Reiseforslag: Machu Picchu, Poroy, Urubamba, Lima, Cuzco m.m.

7 netter fra kr 57.000 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • Flyreise Oslo - Lima tur/retur

  • Alle statlige avgifter

  • Overnatting på bosteder som beskrevet - eller tilsvarende

  • Frokost, lunsj og middag som beskrevet i programmet

  • Engelsktalende guide

  • Inngang til steder som nevnt i programmet

  • Togbillett til Machu Picchu

Historie, autentisk kultur, luksuriøs togtur og lekre spa-hotell

Dette er en rundreise for deg som setter pris på det lille ekstra - både når det gjelder opplevelser og komfort.


Dag-for-dag program

Dag 1: Lima
Ved ankomst til millionbyen Lima blir du hentet og kjørt til ditt spahotell. Hotellet ligger i den vakre bydelen Miraflores og du får havutsikt over Stillehavet. Her venter en velkomstdrink.

Dag 2: Lima
Morgenen er på egen hånd i byen som under kolonitiden var hovedstad i hele Sør-Amerika. En by med lite regn, fantastiske byggverk, kulinariske overraskelser og et intenst liv på godt og vondt. Beliggenheten ved Stillehavet gir vårtemperatur hele året. De travle gatene i Miraflores og San Isidro er et godt utgangspunkt for å besøke det Unesco-vernede sentrum med Plaza de Armas (hovedtorget), presidentpalasset, katedralen, den vakre, barokke St. Francis-kirken med Limas unike katakombesystem, kjærlighetsparken og mye mer. Lima er Perus gastronomiske metropol, for ikke å si et av verdens beste kjøkken, og huser flere topp restauranter.
Du blir hentet for å nyte en god lunsj på Cala Restaurant. Så blir det en sightseeing til det bohemske og romantiske distriktet Barranco. På det private Osma museum vil du få en innføring i malerkunst fra kolonitiden med sterke indianske islett. Deretter er det Mario Testino Art Galleri som står på programmet. Mario er motefotograf og besøket er oppfriskende etter kolonitidens tunge malerier. På Las Pallas handicraft kan du kjøpe førsteklasses kunsthåndverk, leker og nips. Kvelden på egen hånd.

Dag 3: Lima - Urubamba
Du blir hentet etter frokost og kjørt til flyplassen og lander etter en kort flytur i Cuzco. En representant vil hente deg og kjøre deg til hotellet i byen Urubamba, og på veien besøker du inkaenes fødested for regnbuen, mer kjent som tekstilsenteret i Chinchero, hvor gamle vevetradisjoner holdes ved like og organisasjon en del av «fair trade».  Du vil få en kort innføring i det intrikate, eldgamle kunsthandverket av selveste ildsjelen, Nilda Callañaupa. I Peru har alle inkafamilier sitt eget tradisjonelle mønster, vakre i vibrerende farger og fryktelig kompliserte. Reisen går videre til byen under det snødekte fjellet Chiguan. Urubamba er den største byen i den hellige dalen. På inkaspråket betyr ordet Urubamba, det flate edderkopplandet.  Hotellet er i særklasse, Tambo Del Inca Luxury Collection er et spahotell som er i harmoni med de hellige omgivelsene.

Dag 4: Urubamba
I dag skal du på en dagstur til Maras, saltminene som ble brukt av inkaene. Moray er et arkeologisk utgravingssted som rommer underlige runde terrasser som antagelig ble laget for inkaenes eksperimenter. Inkaene var det gamle Amerikas romere. I storhetstiden strakte riket seg 4 000 kilometer fra nord til sør langs vestkysten av Sør-Amerika. Solen ble tilbedt som en guddom. Ordet inka var opprinnelig en tittel som ble båret av regenten og hans slektninger. Senere blir det brukt både om hele riket og om alle quechua-talende folk.  Den store kulturen uten skriftspråk har etterlatt mange gåter og forblir innspunnet i mystikk.

Dag 5: Urubamba – Machu Picchu
Start dagen med å smake på ordene; Urubamba og Machu Picchu! Si det flere ganger, mer eksotisk kan det knapt bli.  En transportdag fra den hellige dalen til Machu Picchu. Du blir hentet på hotellet og kjørt til stasjonen. Derifra er det et luksustog til Ollanta stasjon. Om bord blir det servert brunsj i sus og dus i ekte spansk kolonistil med hvite duker og med fantastisk utsikt over Perus høyland, lamaer, snødekte fjell og bosetninger. Ankomst og innsjekking på Belmond Sanctuary Lodge. Hightea og middag er inkludert i disse nye eventyrlige omgivelsene. Nyt!                                      

Dag 6: Machu Picchu – Poroy - Cuzco
Det er usikkert hva Machu Picchu egentlig var. Teoriene spenner seg fra at det var en handelsby for amazonasfolket eller residens for inkakongene. Kanskje var det et seremonielt kultsted?  Når inkaene forlot byen vet ingen. Kanskje var det da spanjolene ankom på 1530-tallet, eller var dette inkaenes siste utpost? Det sikre er at det ligger en kraft over denne inkabyen, et sted du lett kan felle en tåre over at slaget om historiens mektigste kulturer ble vunnet av spanjolene, som igjen førte til utryddelse av inkakulturen. Sånn er det bare!  Etter et besøk på det hemmelige fjellet venter toget fra Poroy stasjon. Nattens hotell de to kommende netter er Belmond Palacio Nazarenas, i inkahovedstaden Cuzco. Middagen blir servert ombord på toget.
                                
Dag 7: Cuzco
Du befinner deg i inkarikets hovedstad og i fjellbyen som ligger som en kronjuvel i den grønne Huatanay-dalen i Andesfjellene på 3 400 meters høyde mellom snødekte fjelltopper. Inkaene kalte Cuzco for «verdens navle». Byen oser av historie og av dramaet som utspilte seg her på 1500-tallet da to store kulturer kolliderte i Cuzco - spanjolene mot inkaene. Spanjolene vant slaget og plasserte Sør-Amerikas første by, bokstavelig talt rett oppå grunnmurene til Inkaene. Plaza de Armas er byens sentrum og rommer blant annet den imponerende katedralen. I kirken finner du en verdensberømt sort Jesus-figur med bastskjørt og indianske ansiktstrekk samt 492 malerier som viser Cuzco–skolens egenart i en rar kombinasjon av europeisk og indiansk kunst. Du skal på en halvdags sightseeing rundt i Cuzco. Det inkluderer vakre San Blas, Casa Conscha museum og ikke minst det hellige komplekset, Sacsayhuaman. Og akkurat der, ved inkaruinene med Andestoppene som en herlig bakgrunns-dekorasjon, får du muligheten til å male ditt livs mesterverk. Hvis det ikke blir så bra, kan du slukne dine kreative håp i den påfølgende vinsmakingen av Sør-Amerikas beste viner.
Overnatting: Belmond Palacio Nazarenas
                                
Dag 8: Cuzco
Transfer fra hotellet til Cuzco flyplass, og deretter hjemreise til Norge.

 

Reis til Peru når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.