Reiseforslag. Rundreise: Fargesprakende Colombia

Noen av feriens høydepunkter:
Fra foten av Andesfjellene, via kaffens gylne triangel, inn i regnskogen og videre til Cartagena. Gjennom flere klimasoner og et mylder av inntrykk til tropiske strender og kolonitidens sjørøverfest.

Varighet: 8 netter | Pris fra: fra 25.300
Pris pr. pers i dbl. rom. Tillegg for utreise i høysesong.

  • flybilletter og veil. skatter

  • åtte hotellnetter

  • transfer t/r hotell

  • sightseeing og transport med privat guide

  • fly innenriks

  • utflukter i henhold til program

 

Klikk her for flere reiseforslag til Colombia

Klikk her og les mer om Colombia

Fantastiske natur- og kulturopplevelser

La deg imponere av frodig natur natur, imponerende kulturopplevelser, gjestfrihet og glede.

1000_colombia_bigstock-Cartagena-Plaza-At-Night-63126187.jpg

Program: Dag for dag

Dag 1: Ankomst Bogotá
Du blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Bogotá er verdens tredje høyeste hovedstad og ligger 2 625 moh. I øst troner Andesfjellene og silhuetten av klodens lengste og høyeste fjellkjede, gir en monumental stemning til Colombias hovedstad.
Overnatting på Hotel Cite.

Dag 2: Bogotá
Etter den første colombianske frokosten, starter utforskingen av Bogotá som offisielt har cirka 7 millioner innbyggere og er landets sydende kjerne. Du blir hentet med privatbil på hotellet og noen timers dypdykk i millionbyens historie står på programmet. Byen er delt inn i tre deler og du begynner med ”La Candelaria”, eller Gamlebyen - herlig fargerik, kolonial og sjarmerende. Store, staselige bygninger med smijerns-balkonger og uslitelig, bastant trearbeid, kjempekoselige butikker og vakre, men skjulte hager gir en følelse av Bogotá under spansk herredømme. Du skal til Plaza Bolívar, hvor statuen til Colombias frihetskjemper, Simón Bolívar, dominerer plassen. Helten Bolívar var Syd-Amerikas aller viktigste person under frihetskampene mot spanjolene, og du finner en Plaza Bolívar i alle byer i Colombia.  Plaza Bolívar var travel både som markedsplass, tyrefektingsarena, militært sentrum og galgeplass. Der ligger også den mektige Katedralen og Justispalasset. Kunstneren Fernando Botero, mest kjent for malerier med tykke mennesker, ga sin personlige samling til byen Bogotá. Gaven er blitt til et Botero museum, hvor også bilder av Picasso, Dali, Matisse, Renoir og andre, pryder de koloniale veggene. Bogotás gullmuseum er et annet ”must”. Ca 36 000 gjenstander fra pre-colombianske kulturer gjør museet bokstavelig talt, gull verdt. Urbefolkningens teknikker forbløffer fortsatt moderne gull- og sølvsmeder. Hvordan fikk de det til? Ettermiddagen er fri til å utforske byen på egen hånd, men ikke sett deg for store mål da du tross alt befinner deg høyt over havet. Til sammenligning ligger toppen av Galdhøpiggen 200 meter under deg.
Bogotá er landet største by og har mye til felles med andre søramerikanske storbyer når det gjelder overbefolkning og arbeidsløshet.
Overnatting på Hotel Cite.

Dag 3: Bogotá - Pereira  
Etter frokost blir du hentet i privatbil, kjørt til flyplassen og kursen går mot kaffedistriktets hovedstad, Pereira. Turen tar i underkant av en time og du lander i kaffeproduksjonens hjerte. Gjennomsnittemperaturen er 22 grader og forholdene er perfekte for verdens nest største kaffeproduksjon.  
Pereira er universitetsby og en av tre innbyggere er studenter. Denne byens Plaza Bolívar, er herlig uformell og ung. Colombias lille Sveits ligger vakkert til ved foten av Andesfjellene og er kjent for sine 8 mikroklimaer. Hvis det er tåke og regn der du er, så gå noen skritt og finn solskinn rundt neste sving. Byen ligger i sentrum av utfluktene og vi blir på samme hotell i tre døgn.
Overnatting på Hotel Hacienda San Jose.

Dag 4: Pereira - Valle del Cocora og Filandia
Etter en god frokost reiser du til Cocoradalen i regionen Quindio. Turister flest blir forbløffet over den ufattelig rike naturen i Colombia. Quindos palmetrær strekker seg 60 meter mot himmelen og er helligholdt av indianerne. I tåkeskogen er biodiversiteten nesten ikke til å tro. Hils på kolibri, papegøyer og en overveldende flora. Du krysser Quindioelven, valgfritt å ri eller å gå, og nyter nyfisket ørret tilberedt á la Colombia. Ferden går videre til byen Salento, en typisk liten landsby med sin obligatoriske Plaza Bolívar. Her er det tid til å oppleve områdets magiske atmosfære og hvem vet, kanskje få møte en lokal indiansk ånd.  Det å nyte en kaffe på en av byens kaffehus er omtrent like obligatorisk som å besøke Plaza Bolívar. Turen fortsetter til den ultra-tradisjonelle landsbyen, Filandia. Også her har de sin Plaza Bolívar og også her er det mulig å møte en lokal ånd.
Overnatting på Hotel Hacienda San Jose.

Dag 5: Pereira – Kaffe
Landskapet i Chinchina er dekket av velfriserte irrgrønne rader med kaffetrær. Ikke rart dette vulkanske området er UNESCO-fredet. Sentrale Andes er perfekt for kaffedyrking og Colombia er verdens nest største kaffeprodusent etter Brasil. Colombia kan skryte på seg 85 forskjellige urfolkskulturer, selv om de bare er 700 000 personer i et land med 40 millioner innbyggere. Her i Chinchinas bratte skråninger jobber mange med ulik indiansk avstamning.
På denne halvdagsutflukten blir du med inn i hovedhuset på San Alberto, en typisk plantasje med historisk interiør og akkurat her - midt i kaffetriangelet, blir du kurset i produksjonen og følger hele prosessen fra plante til aromatisk kaffe. De vanligste kaffevariantene fra Colombia kommer fra arabicafamilien. En god kaffe er som en årgangsvin i Colombia - den skylles ikke ned, men ruller lenge i munnen.
Overnatting på Hotel Hacienda San Jose.

Dag 6: Pereira – Cartagena
Du blir hentet på hotellet, kjørt til flyplassen og flyr via Bogotá til mytiske Cartagena ved det karibiske hav. Her blir tre netter på luksuriøse Hotel Boutique Ananda.

Dag 7: Cartagena
Etter frokost er tiden inne til å få litt historisk innsikt i sagnomspunne, lekne, lystige, triste og melankolske Cartagena. Byen består av to byer, den nye og den gamle. Bak de høye bymurene, fra klosteret Iglesia de La Popa, har du 360 graders utsikt over dramatiske og styggvakre Cartagena.  Historien forteller om gull-lastede seilskip med kurs for Spania, endeløse angrep av grådige pirater, ankomsten av de første slaveskipene og de harde angrepene fra andre kolonimakter som England og Frankrike. For å beskytte seg mot pirater og engelskmenn, bestemte den spanske kongen Ferdinand å bygge festningen, San Felipe.  Det tok 200 år og kostet 245 tonn med rent gull.  Du skal besøke klosterkirken San Pedro Claver som er oppkalt etter ”slavenes apostel” San Pedro. Om han sies at han tagg på gaten for å redde slavene og kjempet beinhardt for deres menneskerettigheter. Bovedas, er neste stopp, den siste spanske konstruksjonen før koloniherrene forlot landet. Bovedas var en gang byfengsel, men i dag er den et eldorado av små brukskunst-butikker. Ettermiddag på egen hånd.
Overnatting på Hotel Boutique Ananda.

Dag 8: Cartagena
Hele dagen fri til å nyte Cartagena, colombianernes favorittreisemål og ferieparadis.
Et godt tips er å stå tidlig opp og gå på byens mange markeder. Blomster, mat, klær – like fargerikt og levende som folket selv. Nyt skalldyr og fisk, det er de gode på i Cartagena!
Kun en times båttur unna ligger paradisøya Rosario med kritthvite, innbydende sandstrender. Korallrevet er berømt for et mylder av fargeglade fisk.  Barene på øya og i Cartagena har lang erfaring med pina colada - drinker med fargeglade paraplyer. Solnedgangen er et daglig mirakel og tja - dette kan være det lovede El Dorado…
Overnatting på Hotel Boutique Ananda.


Dag 9: Cartagena – Bogotá – Norge
Transfer fra hotellet til flyplassen og hjemreise, via Bogotá til Norge

 

Reis når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.