig vakkert, men er visst vanskelig å se. Mario spurte lokalguiden på Monte Verde om det var noen reder og ikk litt informasjon. Vi stod under treet i ganske lang tid uten å få noen bilder, så tok Mario frem mobilen, han hadde en app med fulglelyder og spilte den, så kom fuglen frem! Mario hjalp oss til å få gode bilder og finne doven dyr osv. Han og sjåføren var også tålmodig med oss, når vi ville kjøpe musserende vin og ta noen "drikke pauser" underveis.

Når vi var på Bananito (som var en opplevelse), så fikk vi beskjed om at det ville være et infomøte etter middagen.  Det var ganske mange tyskere og sveitser der samtidig som oss og eieren bestemte å ta infomøte på tysk den kvelden og på engelsk kvelden etter. Selv om jeg forstår eieren, så synes jeg at dette var litt dumt og jeg mener at noen kunne ha gitt oss en kort info om hvor alt var og hvilke aktiviteter var tilgjenelig. Mario foreslo å ta oss ut en liten tur i mørket for å se etter frosker isteden for å høre på den tyske presentasjon. Må innrømme at det var helt fantasktisk med denne lille turen i mørket. Guiden på Bananito var også kjempebra.

Tortuguero og Monte Verde var også kjempebra. Litt dumt å ha så flott hotel natten før vi dro til Belize, men jeg forstår hvorfor det ble sånn.

Belize var kjempespennende og jeg nesten angrer på at vi ikke tok den ekstra dagen på Belize City med den andre Maya turen som dere anbefalte, fordi den turen vi hadde var kjempebra. Det var ganske rolig der på og guiden fortalte oss at de fleste turister kommer fra cruiseship, dersom man unngår de tidspunktene de er der, så er det veldig rolig. Belize City var ikke noe flott sted, interessant, men ikke noe typisk turist sted. Vi delte hotellet med SAS piloter og FN soldater, veldig få turister. Guiden som tok oss ut på dagstur forklarte oss at selv om han er basert i Belize, har firmaet hovedkontor i Guatamala. Det var derfor det var så mye forvirring for oss når vi ankom Belize. Guiden var forresten utrolig flink og fortalte oss masse om Belize og Maya kuluturen. Det finnes 800 registrerte jaguarer i Belize, kun 1% av Maya ruiner er gravd ut. I deres storhets tid var det flere millioner Maya'er bosatt i Belize (nå er hele befolkningen bare 330 000). Det finnes et sted man kan besøke i mars og april og se hundrevis av røde araer. Man må nok gå flere km med lokal guide, men det er visst bygd et plattform hvor man kan stå og se over til det området hvor redene er uten å forstyrre fuglene. Må ta det neste gang:)

Ambergris var noe helt annet. Det var stapp full av Amerikaner og cocktails. Hotellet var helt greit,store rene rom og hyggelig folk som jobbet der. De hjalp oss å arrangere snorklingturer . Hvis dere sender noen andre ditt, så kan det være greit å vite at når det blåser, så blir båtturer kansellert. Vigtig å ta turer med en gang når det fint vær. Vi fikk ikke snorklet så mye som jeg hadde lyst på på grunn av været. Caye Caulker er absolutt verdt en tur. Bading var, som varslet, ganske dårlig i sjøen pga sjøgress. Vi badet en del i bassenget. Vi var en tur innom Ramons Village og det så veldig fint ut. Veldig greit å bo i sentrum. Byen var ganske stille med stort sett bare golfbiler. Vi var på markedet og prøvde ut noen restauranter, ellers var det mest avslapping og litt shopping på Ambergris.

Hjemreisen fungerte bra, men hvis jeg skulle gjøre det en annen gang, så skulle jeg prøve å unngå USA med visum og alt. Vi måttte inn til USA og ut igjen. Det er ikke lov å ha med alkohol i håndbaggasjen på vei inn til USA, selv om du skal rett ut igjen.

- Dorothy


INDIA

Ja, hva skal vi si - i alle fall en opplevelse for livet. Vi har hatt det helt SUPERT.
Fra mottakelsen av representanten på flyplassen i Dehli til vi ble avlevert på avreisedagen har vi bare truffet hyggelige og hjelpsomme folk.
Og for en guide vi fikk, terningkast 6!! Vi fant fort ut av vi måtte stole på sjåføren - vi sa for spøk "at da vi har overlevd trafikken i India - overlever vi alt"
Du har sikkert hørt at vi hadde en uheldig episode med den første sjåføren vår. Imidlertid ble det håndtert på en betryggende måte og arvtakeren var "stødigheten sjøl"

Og for noen hoteller og for en mat. Og vi må ikke glemme servicen. Vi hadde bellboy, kelner eller hovmester på hver en finger. Jeg tror ikke de visste hva godt de kunne gjøre for oss. Og jammen fikk vi se tigre også. Vi ble "filmstjerner" på Taj Mahal. Alle ville ta bilde av oss.

Vi har opplevd alt slags vær, sandstorm, lyn, torden og regn og selvsagt sol og VARME!! Varmen var mindre plagsom enn vi hadde trodd på forhånd. Det hjalp jo med avbrekk i en avkjølt bil.
Tar nok litt tid før vi får fordøyd alt sammen. Vi må nok møtes til en Indiaaften og mimre over sommeren.
 
I ettertid ser vi at vi kunne lagt programmet med noe mer avslapping innimellom utfluktene i stedet for på slutten. Det ble liksom litt vakuum å være rolig etter alt vi hadde opplevd.  Vi var så heldig å ha en guide som ivret etter å vise og fortelle oss så mye som mulig om sitt India og vi ble revet med i begeistringen. Dette var noen interessante historietimer.

På de to første hotellene var det ikke gjort klart for 3 på det ene rommet.  Dette ordnet seg etterhvert.
Og til deg og dine kollegaer - TUSEN TAKK FOR EN FLOTT OPPLAGT TUR.

- Anne-Berit

 

Espnes - the obvious choice for the discerning traveller