Reiseforslag: En smak av Nepal

Varighet: 11 netter | Pris fra: fra 24.950,-
Pris pr. pers i dbl. rom. Tillegg for utreise i høysesong.

 • flyreise inkl. skatter og avgifter
 • transfer ved ankomst og avreise
 • 3 netterpå Hotel Tibet i Kathmandu med halvpensjon
 • 2 netter på Landmark Forest Park i Chitwan med helpensjon
 • 2 netter på Pokhara Grande Hotel i Pokhara med halvpensjon
 • 3 netter/4 dager Poon Hill Treking
 • 2 netter på lokale tehus med helpensjon
 • 1 natt på byhotell i Khatmandu
 • "Annapurna Conservation Area Project" avgift [ACAP] og "Trekkers Information Management System" [TIMS] under Ghorepani-turen
 • all sightseeing som nevnt i programmet
 • inngang som nevnt i programmet
 • halvdagstur til Thulakot
 • båttur på Lake Phewa
 • avskjedsmiddag med danseshow på lokal restaurant

Se komplett dag-for-dag program nedenfor.

Klikk her for Nepal introside

Nepal - magisk, variert og uforglemmelig

Denne videoen presenterer noen av de stemningene du kan oppleve i Nepal.

Opplev vandring i Nepal

Program

Dag 1: Ankomst Kathmandu.
Du blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. En duftende velkomstgirlander forteller at du er langt fra Norge. Bare det å fly inn til hovedstaden Kathmandu på en klar dag er verdt reisen. I utstrekning er Nepal et lite land, med om lag en tredjedel av Norges overflate. Innenfor dette lille området finnes den største høydeforskjellen i verden, fra 90 meter over havet og helt til toppen av Mount Everest, verdens høyeste fjell, 8 850 moh. Nepal er vilt og vakkert, med gamle minnesmerker og en befolkning som snakker over 100 språk og har bevart gammel og tradisjonell kultur. Kathmandu er eventyrbyen framfor alle. Og hvilken by! Fra tidlig morgen til solnedgang er markedsplassen Asan Tole et ufattelig område å utforske.  Hobbittlignende salgsboder, trekjerrer og improviserte utsalgsplasser gir deg mulighet til å handle alt fra kokosnøtter til yakhaler. Ta en pause i et av de små tehusene og hvil bena, sitt stille og se på livet. Vi lover at det blir en overraskelse.
Overnatting Kathmandu.

Dag 2: Kathmandu
Etter frokost skal du på sightseeing. Den gamle bydelen syder av liv før klokken 06:00. Buddhistene skal i tempel og hinduene ofrer dagens gaver til gudene på lokale altere. Kvinnene utfører dagens puja og legger små offergaver til gudene ved hoveddøren ved de mange hellige steder og ved templene. Det er ikke som hjemme. Både morgen og kveld akkompagneres du av sangen, bhajan, som ljomer fra templene. Du starter dagen på Durbar Square, som prydes av et femtitall hellige byggverk, flere er solid plassert på Unescos verdensarvliste. Verdt et besøk er det gylne buret med Raj Kumari, kvinnen som er reinkarnasjonen av Durga, hinduismens mor. Swayambhunath Stupa er cirka 2 000 år gammel og dominerer vakkert på toppen av et fjell og er bedre kjent som Apetemplet. Kallenavnet skyldes de mange småfrekke rhesusapene som holder til her. Tempeltoppen er en mosaikk av små og store templer og pagoder.
Bhaktapur ligger 14 kilometer fra Kathmandu og var engang hovedstad i Nepal. Det sies at den ble grunnlagt på 1 100-tallet og er fortsatt nærmest urørt, og føles som et museum.  Byen har sjarmerende små mursteinshus og gater, og er oppført på Unescos verdensarvliste. Palasser, templer, statuer og kunst smykker de mange åpne torgene, og det er denne unike arkitekturen som har gjort at Bhaktapur i dag er kjent som Nepals kulturperle. På programmet står blant annet Durbar Square og kongeslottet med 55 vinduer bygget av kong Bhupatindra Malla, samt det berømte høye templet, Nyatapol.
Overnatting i Kathmandu.

Dag 3: Chitwan
Etter frokost setter du kursen mot The Royal Chitwan National Park. Kjøreturen tar cirka fem timer. Jungelen lokker med utrydningstruede tigre og neshorn, krokodiller, apekatter, villsvin, leppebjørner, leoparder, søte dovendyr og en rekke andre ville dyr – og ikke minst intens fuglesang. I Chitwan er det bare løvtrær, tærne er høye og tette, og mellom stammene lusker det altså bengalske tigre. En trøst er at de er reddere enn deg.  Chitwan ligger på 150 moh. og her er det varmere enn i Kathmandu.
Navnet Chitwan betyr ”hjerte av jungelen” og her skal du nyte en vuggende jungel-safari på elefantryggen. Nasjonalparken er den best bevarte i Asia og er også å finne på verdensarv-listen. Parken tilbyr ikke mindre enn 56 forskjellige pattedyrarter, 49 amfibier og reptiler, samt 525 fuglearter. Det finnes flere truede dyrearter, blant annet det enhjørnede neshornet og den bengalske tigeren. Du sitter som en indisk Rajah eller Rani, høyt til topps i en flettet kurv og siden elefanter ikke har noen fiender, så kan du føle deg trygg.  Andre dyr det er mulig å få øye på er blant annet ville elefanter, antiloper, aper, kobraer, villsvin og leppebjørner. For de som er interessert i fugler har Chitwan for eksempel mange fargerike arter som hakkespett, neshornfugl og trogoner.
I kveld skal du få se den tradisjonelle Tharu-dansen. Før i tiden var dette området infisert med dødelig malaria, og kun det hårdføre tharufolker var immune. Det sies at myggen ikke likte tharusfolkets blodblanding av whisky og chilli.  Tharuene er Nepals største etniske gruppe og teller cirka 1.4 millioner mennesker. De er verken hinduister eller buddhister, men har funnet en egen religion et sted i midten ispedd egne guder, og er spesialister på jungelmedisin. Dette folket har en helt spesiell stokkedans som du skal få se i kveld. Natten er full av ildfluer og mer magisk enn dette kan det knapt bli.
Lunsj, middag og overnatting på Landmark Forest Park in Chitwan.

Dag 4: Chitwan
Jungelen er en effektiv vekkerklokke av brøl, knitter, jammer og hyl som vekker deg styggtidlig. Etter frokost er det tid til fugletitting, og i denne parken får ornitologi helt nye dimensjoner. Det finnes 450 forskjellige fugletyper, den ene mer eksotisk enn den andre. En erfaren guide tar deg med til de beste stedene for å nyte av fuglelivet.
Deretter blir det en solid frokost etterfulgt av kanotur i en uthulet trestamme. Rapti River er habitat til krokodiller og et yrende dyreliv i morgentimene. Dyrene kommer til elvebredden for å drikke vann og det gjør også fuglene.
I 1985 ble Nepals eneste elefantsenter grunnlagt i Sauhura. Elefanter er til tross for et robust ytre, veldig sårbare for sol og insektbitt, og å rulle seg rundt i søle er en deilig måte å kjøle seg ned på. Elefantene står i fare for å bli utryddet og dette senteret er ett av tre i verden som beskytter elefanter.   
Nepal er et av verdens fattigste land og selv om femårig skolegang er obligatorisk, er det mange som ikke fullfører. Du skal besøke SOS Hermann Gmeiner School Bharatpur og få et innblikk i Nepalsk skolegang. Skolen har vunnet mange priser, og er den i området som får best resultat.
Etterpå skal du til en Tharu landsby. Folket har en helt egenartet arkitektur hvor kun jungelmaterialer er brukt. Landsbyen er som en stille oase og en tidsreise i tradisjonelle håndverksmetoder.
Lunsj, middag og overnatting på samme hotell.

Dag 5: Pokhara
Etter frokost blir du fraktet i bil til vakre Pokhara. Nepals nest største by ligger på 900 moh. og har 186 000 innbyggere. Vestover ligger Annapurnaområdet og fjellmassivet som er over 8 000 meter ruver i horisonten. Gatene i byen er kjempekoselig, og trenger du turutstyr kan du gjøre noen kupp her.
Du befinner deg midt i den frodige Pokahara-dalen og byen var et viktig sentrum på handelsveien mellom India og Tibet, og fortsatt ser man reisefølger med pakkesler som bringer varer fra avsidesliggende regioner. I dag er det turismen som dominerer bylivet. Pokhara er utgangspunkt for mange populære trekkingruter i Annapurna. Derfor får du tak i alt fra polske bakervarer til burger king. Den avslappede byen har et utall av vakre blomster og har nydelig beliggenhet ved Phewa Thal, Pokhara-sjøen. På klare dager er utsikten mot blant annet dobbelttoppen Maccapucchare på 6 977 meter uslåelig! Om ettermiddagen er det kos å ta en liten båttur på den maleriske innsjøen og besøke tempelet Barahi som er idyllisk plassert på en øy midt på innsjøen. Når fjellene speiler seg i innsjøen, fiskerne kommer hjem med dagens fangst, temperaturen er akkurat passe – ja da er det godt å være til!
Overnatting i Pokhara.

Dag 6: Pokharadalen
Akkurat idet solen står opp og stråler over Pohkara-dalen står du på utsiktspunktet Sarangkot, 1592 moh. med utsikt over Arnapurna og Machhapuchchhre Range, Dhaulagiri og Manaslus fjellene, og ikke minst byen Pohkara med innsjøen. Du er avhengig av godt vær for å se alt dette.
Prince Charles av England gikk en tur i dette området for cirka 30 år siden og det kongelige besøket har gitt Thulakot, navnet ”The Royal Trek”. Du skal gå cirka 45 minutter gjennom et herlig variert terreng hvor spesielt utsikten er spektakulær. Galdhøpiggen hadde knapt vært synlig i denne buketten av monumentale fjell. Vakre små supertradisjonelle landsbyer ligger spredt utover. Innbyggerne tilhører flere folkeslag, men fellestrekket er at her er det lite industriell utvikling. Du går til byen Thulakot, som er bebodd av folkeslaget, Brahmin. Når du kommer fram har du passert en rododendronskog, nytt Himalaya og sett landsbyer våkne underveis. Ankomst til Thulakot og retur til hotellet for en gedigen frokost.
Resten av dagen er satt av til Pokharadalen. Devis fall er et storslagent fossefall hvor for øvrig en sveitsisk dame engang forsvant i vannmassene. To vakre tibetanske landsbyer står på programmet. Tashiling i syd og Tashil Palkhel i nord – begge landsbyene lever av tradisjonell teppeveving.  Bindabasini Tempel er et viktig og usedvanlig livlig hindutempel i Pokhara-området. Templet er dedikert den blodtørstig gudinnen Durga. Hun er også kjent som Shakti eller Kali. Durga vises i form av en Saligramsim som ifølge hinduistisk mytologi er gunstig stein. Det er ukentlige ofringer av dyr, og dypt troende står i kø for å brenne ofringer i små messingskåler. Gudinnen sies å være lydhør og ingen bønn er for stor. Det er fargerikt, kaotisk, røykfullt, og klagende musikk gjaller over de hellige pagodene.  Etter dette hinduistiske dypdykket har du kvelden på egen hånd i fredfylte Pokhara. Overnatting Pokhara

Dag 7: Kathmandu.
Etter frokost starter ferden tilbake til Kathmandu. Du skal besøke, Pashupainath, et annet viktig tempel for hinduistene. Guden Pashupati er reinkarnert etter selveste Lord Shiva, Lord of Animals, og er i Nepal regnet som en uoffisiell nasjonal guddom. Tempelet ligger ved bredden av elven Bagmati, som lenger fremme blander seg med hellige Ganges. Det brune vannet er ikke direkte innbydende, men underholdene.  Langs elvebredden yrer det av menn utkledd som skrekkinngytende guder, og sørgende familier gråter rundt likbålene. Asken blir spredd utover den elven hvor pilegrimer tar rensende bad. Livet rundt templet kan kanskje føles litt overveldende for en protestant.
Neste stopp er Boudhanat, den viktigste Buddhistiske stupaen i Kathmandu, og sentral for tibetansk kultur. I likhet med Swayambhunath, har også denne påmalt Buddhas øyne, samt hundrevis av bønnflagg hengende som seiersfaner fra toppen av spiret. Det er den største kuleformede stupaen i Nepal og også en av de største i verden. Stupaen er omkranset av mange fargerike bygninger og i bønnehjulene ruller tusenvis av flagrende ønsker. Buddha ble født i Nepal og buddhistene utgjør cirka 8 % av befolkningen. Hinduisme er statsreligion med cirka 86 % troende.  Det er også plass til andre religioner som sjamanisme, tradisjonelle stammereligioner og islam. I området rundt stupaen er det en hel by av rariteter. Du befinner deg på en gammel handelsvei, og den dag i dag yrer det av butikker som selger små og store helligdommer.
Om kvelden blir du fraktet til Bhancha Ghar, en lokal restaurant. Ingen kan forlate Nepal uten å ha prøvd landets kulinariske spesialiteter og det akkompagnert av forrykende lokal dans.  

Dag 8: Vandring til Ghorepani
Lunsj, middag og overnatting på lokalt tehus

Dag 9: Morgenvandring til Poonhill og tur til Ghandruk
Lunsj, middag og overnatting på lokalt tehus

Dag 10: Vandring til Nayapul/transport til Kathmandu
Overnatting på hotell

Dag 11: Kathmandu
Dagen til fri disposisjon

Dag 12 Avreise

Målet for en nepaler er å nå Nirvana, en ideell tilstand av ro, harmoni, fred, stabilitet eller glede – akkurat der hvor all lidelse opphører. Vi håper du har fått en glimt av Nirvana... Takk for nå og god tur hjem.

 

Reis til Nepal når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.