Reiseforslag: Bariloche, Puerto Vares, Ushuaia, Perito Moreno og mye mer

13 netter fra kr 36.900 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • fly t/r Oslo
  • veil. skatter
  • overnattinger på 4-stjerners hotell med frokost
  • utflukter og måltider i henhold til program

Klikk her for eksempler på flere reiseforslag til Argentina.

Drømmen om Patagonia

Patagonia, der det søramerikanske kontinentet skrumper inn og blir til en surrealistisk blanding av gedigne naturopplevelser. Det er vakkert og værhardt. Reisen tar deg til den argentinske og chilenske siden av Kristianiabohemens forjettede land, Patagonia, men også til feiende tangorytmer og fotballhysteri i Buenos Aires


Dag-for-dag program

Dag 1: Ankomst Buenos Aires
Du blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet.
 
Dag 2: Buenos Aires
Etter en god frokost blir du hentet på hotellet og legger ut på en halvdags guidet utflukt i millionbyen. Og hvilken by!  Et møte mellom sør-amerikansk og europeisk, gammelt og nytt, fattigdom og rikdom. Majestetiske bygninger, avenyer og en særegen melankoli som trykker litt i de skyggefulle gatene. Tangomusikken skingrer ut fra taxivinduer og kafeer, hjerte og smerte er unektelig grodd fast i byens kvadratiske gater. Alt dette og mye til, gjør byen fascinerende. På programmet står de mest kjente severdighetene som bydelene San Telmo, La Boca, Palermo and Recoleta. Vi får se kongressen som blir kalt ”Casa Rosada”, byens katedral og kanskje verdens bredeste avenyer med over 18 kjørefelt. Ettermiddagen er på egen hånd.

Dag 3: Buenos Aires – Bariloche
Etter frokost er det transfer til flyplassen og fly til Bariloche. Bariloche ligger på bredden av Nahuel Huapi-sjøen, og landskapet blir også kalt sjøhøylandet. Du befinner deg i et område hvor rike argentinere står på ski - nesten hele året. Hvor det å se og bli sett er det viktigste, men det i et landskap som minner om scener fra boken, Lord of the Rings. Et sted som ligner noe mellom den norske fjellheimen og New Zealand. Andesfjellene er alltid i horisonten med melistoppede tinder. På dagens utflukt drar du på oppdagelsesreise. Du kjører langs den østlige bredden av sjøen, og i nærheten av Andesfjellene åpner det seg en spektakulær utsikt over bredden.
Ha minnekortet klart. Dette er bilder for livet.
Overnatting i Bariloche.

Dag 4: Bariloche – Puerto Vares
I dag går turen til nesten ufattelig vakre fjellpass, forbi innsjøer dekket av isfjell og videre til eventyrlige skoger. Landskapet forandres fra minutt til minutt og lyset er spektakulært. Du kjører mot grensen til Chile, tar fergen over innsjøen Todos los Santos (alle helgeners sjø) og her oppe i grenselandet med utsikt over 6 000 meter høye fjell og isfjellspettede innsjøer vil du få en unik utsikt over vulkanen Osorno. Det er en dag for store naturopplevelser.
Overnatting i Puerto Varas.
 
Dag 5: Puerto Varas – Punta Arenas – Puerto Natales
Transfer til flyplassen og fly til Punta Arenas i Chile som er det eldste permanente bosetningsområdet i det sørlige Patagonia. Opprettelsen av Punta Arenas var et viktig grep for å gjøre Chiles krav på Magellan-stredet. I 1860-årene ble sauer hentet fra Falklandsøyene og introdusert i landområdene rundt Magellan-stredet, og sauedrift ble raskt viktig i sørlige Patagonia. Du skal ta buss til Puerto Natales, cirka 250 kilometer gjennom et dramatisk landskap. Ferdinand Magellan var den første europeer som beskrev Patagonia og ifølge oppdageren var menneskene i området kjemper, cirka tre til fire meter høye, usiviliserte og råbarka. Hans ide om menneskene levde fram til cirka 1900 da høyden på patagonierne ble redusert til et par pinglete meter. Ordet poatagoner betyr stor fot.
Overnatting i Puerto Natales.

Dag 6: Puerto Natales - Torres del Paine Nasjonal park.
En ny dag med store naturopplevelser. Snødekte fjelltopper, fossefall, og lamaer, Guanacos og Vicuñas, som løper fritt i det spektakulære landskapet forteller at du nå er i nærheten av verdens ende. Her skrumper det sør-amerikanske kontinentet sammen i et crescendo av surrealistiske naturopplevelser. Nasjonalparken Torres del Paine, har fått navnet etter fjellkjeden med samme navn. Du skal besøke Nordenskjöld Lake (oppkalt etter en svensk vitenskapsmann), Paine Horns, Lake Pehoe og Salto Grande-fossefallene. Igjen, ha et tomt minnekort – dette er ikke småtteri!

Dag 7: Puerto Natales – El Calafate
Etter frokost blir du fraktet til busstasjonen og en ny storslagen seks-timers busstur venter.
Overnattingi El Calafate.

Dag 8: El Calafate – Perito Moreno
Full dags utflukt til en av verdens få ekspanderende isbreer, Perito Moreno. Den hvitblå, til tider aquamarine, turkise herligheten, dekker 250 kvadratkilometer, er 60 meter høy, 30 kilometer lang, og som ikke det er nok - så snakker den! Titt og ofte gir den nemlig fra seg høylytte brøl og ”kalver” – det vil si at den slipper isblokker av varierende størrelse ned i det turkise vannet. Hobbyfotografer, dette er et eldorado og sørg for at minnekortet er klart for store bilder.
Overnatting i El Calafate.

Dag 9: El Calafate
Dagen er fri til å utforske Calafate på egen hånd. Du er i et område med et ufattelig utvalg av fotturer, båtturer, kajakk, kafeliv eller å sitte helt stille og nyte utsikten over Argentinosjøen og Andesfjellene.  Noe badeliv er det ikke snakk om, med mindre du er spesielt interessert, da isfjellene ofte er en badebrems.
Overnatting i Calafate.

Dag 10: El Calafate – Ushuaía
Etter frokost blir det transfer til flyplassen og avreise til verdens sydligste by, Ushuaía. Det er delte meninger om det er Ushuaía eller chilenske Puerto Williams som ligger lengst sør. Argentinerne setter en knapp på Ushuaía. Byen har en hovedgate og det er her alt skjer. Arkitekturen minner om Nord-Europa. Fra 1908 til 1945 var Ushuaía en straffekoloni for tungt kriminelle. Etter hvert som fangene ble ferdig med soningen startet de å bygge sin egen by rundt fengslet, samt en jernbane fra skogen til kolonien - som var og er verdens sørligste jernbane. Tren del Fin del Mundo, eller toget til verdens ende tar cirka 45 minutter og anbefales. Landskapet er fjellrikt og postkortvakkert. Her bor det rundt 100.000 mennesker som lever av en viktig marinebase, fiske og ikke minst turisme. Ushuaía er utgangspunktet for hvalsafarier, fisketurisme og utflukter til Antarktis..

Dag 11: Ushuaía
Etter frokost legger du ut på en halvdags utflukt til Tierra del Fuego National Park. Du befinner deg helt på grensen til Chile og utsikten til Andesfjellene er strålende. Parken er gedigen, men du skal kun se det flotteste i det skogkledde landskapet.  Albatrosser og kondorer er du garantert å møte.

Dag 12: Ushuaía – Buenos Aires
Transfer til flyplassen og en natt i sagnomsuste Buenos Aires.

Dag 13: Buenos Aires – Norge
Farvel vakre Argentina og Chile. Husk at fulle minnekort og gedigne naturopplevelser ikke viser utsalg på vekten til flyselskapet. Ellers hadde denne turen blir veldig kostbar.

 

 

 

Reis til Argentina når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.