Reiseforslag: Lima, Cuzco, Den Hellige Dalen, Uros & Taquille

9 netter fra kr 33.900 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • lyreise Oslo - Lima tur/retur
  • innenriks fly Lima-Cuzco tur/retur
  • gode 4-stjerners hoteller
  • landarrangement som beskrevet i dag for dag programmet med all transfer, overnattinger med nevnte måltider. De dagene dere går Inkaveien er frokost, lunsj og middag inkludert hver dag.

Ikke inkludert.
Lokale flyskatter ved avreise Lima og Cuzco må betales direkte på flyplassen.

Klikk her for flere reisetilbud til Peru

Klikk her for fakta og info om Peru

Inkaveien og Lake Titicaca

Bli med på en imponerende rundreise og opplev autentiske Peru..


Reis til Peru når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.

Dag-for-dag program

Dag 1: Lima
Ved ankomst flyplassen i Lima blir du møtt av guiden i ankomsthallen og det blir transfer til hotellet.
Under kolonitiden var Lima hovedstad i hele Sør-Amerika. En by med lite regn, fantastiske byggverk og balkonger, kulinariske overraskelser og et intenst liv på godt og vondt. Byen er alltid i en positiv vårstemning grunnet beliggenheten ved Stillehavet, og har lik temperatur året rundt. Lima er Perus gastronomiske metropol og huser flere av verdens topprestauranter.

Dag 2: Lima - Cuzco
Etter en solid frokost blir det transfer til flyplassen og videre reise til Cuzco.
Ved ankomst i inkahovedstaden blir du møtt av en guide som forteller litt om byen på vei til hotellet. Fjellbyen ligger som en kronjuvel mellom snødekte fjelltopper i den grønne Huatanay-dalen i Andesfjellene, 3 400 moh. Inkaene kalte Cuzco for «verdens navle» og bygget sin stolte hovedstad her. Byen oser av historie og av dramaet som utspilte seg her på 1500-tallet da to store kulturer kolliderte i Cuzco - spanjolene mot inkaene. Spanjolene plasserte sin første by bokstavelig talt rett oppå grunnmurene til inkaene. Plaza de Armas er byens sentrum og rommer blant annet den imponerende Katedralen. I kirken finner du en verdensberømt svart Jesus-figur med bastskjørt og indianske ansiktstrekk, og 492 malerier som viser Cuzcoskolens egenart i kombinasjonen av europeisk og indiansk kunst.
Om ettermiddagen blir det sightseeing med besøk til blant annet Katedralen, inkaenes soltempel og mye vakker spansk koloniarkitektur. Et av indianernes helligste templer var Sacsayhuaman, som ligger på en høyde rett utenfor sentrum. To ting er merkverdig med fortet: Det er utrolig at inkaene klarte å få gigantiske steinblokker på opptil 200 tonn opp til denne høyden, og det er en gåte hvordan de har plasserte steinene sammen så presist at man ikke får et papirark mellom blokkene.
Deretter går turen til Quengo som ligger fire kilometer utenfor Cuzco. Komplekset ble brukt til religiøse seremonier. Siste stopp for dagen er Puca Pucara. Navnet betyr det røde fortet og er laget av digre steinblokker i en rødlig steinsort. Fortet var strategisk plassert for å beskytte Cuzco og Inkariket mot fienden.
Tilbake på hotellet om ettermiddagen. Kvelden på Plaza de Armas er magisk med markedsboder hvor de lokale selger kunsthåndverk, og også her finner du restauranter i verdensklasse.

Dag 3: Cuzco - Den hellige dalen (Urubamba-dalen)
I dag skal du utforske en dal langt utenom normen. Urubamba-dalen, også kalt den Den hellige dalen, var en gang selve hjertet i inkariket. På behagelige 2 900 moh. kan du nyte snø-dekorerte andestopper og irrgrønne inkaterrasser. Langt der nede i dalen snirkler elven seg gjennom landskapet. Du er i det mest fruktbare området i Peru. Både inkaene og dagens peruanere dyrker frukt, grønnsaker, blomster og ikke minst mais - den aller beste i verden med store saftige maiskorn. Det blir stopp på Awana Kancha, hvor lamaer lever lykkelig, og hvor familiene i området er spesialister på veving. Pisaq er en fascinerende indianerlandsby øverst i dalføret, og på markedet kan du prute på lokalt kunsthåndverk av topp kvalitet. Den indianske atmosfæren i Pisaq er ikke hverdagskost for en nordmann og scenarioet er akkompagnert av den indianske neonfargede fargeskalaen. Ingen farge er for overveldende eller sprakende. Hadde det ikke vært for busser, biler og parabolantenner kunne du vært i det 15-århundre. Klimaet, med en bakende sol mellom bratte dalsider, har alltid gitt matproduksjonen i Urubamba-dalen en vital betydning for landet. I fjellsiden over Pisaq besøker vi storslagne inkaruiner og vandrer på vaskeekte inkastier. Etter lunsj på en lokal restaurant går turen til Ollantaytambo, et enormt militærkompleks fra inkatiden som ble bygget av kjempemessige steinblokker på opptil 30 tonn og det stedet hvor spanjolene tapte det eneste militære slaget mot inkaene.
Overnatting i den hellige dalen.

Dag 4: Inkaveien - Piscacucho til Wayllabamba

Etter en solid frokost blir det tidlig avreise fra hotellet med Inkaveien som neste stopp for de kommende fire dager og tre netter.  Så tar du fatt på de første kilometrene langs den sagnomsuste veien som har et totalt veinett på 60 000 kilometer, hvor alle veier fører til knutepunktet og inkaenes hovedstad, Cuzco. Du vil vandre frem til en god lunsj og fortsette videre til ca kl 17:00. Den første dagen er vanligvis tøffest. Du er høyt oppe og du går oppoverbakke. Etappen er på 12 kilometer, og det høyeste punktet er 3 000 moh. Du overnatter i telt. Her er Galdhøpiggen ca 500 høydemeter under deg.

Dag 5: Inkaveien - Wayllabamba til Pacaymayo
Det er ingen tid til å dra seg i sengen på denne reisen. En styggtidlig frokost i soloppgangen på Inkaveien er ikke å spøke med. Tiden mister betydning her oppe, men det som oppstår er en nesegrus beundring for inkaene og deres ufattelige innsats. I dag vil det bli en vakker dag med spektakulær natur, og veien går både opp og ned. Stien er del av Qhapaq Nan (hovedruten av inkaveiene) og verdens mest berømte. Du går fram til lunsj, nyter en hvilepause, og et par timer senere fortsetter vandringen. Etappen er på 11 kilometer som betyr cirka syv timers marsj. Den tar deg opp til 4 200 meter og deretter ned til campen på 3 500 moh. Du vandrer gjennom en utrolig og fascinerende natur, med stadige innslag fra inkaindianerne og ruiner fra en svunnen tid, og som bygger opp forventningene til inkaenes hemmelige by. Den vil ikke skuffe deg!


Dag 6 Inkaveien - Pacaymayo - Wiñayhuayna

I dag blir det en spektakulær dag. Turen starter veldig tidlig, men midt på dagen blir det en god pause og tid til å vandre rundt på Wiñay Wayna (for evig ung), et av de viktigste arkeologiske funnene på Inkaveien. Hugget inn i fjellskrenten med terrasser og et fontene-anlegg med utsikt over den brusende elven – så dukker ordene, magisk og mytisk opp igjen. Det finnes ikke mer dekkende ord for å beskrive Wiñay Wayna. 
Dagsetappen er på 16 kilometer, du går i 9 timer og maks høyde er på 3 900 moh. Overnatting i telt er på 2 700 meters høyde.

Dag 7: Inkaveien - Machu Picchu

I dag blir det igjen en tidlig start på dagen, faktisk så tidlig at du starter i mørket, men med god hjelp fra guiden og lommelykter kommer du fram til Inti Punku, selveste solporten, og det er vel verdt en tidlig morgen for å se soloppgangen over Machu Picchu. Vi kan ikke garantere sol, men håper sola skinner for deg. Fra Inti Punku starter nedstigningen til Machu Picchu som en ren og skjær fryd. Den hemmelige byen har noe utrolig ved seg. En kraft, gåter, myter og en rik kultur som måtte gi tapt for conquistadorene fra Spania. I Machu Picchu vil du få en guidet tur rundt i ruinene. I 1910 kom en amerikansk forsker til den hellige dalen. Amerikaneren fikk nyss om noen murer høyt oppe i fjellene. Han fikk kontakt med en bondefamilie og etter hvert viste det seg at sønnen i familien visste om en stor vegg i fjellsiden som foreløpig ikke var oppdaget. I 1911 ble en større ekspedisjon sendt til området. Resultatet kjenner vi. Det totalt uberørte Machu Picchu ble oppdaget. Din vandring fortsetter noen kilometer ned til turistbyen, Aguas Calientes, hvor det venter lunsj på Cafè Inkaterra. Turen tilbake til Cuzco er med et veldig behagelig tog over høylandet, med utsikt til drøvtyggende lamaer og små landsbyer. Ved ankomst venter transfer til hotellet.
 
Dag 8: Cuzco - Puno
Etter enda en styggtidlig frokost blir det transfer til busstasjonen hvor en flott luksusbuss skal ta deg over Altiplano, eller høylandet, til Puno og Titicacasjøen. Det kan virke brutalt å måtte sitte på en buss i åtte timer etter alt du har vært gjennom, men dette er den aller beste transportmåten for å nyte og få det meste ut av landets mangfold. Underveis til Puno stopper bussen tre ganger og det første stoppet er i landsbyen Andahuaylillas, cirka 40 kilometer utenfor Cuzco. Landsbyen har en vakker kirke fra kolonitiden.  Neste stopp er Racchi hvor det blir et stopp ved tempelet Viracocha. Her blir det også lunsj. På det høyeste punktet mellom Cuzco og Puno, på nøyaktig 4 313 moh, blir det et kort stopp, også i byen Pucara, rett før ankomt Puno. Du vil bli møtt på buss-terminalen og kjørt til hotellet. Ikke gå glipp av markedet nede ved fergeplassen. Kvinner med steinansikter i høye flosshatter og de mest fantastiske skjørt, selger alt fra grillet marsvin (en favoritt i Peru) til ullplagg av super kvalitet. 

Dag 9: Puno - Lake Titicaca - Lima
Frokost og tidlig avreise klokken 08:00.
Her ved verdens høyest beliggende innsjø på 3 800 meter, skapte inkaguden Viracocha sol og måne, før han laget de første menneskene av stein. De flytende øyene Uros er første stopp. I sin tid valgte Uros-indianerne å flytte fra fastlandet fordi inka-indianerne tok mer og mer av deres territorium. De bosatte seg underlig nok på hjemmelagde flytende øyer av totorasiv. Sivet råtner fort, og må byttes titt og ofte og tilværelsen er ingen dans på «totorasiv» for folket som virkelig har valgt et alternativt liv. Det var her Thor Heyerdahl lærte å bygge sivbåter før han la ut på sine historiske Ra I og Ra II-ekspedisjoner.Ferden går videre til Taquile-øyene, hvor den mannen som ikke kan strikke, ikke er regnet som noen mann. Håndverk har i mange tusen år vært bærebjelken på øya, og maskene skal strikkes så hardt at lua holder på vann. Øya var isolert fram til 1950-tallet og det tok flere dager å padle til bebyggelsen på fastlandet. Lunsj blir servert i et felleshus som også fungerer som restaurant. Det blir cirka 1 ½ time på egen hånd til å rusle rundt og kanskje tid til et lynkurs i strikking for dere norske menn. Møtet med urbefolkningen som har tre leveregler er unektelig fascinerende. Du skal aldri lyve, stjele eller late deg, Retur med båt til Puno, og der er det tid til en god middag eller et besøk på markedet ved fergeleiet, eller begge deler, før flyet tar deg tilbake til Lima.

Dag 10: Lima - hjemreise
Dagen er på egen hånd fram til transfer til flyplassen og hjemreise.

Forleng gjerne reisen med noen flere dager i Peru eller i kombinasjon med andre land i Sør-Amerika.

 

 

Reis til Peru når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.