Reiseforslag: Salkantay, Machu Picchu, Lima, Cuzco m.m.

10 netter fra kr 33.500 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • Flyreise Oslo - Lima tur/retur
  • Statlige avgifter
  • Overnatting på bosteder som beskrevet - eller tilsvarende
  • Frokost, lunsj og middag som beskrevet iprogrammet
  • Engelsktalende guide
  • Inngang til steder som nevnt på turen
  • Togbillett til Machu Picchu

Vandring i Salkantay, kulinariske opplevelser i Lima... og mye mer!

Dette er en virkelig spennende rundreise hvor du får opplevd mange av Perus berømte naturattraksjoner. Se imponerende video fra tur til Salkantay.


Dag-for-dag program

Dag 1: Lima
Ved ankomst flyplassen i Lima blir du møtt av en guide i ankomsthallen og det blir transfer til hotellet.
Lima med sine 8.2 millioner innbyggere er en moderne metropol. Her i byen finner du blant annet landets beste museer, et heksemarked og landets beste restauranter.

Dag 2: Lima - Cuzco
Lima var under kolonitiden hovedstad I Sør-Amerika. Byen har lite regn og er i vårstemning hele året. Lima har fantastiske byggverk, her finner du kulinariske overraskelser og et intenst liv på godt og vondt. Sightseeingen starter i sentrum, på Unesco-vernede, Plaza de Armas, eller hovedtorget. Her ligger Presidentpalasset, katedralen og St. Francis-kirken med Limas unike katakombesystem og 25 000 antikke bøker. På veien tilbake til hotellet stopper du i kjærlighetsparken hvor du kan nyte utsikten over Stillehavet.
Turen går videre til flyplassen for å fly videre til Cuzco. Fjellbyen ligger som en kronjuvel i den grønne Huatanay-dalen i Andesfjellene på 3 400 meters høyde mellom snødekte fjelltopper. Inkaene kalte Cuzco for «verdens navle» og bygget sin stolte hovedstad her. Byen oser av historie og av dramaet som utspilte seg her på 1500-tallet da to store kulturer kolliderte i Cuzco - spanjolene mot inkaene. Spanjolene plasserte freidig sin første by, bokstavelig talt rett oppå grunnmurene til inkaene.

Dag 3: Cuzco
Du starter dagen med et besøk i Coricancha, mer kjent som solens tempel. Konstruksjonen ble påbegynt i 1438 og tok cirka tretti år å ferdiggjøre. På toppen av inkamurene bygget dominikanermunkene sitt unike kloster, Santo Domingo, under kolonitiden. Byggverket er klassisk og intenst i troen. Fra stedet hvor inkaene dyrket solen, vil du fortsette til Katedralen, kanskje en av verdens vakreste, i hvert fall i spansk kolonihistorie.  Konstruert som et latinsk kors og med cirka 400 malerier fra den berømte Cuzco-kunstskolen. Ferden fortsetter til San Blas kvarteret, en bydel som var øremerket de aristokratiske inkaindianerne. Kvarteret har vakre brosteinsgater og herlige, fargerike butikker. Kirken San Blas, bygget i 1544 på inkaruiner, er berømt for sine vakre utskjæringer i sedertre.
Etter avtale vil du møte din guide på hotellet for å få oversikt over morgendagens Salkantay- vandring. Du skal gå på stier spanjolene aldri helt erobret.

Dag 4: Salkantay vandring
Etter en tidlig og solid frokost blir du hentet deg på hotellet for å stige mot store høyder. Det blir stopp i Mollepata før du startet oppstigningen på fjellveien til Soraypampa, hvor lamaer er mer vanlige enn trær. Du er i høylandet hvor coco-planten er en god hjelp mot høydesyke, tygget eller i te-form, og menneskene som bor her bærer preg av et hardt liv i høyden. Indianske steinansikter er et bilde du aldri sletter fra netthinnen. På dette stedet starter vandringen og en hest vil være med som en ekstra sikkerhet. Salkantay Pass ligger 4 638 moh. og du er omringet av Vilcabamba Mountain Range. Andesfjellenes kondorer, de største av alle gribber med et vingespenn på opptil 3,2 meter, sirkler forhåpentlig over deg. De kan faktisk fly opp til opptil 7 000 moh. Landskapet forandrer seg underveis ned mot Wayracmachay, og du vandrer fra høyfjell til varm jungel. De vakreste sommerfugler og de underligste tåkedotter følger deg gjennom jungelen langs Salkantay-elven. Det er bare en ting å si: Carpe Diem - nyt dagen din. Etter en lang dags marsj kommer du fram til en god natts hvile på Andes Camp. Det er kveld på 2 889 meter og jakker, ullgensere, votter, luer er et must.

Dag 5: Salkantay vandring  
Du vil bli kjent med det befolkede området av Santa Teresa River-dalen. Du vandrer i et mer befolket område enn dagen før. Her er tropisk tåkeskog omgitt av duften av urter og bregner, frukt og fuktighet, du går forbi jordbærblomster, papayatrær, bananplanter, pasjonsblomster og vakre orkideer inntil du kommer til stedet hvor det venter en deilig og velfortjent lunsj.  Etter et godt måltid vil du vandre videre cirka to timer til du treffer en lokal kjøredoning som vil ta bringe deg til Lucmabamba på Inkastien. Deretter blir det en god middag og overnatting på plantasjens overnattingssted. Prøv plantasjens gode kaffe, men ikke hvis du er redd for nattesøvnen.  

Dag 6: Ankomst til Aguas Calientes
Etter en solid frokost vil du gå oppoverbakke et par timer inntil du ankommer Llactapata Pass, 2 735 moh. Herfra har du fantastisk utsikt over Machu Picchu før ferden går ned mot Aobamba-elven med bambus- og kaffeplantasjer. Du kommer fram til turistandsbyen, Aguas Calientes, for overnatting.  

Dag 7: Machu Picchu - Cuzco
Etter enda en tidlig frokost blir det en to timers rundtur på platået, Macchu Picchu. Den hemmelige byen sies å ha en helt spesiell kraft. Det sikre er at ruinene er innspunnet i gåter og myter, og er et hjerteskjærende vitnesbyrd om en tapt kultur. I 1910 kom en amerikansk forsker til den hellige dalen. Amerikaneren fikk nyss om noen murer høyt oppe i fjellene. Han fikk kontakt med en bondefamilie og etter hvert viste det seg at sønnen i familien visste om en stor vegg i fjellsiden som foreløpig ikke var oppdaget. I 1911 ble en større ekspedisjon sendt til området. Resultatet kjenner vi. Det totalt uberørte Machu Picchu ble oppdaget.  Ønsker du å meditere, eller gi deg selv tid til å tenke gjennom ting og tang, er dette riktig sted - på inkaindianernes høyborg. Etter lunsj i Aguas Calientes, fortsetter turen med buss til Cuzco. Du vil ankomme byen cirka klokken 19:00 og får tid til å nyte en av byens virkelig gode kulinariske høydepunkter.  

Dag 8: Cuzco – Puno  
Det virker brutalt å sette seg på en ekspressbuss i åtte timer etter alt du har gjennomlevd. Men tro oss, det er den beste måten å oppleve altiplano, eller høylandet, på. Bussen stopper titt og ofte, og utsikten fra bussvinduet er en stor opplevelse. Det første stoppet er ved barokkirken i distriktet, Andahuaylillas. Deretter et stopp i Checacupe, så Raqchi, hvor du vil nyte en andesbuffet høyt til værs, så fortsetter bussen til La Raya, det høyeste punktet på ruten på 4 338 moh. Det siste stoppet før Puno er Pukura, hvor et papirkunstmuseum står på programmet. Ved ankomst Puno, blir du møtt på stasjonen og kjørt til hotellet.  

Dag 9: Puno
Tidlig avreise for å få fullt utbytte av en dag ute på Titicacasjøen, som er verdens høyest beliggende innsjø. Det var her Thor Heyerdahl lærte å bygge sivbåter før han la ut på sine historiske Ra I og Ra II-ekspedisjoner. Området rundt Titicaca er ifølge inkalegendene, verdens vugge. Det var her guden Viracocha skapte sol og måne, før de første menneskene ble skapt av stein. Først besøker du de flytende øyene Uros. I sin tid valgte Uros-indianerne å flytte fra fastlandet da inka-indianerne tok mer og mer av territoriet deres. Uroene bosatte seg på hjemmelagde flytende øyer av totorasiv. Sivet råtner fort og må byttes titt og ofte. Tilværelsen er ingen dans på «totorasiv» for folket som har valgt et noe spesielt liv.

Ferden går videre til Taquile-øyene, hvor den mannen som ikke kan strikke, ikke er regnet som en mann. Håndverk har i mange tusen år vært bærebjelken på øya og maskene skal strikkes så hardt at lua holder på vann. Frierens strikkekunnskaper er avgjørende for at en mann skal finne en kvinne å få godkjenning fra framtidige svigerforeldre. Øya var nesten helt isolert fram til 1950-tallet. Det tok flere dager å padle til bebyggelse på fastlandet. Her skal du vandre rundt å besøke de lokale som snakker et unikt quechua-språk. Lunsj blir servert i et felleshus som også fungerer som restaurant, og så blir det litt tid på egen hånd før returen til Puno. Det blir kanskje tid til et krasjkurs i strikking for dere norske menn. Retur til Puno etter lunsj og ettermiddag/kveld er på egen hånd. Puno er en indiansk by med mange overraskelser og et herlig marked ved fergeanløpet mot Titicaca. Rusle rundt i timene etter solnedgang og nyt verdens store forskjeller.

Dag 10: Puno – Lima
En representant vil hente deg på hotellet for transport til flyplassen i Puno. Ved ankomst Lima vil du igjen bli hentet og kjørt til hotellet.  

Dag 11: Lima
Et kulinarisk eksperiment:

Perus kjøkken er plassert som nummer tre i verdenssammenheng, etter Frankrike og Kina, men med et godt forsprang på for eksempel India. Med 28 forskjellige klimasoner og et kjøkken som takket være arven fra inkariket, Amazonas, Spania, Frankrike, Asia og Afrika, er det peruanske kjøkken i Guinness rekordbok for verdens største mangfold og variasjon. Langs kysten sies det å eksistere 2 000 forskjellige supper og landet har mer enn 250 typer desserter.
Dagen starter med et kulinarisk besøk på et typisk matmarked i millionbyen Lima. Tilbudet av grønt, frukt og ting du aldri har hørt om, er en overraskelse.  Og når det kommer til fisk og skalldyr er tilbudet et eventyr. Etter å ha startet på markedet går ferden videre til restaurant La Rosa Nautica, hvor du blant annet kan lage en Pisco Sour, Perus nasjonaldrink som er basert på det lokale druebrennevinet Pisco, og som har en frisk, sursøt smak og en fløyelsaktig munnfølelse.
Du skal også forsøke deg på Perus berømte, Ceviche, (lime-marinert rå fisk), og også få smake flaggrettene til La Rosa Nautica. Etter mange smaksopplevevelser blir du hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for retur til Norge.

Reis til Peru når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.