Reiseforslag.

Varighet: 10 dager/9 netter | Pris fra: 25.900 pr. person i dbl. rom
Pris pr. pers i dbl. rom. Reiseperiode: Juni - september

  • fly t/r Oslo inkl. skatter og avgifter

  • transfer ved ankomst og avreise

  • bysightseeing i Bishkek

  • middag med folklore show

  • utflukt til ‘Stein hagen’ og flere attraksjoner underveis

  • overnatting i yurt camp

  • overnatting: fem netter på hotell med halvpensjon

  • Inngang til parker

  • rundreise guide og sjåfør: engelsktalende. Enten SUV eller minibuss.

KLIKK HER for flere reiseforslag til Kyrgyzstan

Rundreise i Kyrgyzstan


Program: Dag for dag

Dag 1: Ankomst Bishkek, Kyrgyzstan - Transfer til hotellet
Bishkek er hovedstaden og den største byen i Kirgisistan. Byen ligger ved foten av det praktfulle fjellkjeden Kyrgyz Ala-Tau. Bishkek er en by med mange grønne parker og offentlige bygninger i marmor, sovjetiske boligblokker og tusenvis av mindre privatbygde hus. De fleste gatene ligger langs smale kanaler som vanner de utallige trær som gir kjærkommen skygge i løpet av de varme somrene. Byen regnes for å være den grønneste i Sentral-Asia med flere trær pr. innbygger enn noen annen by. Vår sightseeingtur inkluderer: Museum of Applied Arts og Ala-Too-plassen, det største torget i landet i landet. Torget fungerer som et sted for statlige arrangementer og feiringer. Her finner du monumenter, et utenførs bildegalleri, berømte Oak Park, regjeringsbygninger og teatre.

Folklore-show om kvelden under middagen.
Overnatting: Hotell
 
Dag 2: Transfer til Cholpon Ata, 300 km
På vei til den nest største fjellrike innsjøen i verden, stopper vi ved Karakhanids minaret fra det 12. århundre - Burana tårnet. I dag er dette et museumskompleks som inkluderer selve tårnet, mausoleet er rekonstruer, rester av et citadell, samling av balbals (grav brukt av nomadene), helleristninger (steinutskjæringer) og et lite museum. Vi reiser videre gjennom Boom Gorge og langs nordkysten av Issyk-Kul Lake til Cholpon-Ata byen. Innsjøen er omgitt av de snødekte toppene i Terskei og Kungei Ala-Tau fjellkjeden som ligger på 1600 meters høyde. Innsjøen er 180 km lang, 60 km bred og 700 m dyp. 134 bekker og elver strømmer inn i sjøen, men ingen flyter ut noe som forklares av undervanns tektonisk aktivitet.

I Cholpon-Ata besøker vi helleristninger - en stor utendørs samling av helleristninger noen ganger referert til som the Stone Garden. Stein hagen dekker 42 mål og inneholder en rekke forhistoriske og monumentale strukturer (steinringer, graver, rester av en grensemur, balbaler) og petroglyffer (fra II-årtusen f.Kr. gjennom middelalderen og opp til VI århundre e.Kr.). Stenene har plakater med kort beskrivelse og dato. Det er flere ruter og stier i "steinhagen." Den korteste ruten tar 20-30 minutter. Besøk også Cholpon-Alta Museum of History med en imponerende samling av broderi.
Overnatting: Hotell m/frokost

Dag 3: Transfer til Karakol - 120 km
Om morgenen besøker vi det unike kulturssenteret Rukh Ordo oppkalt etter Chyngiz Aitmatov, som kombinerer historie og åndelig arv innen ulike kulturer og nasjonaliteter i verden. Rukh Ordo er også berømt for den vakre piren ved innsjøen.

Turen går videre til Karakol gjennom vakre landskap langs innsjøer og fjell. Vi besøkerl Semenov-sletten med fantastisk utsikt over innsjøen. Atmosfæren i Karakol vil ta deg med hundre år tilbake i tiden og gi deg et inntrykk av befinne deg i tsartidens Russland. Karakol het tidligere Prjevalsk, til ære for den berømte russiske utforskeren av Asia - Nikolai Prjevalski, hvis grav ligger ved kysten av Issyk-Kul Lake. Det blir også besøk i Prjevalsk Museum. Byen ble grunnlagt i 1869 og er bygget i gammel russisk stil med mange bygninger fra tsar tiden.

Middag med Uighur-familien til å smake på lagman - en tradisjonell Uighur-matrett. Du kan også få delta i matlagingen.
Overnatting hotell
 
Dag 4: Transfer til Son Kul Lake 370 km
Underveis besøker vi Jety-Oguz slott med berømte "7 bulls" og "Broken Heart" og dalen "Skazka" (Eventyr). Deretter venter Kyrgyzlands nasjonale senter for felthåndverk - Kochkor. Vi besøker et lokalt verksted og får delta i produksjon av nasjonale tepper. Etterpå fortsetter vi til Alpine Son-Kul Lake over Kalmak-Ashuu Pass (3300 m). Det er den nest største innsjøen etter Issyk-Kul Lake og den største ferskvannssjøen i Kirgisistan. Om sommeren er dette området fullt av yurter og beitende storfe. Her får du bli kjent med den tradisjonelle livsstilen til de kirgisiske nomader.
Overnatting: Yurt camp
 
Dag 5: Son-Kul Lake
Avslappende dag ved sjøen. Du kan slappe av med ridning, vandre i fjellene og nyte utsikten eller bli med å lage mat.
Kvelden vil bli ledsaget av en sang av Manaschi. Det episke diktet Manas er sentralt i Kirgisiens tradisjonelle kultur og karakter, psykologi og ånd. Det er fremført av spesialister på Manaschi.
Overnatting: Yurt camp
 
Dag 6: Transfer til Arslanbob. 350 km
Veien til Jalal Abad går over pittoreske Moldo Ashuu (3439m) og Kok Art (3200m). Underveis får du oppleve det fargerike området rundy Naryn elven. Elven er den største i Kirgisistan. Elven renner gjennom Usbekistan og ut i Aralhavet.
Overnatting: Homestay

Dag 7: Arslanbob
Arslanbob er en fjellby med verdens største ville valnøttskog. Vi starter dagen med en tur til den den lokale fossen som regnes som hellig. Dette er en helårs destinasjon for fotturer, backcountry ski og ridning. Arslanbob er et flott sted å være, selv om du bare vil slappe av med en kopp te.
Overnatting: Homestay

Dag 8: Transfer til Chichkan Goreg
I dag tar vi motorveien till Chichkan-kløften via Toktogul vannreservoar med impoerende vannkraftverk mellom fjellkjedene Tien-Shan.
Overnatting: Hotell

Dag 9: Transfer til Bishkek
Veien til Bishkek går over fjellene Ala-Bel (3120 m) og Tuya-Ashuu (3050 m) og langs den pittoreske Suusamyr-dalen. Om sommeren er dalen ‘prydet’ med hundrevis av yurter. Dalen er et sommerbeite for storfe. Her produserer lokalbefolkningen Kirgisias nasjonaldrikk - Kymus (fermentert kumelk), ost og smør som de selger langs veien.
Overnatting: Hotel

Dag 10:
Transfer til flyplassen og retur til Norge.

Reis til Kyrgyzstan når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.