Reiseforslag: Buenos Aires, Mendoza, Salta & Iguazu Falls

Unike, for ikke å si surrealistiske naturopplevelser står i kø på denne reisen. Fra svingende Buenos Aires til vinhovedstaden Mendoza, til månelignende landskap og Andesfjell ved Salta og videre til fossefallene ved Iguazú. 

11 netter fra kr 29.500 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • fly t/r Oslo
  • veil. skatter
  • overnattinger på 4-stjerners hotell med frokost
  • utflukter og måltider i henhold til program

Klikk her for eksempler på flere reiseforslag til Argentina.

Vingårder, storbyliv og unike naturoplevelser

løpet av denne eventyrlige rundreisen får du oppleve trendy og fargerike Buenos Aires, prøvesmake argentinsk vin i Mendoza, besøke provinshovedstaden Salta som ligger 1180 moh og oppleve de fantastiske fossefallene i Iguazu.


Dag-for-dag program

Dag 1: ankomst Buenos Aires
Ved ankomst Buenos Aires blir du møtt av en av våre representanter. Transfer til hotellet og resten av dagen på egen hånd.

Dag 2: Buenos Aires

Etter en god argentinsk frokost står oppdagelsen av Syd-Amerikas Paris på programmet. Et møte mellom sør-amerikansk og europeisk, gammelt og nytt, fattigdom og rikdom.  Majestetiske bygninger, avenyer og en særegen melankoli som trykker litt i de skyggefulle gatene. Tangomusikken skingrer ut fra taxivinduer og kafeer, hjerte og smerte er unektelig grodd fast i byens kvadratiske gatenett. Alt dette og mye til, gjør byen fascinerende. På programmet står de mest kjente severdighetene som bydelene San Telmo, fargepaletten La Boca, Palermo og aristokratiske Recoleta. Vi får se kongressen som blir kalt ”Casa Rosada” byens katedral og kanskje verdens bredeste aveny med over 18 kjørefelt. Ettermiddagen er på egen hånd.

Om kvelden blir det et sensuelt og feiende tangoshow med en vidunderlig middag.

Dag 3: Buenos Aires- Mendoza
Transfer fra hotellet til flyplassen og videre reise til Mendoza. Ved ankomst blir du møtt av en guide, transfer til hotellet og resten av dagen på egen hånd. Du er i den fjerde største byen i Argentina etter Buenos Aires, Cordoba og Rosario, og den absolutt viktigste vest i landet. Selve bykjernen har cirka 150 000 innbyggere og ser ved første øyekast ut som en liten by eller en stor landsby. Men regner du de omkringliggende områdene stiger folketallet til en million mennesker. Det unike med Mendoza er at den er bygget som en koloniby og fraværet av høyhus er utvilsomt avstressende. Mendoza var et inkaområde og det nybyggerne trodde var en elv på 1600-tallet, var en indiansk vanningskanal. Cirka 100 000 trær pryder byen og vanningssystemet er urgammelt. På 1600-tallet bodde det kun 80 spanjoler her, men med jesuittenes misjonering økte befolkningen kraftig. Naturressursene var enorme, og ved hjelp av indianske slaver ble Mendoza en uhyre viktig by i Argentina. I dag er det ingen slaver, men deres innsats har utvilsomt lagt grunnlaget for Mendozas rikdom.  

 

Dag 4: Mendoza og vingårder
I dag skal du en vingård i Lujan de Cuyo i Maipu-distriktet. Gourmetlunsj er inkludert. Du befinner deg i vinhovedstaden i Argentina der druen Malbec hersker over alle andre.

Det har vært laget vin i Argentina i mer enn 400 år og 70 % av all vinproduksjon kommer fra Mendoza, som ligger på cirka 600 moh. Og nettopp høyden er perfekt for vindyrking, med kjølige netter, varme dager og lite nedbør. Med sine over 800 vingårder er Mendoza-distriktet et mekka for vinelskere.

Dag 5: Salta
Transfer til flyplassen og videre reise til Salta. Ved ankomst Salta blir det transfer til hotellet og resten av ettermiddagen på egen hånd. Byen ligger 1 180 moh. og er hovedstad i provinsen med samme navn. Salta er en herlig og levende by ved foten av Andesfjellene, med en hærskare av kafeer, barer og restauranter. Dette er også utgangspunkt for store naturopplevelser i de nordlige Andesfjellene. Her bor det ca. 600 000 mennesker og byen er kjent for å være et arkitektonisk kolonialt skattekammer. Byen er startsted for den spektakulære rundturen ”
Tren a las Nubes - tog i skyene”, som går fra  Salta til Antofagasta og tilbake. Viaducto La Polvorilla er det høyeste punktet på 4 188 moh. Turen tar hele dagen og er verdens tredje høyeste jernbanestrekning. Toget forlater Salta hver lørdag morgen og kommer tilbake rundt midnatt, men de fleste tar bare 8-timersturen i en retning og reiser tilbake på annen måte.

Dag 6: Quebrada de Humahuaca
Heldagsutflukt til Quebrada de Humahuaca. Det er ingen tilfeldighet at Quebrada de Humahuaca ble oppført på Unescos verdensarvliste i 2003 under kategorien kulturlandskap. Ti tusen år med historie lever i den 155 kilometers lange dalen, som er en gammel inka-reiserute gjennom det utilgjengelige Puna-landskapet i Andesfjellene. De etterfølgende spanjolene var kjappe med å tilpasse seg inkaveiene. Du vil oppleve en reise i tid. Små landsbyer med gamle tradisjoner og levesett ligger som perler på en snor.  

Overnatting i Salta.


Dag 7: Cafayate
Tur til Calchaqui-dalen med overnatting i Cafayate. Du befinner deg i området til den gamle indianerstammen, Quilmes. En stamme som spanske kolonister beskrev som spesielt mystiske og med en særegen karakter. Du er også i et underlig månelandskap med forunderlige farger og i det mest kulturrike området i hele Argentina. Her var det allerede flere travle byer da Buenos Aires fortsatt bare var et ubetydelig busklandskap nede ved Rio de la Plata. Overnatting i behagelige Cafayate, Argentinas andre vinhovedstad.

Dag 8 - Salta
Transfer tilbake til Salta og resten av ettermiddagen fri til egne aktiviteter.

Dag 9: Salta - Iguazú
Bysightseeing i Salta før videre reise med fly til Iguazú. Fossefallene har vært på Unescos liste i snart tjue år, og det er spesielt å være i området hvor lyset slukkes ved solnedgang, hvor indianerne lever på sin måte bare en kilometer fra flyplassen. Også her har naturen tatt litt overhånd. Vi har selv sett en dronningmaur, noe overraskende spise en gigantisk tarantella som var ti ganger størrelsen av mauren.
Ved ankomst Iguazú blir det transfer til hotellet og resten av ettermiddagen på egen hånd.


Dag 10: Iguazú

God morgen og velkommen til et naturhistorisk fenomen. Du skal besøke et utall av spektakulære fossefall. Både med båt og til fots. Iguazú Falls består av til sammen 275 fossefall, og produserer så mye støy at du kan høre brølene flere kilometer unna. Naturens rå krefter er imponerende. Klimaet er subtropisk, varmt og fuktig, og fossefallene er uvirkelige i all sin kraft. Det er gangbroer og muligheter for båtturer som tar deg nærmere fossefallene og gir en uforglemmelig opplevelse. Et godt tips er å se filmen The Mission før avreise.

Dag 11: Iguazú på brasiliansk side
I dag skal du på halvdagstur til den brasilianske siden av fossefallene. Utvilsomt det beste utsiktspunktet og ikke minst, et nytt land. Grenseovergangene er mystiske, hold øyne og ører åpne på grensene. Her skjer det mye rart som du ikke trenger å ta del i, men observasjonene er interessante. 
Etter en opplevelsesrik dag blir det retur med fly tilbake til Buenos Aires og ved ankomst blir det transfer til hotellet og resten av ettermiddagen på egen hånd.

Dag 12: Hjem igjen.

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for hjemreise. God tur og du er hjertelig velkommen tilbake!

Reis til Argentina når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.