Reiseforslag: Delhi, Leh i Ladakh, Indusdalen

  Livets reise venter i indiske Himalaya. Fram til midten av 70-årene var Ladakh hermetisk lukket for utlendinger.  I dag er Ladakh et av Indias mest attraktive områder, men fortsatt lite besøkt, og nærmest uberørt. Dette er kanksje det”Shangri La”, James Hilton drømte om, da han skrev fortellingen ”Tapte horisonter”. Det er også et sted hvor vi som turister føler oss unik.

6 netter fra kr 19.500 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • fly t/r Oslo, inkl. veil. skatter
  • 6 netters overnatting i følge program
  • frokost på alle hotellene
  • transport med egen sjåfør
  • lokale engelsktalende guider på all sightseeing og inngang til severdigheter som besøkes
  • transfer t/r flyplassen i Delhi.

Klikk her for eksempler på flere reiseforslag til India.

Himalaya og Ladakh

Leh i Ladakh, helt nord i India, er utvilsomt et egenartet sted i Himalaya, ofte kalt døren til himmelen. Her måles ikke fattigdom i materielle goder, kun i åndelige verdier. Tusenvis av bønneflagg viser deg veien mot ”døren til himmelen” som er stort, tørt, fjellrikt, overnaturlig vakkert og med et folk som ikke vet hva godt de skal gjøre for deg. Ufattelige klostre der ingen skulle tru at det er mulig å bygge, fjellandsbyer med et folk som underlig nok, utseendemessig ligner på oss nordmenn.  Dette er ingen badeferie, men passer perfekt i kombinasjon med for eksempel Kerala.  Du er så høyt oppe og isolert at buddhismen lever i sin reneste form. Du får oppleve den sagnomsuste elven Indus, og det på halsbrekkende 5 206 meters høyde. En imponerende levemåte i høyden, et hardbarka folk, et spirituelt dypdykk og minner for livet.

Se stemningsfull video fra nordøstlige India


Program

Dag 1: Ankomst Dehli
Reisen begynner i Dehli, Indias nest største by med cirka 16,7 millioner innbyggere. Kanskje den mest myteomspunne hovedstaden i verden, og engang en magnet på mongoler, tyrkerne, persere, afghanere og briter, for å nevne noen. Dehli har blitt forlatt mange ganger i løpet av en lang og turbulent historie. Allerede det sjette århundre før Kristus var Dehli en by. En by som har blitt gjenoppbygget minst sju ganger, og også i dag er skillet mellom gamle og nye Dehli, distinkt og spennende.
Du blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet.  Etter lunsj (på egen hånd) blir det sightseeing i Old Delhi og New Dehli. Egentlig holder det å være i Dehli. Byen er et stort hakeslipp, er det mulig å bo her og hvordan gjør de det? Det vil du ikke få svar på i løpet av en dag, og nettopp derfor står mye annet på programmet. Dagen starter i New Dehli med Raj Ghat, Red Fort og Jama Masjid. Det kongelige Dehli med Qutub Minar, landets høyeste steintårn med 379 trappetrinn opp til toppen. Et besøk til India Gate før dagen avsluttes i en rickshaw gjennom gatene i gamle Dehli. Ta på gode sko, det vil du trenge.
Overnatting i Delhi.

Dag 2: Ankomst Leh
Det blir transfer til hotellet, besøk på et marked du bare kan drømme om, og middag senere på dagen. Byen Leh ligger ganske nøyaktig på 3 650 moh. Det er hovedstaden i det som engang var kongedømmet Ladakh, og det betyr at kongens palass fortsatt ligger i byen og det sammen med en lang rekke klostre og stupaer. Det bor 25 000 mennesker i Leh og det er et fascinerende byliv på toppen av verden.  På gatene treffer du muslimske kvinner i burka, men det mest synlige er tibetanere iført tradisjonelle chubaer. Dard-folket er nomader som har blomster i håret og gedigne bronsesmykker, de har blå øyne og minner mye om oss.

Dag 3: Indus-dalen – Thiksey - Hemis Gompa.
Etter en god himalayafrokost venter et heldagseventyr. Du er høyt oppe, så  ta tiden til hjelp og ikke sett deg for høye mål.  Indus-floden utgjør skillet mellom Sør-og Sentral- Asia og Leh var tidligere en karavanby på silkeruten og en gang en del av Tibet. Etter frigjøringen fra Tibet i år 900, ble det etablert et nytt kongedømme og det ble bygget utallige klostre og samfunn langs Induselven. På 1900-tallet ble det krig, og i dag er Ladakh en stat i det nordvestlige hjørnet av delstaten Jammu og Kashmir i India.  Klosteret Thiksey ligger på 3 600 meter er på 12 etasjer og har en imponerende samling av gamle sverd og kostymer. Nonner og munker er på forskjellige etasjer. I 1970 kom Dalai Lama på besøk og det betød så mye for klosteret at de renoverte det og gjorde det så vakkert som mulig. Uansett besøk eller ikke besøk av selveste Dalai Lama, klosteret er et klype seg i armen prosjekt og du skal ikke se bort fra at du konverterer til buddismen!  Dagen forsetter til ufattelige Hemis Gompa. Et nytt kloster og kanskje enda flottere enn de andre. I ettermiddagslyset stråler fjellet, klosteret og området med en herlig glora. Overnatting Leh.

Dag 4: Hall of fame - tempelbesøk - Magnetic Hill - Leh.
Etter frokost blir det kjøreretur langs Kargil-veien og etter fire kilometer er du fremme ved museet som er kjent som ”Hall of Fame”. Hva det egentlig betyr får du finne ut av langs veien. Kali Mata-tempelet og Spituk-tempelet ble påbegynt i det 11. århundret av Od-de, den eldre broren til hvem, vil dere få vite om i klosteret.
Kjøreturen går nå til ”Magnetic Hill”, et sted der kjente fysiske lover sies å ikke gjelde. Kanskje noen mener at du er inne i en optisk illusjon. Tja, det er opp til deg å finne ut av det - lykke til og ikke glem videokamera. Senere ankommer du stedet der Indus- og Zanakar-elvene møtes, ca fire kilometer fra landsbyen Nimmu. Tilbake til overnatting på hotellet i Leh.

Dag 5: Khardung
Etter frokost blir det utflukt til Khardung på 5 602 moh. Du skal opp alle metrene, og kjøre på verdens høyest eksisterende bilvei.  Veien til toppen ble åpnet i 1988 og det er ingen autostrada, så vær forberedt på at svingene er skarpe. Det kan kanskje virke litt tøft å kjøre her, men ikke vær engstelig, for dette kan de. Utsikten fra toppen er intet mindre enn formidabel og etter å ha kjørt opp, så er nedover turen bare en lek. Det kan være kaldt i høyden, så ta med en ekstra varm jakke.

Dag 6: Avreise til Dehli
Transfer til flyplassen for retur til Delhi. Transfer til hotellet i Dehli.

Dag 7: Dehli og eventuelle andre destinasjoner eller retur til Norge
Frokost, transfer til flyplassen hvor enn du skal videre.

Reis til India når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.