Fakta    

Hovedstad: Kotte, Colombo
Offesielt språk: Singalesisk
Ant. innbyggere: Ca 21.7 mill
Valuta: Sri Lanka Rupee (SLR)
Vaksiner: Sjekk med din helsestasjon
Visum: Gjøres enkelt på www.eta.gov.lk

 

Klikk her for reiseforslag til Sri Lanka


Litt mer info:
Anette har rett! Sri Lanka har, som fuglen Føniks, gjenoppstått, og står fram i all sin prakt. Øya gir følelsen av noe uoppdaget og ufattelig eksotisk.  Det er enkelt å reise rundt og strekningene er korte. Om du velger en rundreise - et sol -og bad opphold - eller en kombinasjon, så reis snart! Ikke vent til hordene kommer. Sri Lanka har lange innbydende sandstrender og krystallklart vann, fjell opp til 2500 meter, fossefall og høytliggende byer blant te-plantasjene. Tusenvis av templer og landsbyer, irrgrønn regnskog, elefanter i gatene, masser av rampete apekatter og paradisets overflod av blomstrende vekster. En multi-religiøs befolkning på 21.7 millioner innbyggere, og flere tusen års historie. Spor fra kolonitiden finnes overalt, i kombinasjon med et folk er spesielt sjarmerende og gjestfrie. Prøv å tell hvor mange småretter som akkompagnerer din karrigryte og tell også alle smilene du får i løpet av en dag i hovedstaden. Rik eller fattig – som turist møter du en fatalisme, toleranse og gjestfrihet fra et folk og en kultur som vi innerst inne bare kan misunne.  Legg spesielt merke til lokale fiskemetoder, en imponerende balansekunst, sittende på en stylte i brenningene.

Kombinasjoner:
Reiser til Sri Lanka kan fint kombineres med luksus badeferie på Maldivene, kun 1,5 timer med direktefly, eller stopp i De forente arabiske emirater, Dubai, Oman eller Qatar.
 
Når bør du reise til Sri Lanka:
Sri Lanka har et tropisk og varmt klima. Gjennomsnittstemperaturen ligger på 28-31 grader og hit kan du reise året rundt. Hvis du vil unngå regn bør du besøke vestkysten av Sri Lanka mellom desember og mars, og østkysten mellom mai og september.

Srilankerne:
Singaleserne, 75 % av befolkningen, snakker singalesisk og Tamilene, cirka 18% snakker tamilsk. Det er ingen grunn til å lære seg verken singalesisk eller tamilsk. De fleste snakker fra veldig godt, til et forståelig engelsk. Cirka 70% er buddhister og øya har vært sentrum for buddhisme siden antikkens dager. Det er også en stor gruppe hinduister, muslimer og kristne. Øya er med andre ord multireligiøs og usedvanlig spirituelt rik, med blant annet 6000 vakre klostre, og cirka 30 000 munker og noviser.

Mat/drikke:                                                                                                                                                                   
Maten på Sri Lanka er knallgod, men for en turistmage er det ikke dumt å ha et speiderråd på lur; "kok det, stek det eller glem det". Landet preges av en omfattende krydderproduksjon, og det kjennes i maten. Ris og karry er nasjonalretten og kommer i et utall av småretter og ingredienser. Kylling, reker, hummer, fisk, kjøtt og vegetar. Det skal brenne aldri så lite i ganen på krydderøya, Ceylon. Ved kysten er det aldri mangel på fersk sjømat. Helgrillet fisk, reker, krabber og hummer smaker himmelsk.  Kolonistene på Ceylon hadde en antimalaria-unnskyldning som het gin tonic, og den er alltid like populært. Det er også asiatiske og europeiske viner, og ikke minst lokalbrygget, duggfrisk og sprudlende øl.

En ufravikelig regel er: Drikk alltid vann fra flaske.