Reiseforslag. Rundreise: Høyt og lavt i Colombia

Noen av feriens høydepunkter:
En luksusreise fra millionbyen Bogotá, til en underjordisk katedral og El Dorado (gullandet), en overraskende ørken, arkeologiske skatter, Medellin - som er omformet til et hyggelig sted, og videre til tropiske Cartagena.

Varighet: 11 netter | Pris fra: fra 37.500
Pris pr. pers i dbl. rom. Tillegg for utreise i høysesong.

  • flybilletter og veil. skatter

  • 11 hotellnetter

  • transfer t/r hotell

  • sightseeing og transport med privat guide

  • utflukter i henhold til program

 Klikk her for flere reiseforslag til Colombia

Klikk her og les mer om Colombia

Fargerik historie, majestetisk natur og unike destinasjoner

Imponerende opplevelser venter... alt fra storbyer med unike nabolag til vakre nasjonalparker og verdensberømte attraksjoner.

colombia_cartagena_iStock-511298838.jpg

Program: Dag for dag

Dag 1: Ankomst Bogotá
Du blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Bogotá, verdens tredje høyeste hovedstad ligger 2 625 moh. I øst troner Andesfjellene og silhuetten av klodens lengste og høyeste fjellkjede, gir en monumental stemning til Colombias hovedstad.
Overnatting på Hotel Sofitel Victoria Regia.

Dag 2: Bogotá
Etter den første colombianske frokosten, starter utforskingen av Bogotá som offisielt har cirka 7 millioner innbyggere og er landets sydende kjerne. Du blir hentet med privatbil på hotellet og noen timers dypdykk i millionbyens historie står på programmet. Byen er delt inn i tre deler og du begynner med ”La Candelaria”, eller Gamlebyen - herlig fargerik, kolonial og sjarmerende. Store, staselige bygninger med smijerns-balkonger og uslitelig, bastant trearbeid, kjempekoselige butikker og vakre, men skjulte hager gir en følelse av Bogotá under spansk herredømme. Du skal til Plaza Bolívar, hvor statuen til Colombias frihetskjemper, Simón Bolívar, dominerer plassen. Helten Bolívar var Syd-Amerikas aller viktigste person under frihetskampene mot spanjolene, og du finner en Plaza Bolívar i alle byer i Colombia.  Plaza Bolívar var travel både som markedsplass, tyrefektingsarena, militært sentrum og galgeplass. Der ligger også den mektige Katedralen og Justispalasset. Kunstneren Fernando Botero, mest kjent for malerier med tykke mennesker, ga sin personlige samling til byen Bogotá. Gaven er blitt til et Botero museum, hvor også bilder av Picasso, Dali, Matisse, Renoir og andre, pryder de koloniale veggene. Bogotás gullmuseum er et annet ”must”. Ca 36 000 gjenstander fra pre-colombianske kulturer gjør museet bokstavelig talt, gull verdt. Urbefolkningens teknikker forbløffer fortsatt moderne gull- og sølvsmeder. Hvordan fikk de det til? Ettermiddagen er fri til å utforske byen på egen hånd, men ikke sett deg for store mål da du tross alt befinner deg høyt over havet. Til sammenligning ligger toppen av Galdhøpiggen 200 meter under deg.
Bogotá er landet største by og har mye til felles med andre søramerikanske storbyer når det gjelder overbefolkning og arbeidsløshet.
Ettermiddagen er fri til å utforske byen som faktisk er større i innbyggertall enn hele Norge. Overnatting på Hotel Sofitel Victoria Regia.

Dag 3: Zipaquirá og Guatavita
Etter frokost blir du hentet og da går ferden en times tid nordover til Zipaquirá. Langs veien passerer du hundrevis av drivhus hvor de dyrker blomster. I Zipaquirá, 180 meter under bakken, ligger en av verdens største katedraler, og det største av de tre kirkeskipene er på 5 500 kvadratmeter. Saltkatedralen er Colombias mest spektakulære turistattraksjon og er et resultat av mange hundre års tradisjon på at gruvearbeiderne i saltgruven bygget sin egen katedral som beskyttelse mot de forferdelige arbeidsforholdene. På en vanlig søndagsmesse er det sjelden mindre enn 3000 troende inne i fjellkatedralen. Pilgrimsmålet er mildt sagt overraskende stort og vakkert. Ta med en jakke, det er kaldt langt inne i de over 2000 år gamle gruvesjaktene. Den forgylte, som El Dorado betyr, var i legenden en konge i et rikt eventyrland. Årlig ble kongen tildekket med gullstøv og seilt ut på en sjø der han dyppet seg i vannet og ofret rike gaver til sjøen. Det dreide seg om Muisca-folket, og sjøen het Laguna de Guatavita. Men Muisca-folket ble beseiret av en nabostamme, og skikken hadde opphørt lenge før spanjolene kom på 1500-tallet. Historien har vært kjernen i flere århundrers jakt etter gull. Med tiden fikk El Dorado ny betydning som et sted der det fantes uendelige rikdommer.
Etter lunsj går turen videre til vakre Laguna de Guatavita.  Et både mytisk og mystisk landskap, ofte innhyllet i en tåke, med kolibrier og de mest utrolige plantesorter. Du besøker den vakre lille hvitvaskede byen Guatavita, ved det sirkelrunde vannet Toamine, før ferden går tilbake til hotellet i Bogotá.
Overnatting på Hotel Sofitel Victoria Regia.

Dag 4: Bogotá - Neiva - Tatacoa ørkenen - San Agustín
Etter frokost blir du hentet på hotellet og i løpet av dagen vil du oppleve en overraskende del av Colombia. Landet som er kjent for kaffe, jungel og karibiske strender har også ørkenlandskap. Flyet går til Neiva som er hovedstaden i provinsen Huila. Neiva ble grunnlagt i 1612 og huser nøyaktig 330 817 innbyggere. Byen ligger i Magdalenadalen med et utall av naturhistoriske skatter. Du starter med et besøk på naturhistorisk museum i Neiva, før du legger ut på en 217 kilometer lang reise inn i Tatacao-ørkenen som ender i San Agustín. Ørkenen er fascinerende og landskapet fyker forbi i et stadig skiftende lys og underlig farger fra oransje til grått. Små canyons, revner og monumentale kaktuser preger det knusktørre landskapet. San Agustín ligger der to elver møtes og for cirka 5000 år siden var dette en kombinert handels- og kultplass for to indianerstammer. Det tok mange dager å gå til San Agustín, men det måtte til for å begrave de døde.
Overnatting og inkludert middag på Hotel Akawanka i San Agustín.

Dag 5: San Agustín arkeologiske park
Morgenen dedikeres til den arkeologiske parken som står på UNESCOs verdensarvliste og som inneholder et utall av religiøse steinmonumenter og megalittiske skulpturer. Det eldste området er fra 3300 år f.Kr. Det høysete punktet i den hellige parken er menneskelaget og kalles Lavapatas-terrassen. Med eldgamle statuer rundt deg og en fantastisk utsikt til Andesfjellene, kan vi love en fin start på dagen.  Etter lunsj reiser du til kilden av Magdalena- elven, Colombias største elv som gjennom alle tider har vært en viktig fartsåre. Turen går videre til det spektakulære elveutspringet i Colombia-massivet.
Overnatting og inkludert middag på Hotel Akawanka i San Agustín.

Dag 6: San Agustín – Neiva – Medellín
Denne dagen blir reisedag som starter i Neiva med fly via Bogotá, til Medellín. Medellín ligger i provinsen Antioquia og er den nest største byen i Colombia. Innovativ, levende og inkluderende er ordene som brukes om det livsfarlige hovedsetet for narkokartellet. Både økonomi og levestandard har hatt et fantastisk oppsving. Utvikling og samspill mellom myndigheter og fattige som rike er suksessfaktoren bak byens metamorfose. Overnatting på Hotel Patio del Mundo.

Dag 7: Medellín
Dagen starter med en rundtur som gir en forklaring til hvordan Medeillín har klart å transformeres fra en uhyggelig rå og livsfarlig by til dagens trivelige bybilde, og det har skjedd i løpet av 20 år. Årsaken til byens råskap var narkokongen Pablo Escobar som hadde hovedsete i Medellín. Escobar døde i 1993 og siden den gang har byen løftet seg rett opp av asken som en fugl føniks. Ordføreren fra 2003 til 2008, Sergio Fajardo, har forklart det slik: ”Vi lukket døren til kriminalitet og åpnet dørene til mulighet”. Byen regnes som en av verdens mest innovative innen byutvikling og er dessuten velsignet med et nærmest perfekt klima som gjør at den også kalles for “byen med den evige vår”. Rundturen begynner med besøk til Pablo Escobars hjem og hovedkvarter i narkokartellets bydel, Poblado. Neste stopp er et eksempel på at narkokongen hadde mange sider, og i Medellíns bydel Tugurios
ga han ca 700 hus til de fattige. Neste stopp på ruten er det som en gang var det blodigste i byen, nemlig Santo Domingo Savio. Her ligger noen av de mest åpenbare bevisene på byens suksess med blant annet kabelbane og undergrunnsbane til de fattigste områdene. Biblioteca España Park er et av 30 nye strukturer som er med på å gi et nytt ansikt og høyne livskvaliteten til de cirka 2,5 millioner innbyggerne. Bak biblioteket finner du en mur malt av innbyggerne selv, og som symboliserer en ny start til byen.  Kunstneren Botero er byens store sønn og i sentrum av La Plazoleta, finnes tre ferme statuer av kunstneren.
Overnatting på Hotel Patio del Mundo i Medellín.

Dag 8: Piedra de el Peñol og Guatapé
Fulldags utflukt til giganten Piedra del Peñol som er en 70 millioner år gammel steinformasjon, som i utgangpunktet mest sannsynlig var en meteor. Vi håper du har en god dag, for det er en manndomsprøve å gå opp de 654 trappetrinnene til toppen. Trinnene ser skjøre ut, men de lokale bærer daglig opp alt de trenger for å drive restauranter og butikker på toppen. Vel oppe er utsikten over våtmarklandskapet som strekker seg ut i horisonten helt formidabel. Ved foten av steinen ligger en menneskeskapt innsjø hvor du skal ut på en liten båttur. Den supersjarmerende byen Guatapé, ved innsjøen med samme navn, er full av maleriske restauranter og dropsfarget kolonipreget arkitektur. Turen tilbake til Medellín går gjennom det unike landskapet i Antioquia og tar cirka to timer.
Overnatting på Hotel Patio del Mundo i Medellín.

Dag 9: Medellín - Cartagena
Du blir hentet på hotellet, kjørt til flyplassen og setter kursen for myteomspunne Cartagena og et tre netters opphold på det luksuriøse og legendariske hotellet, Sofitel Santa Clara.

Dag 10 Cartagena
Etter frokost er tiden inne til å få litt historisk innsikt i sagnomspunne, lekne, lystige, triste og melankolske Cartagena. Byen består av to byer, den nye og den gamle. Bak de høye bymurene, fra klosteret Iglesia de La Popa, har du 360 graders utsikt over dramatiske og styggvakre Cartagena.  Historien forteller om gull-lastede seilskip med kurs for Spania, endeløse angrep av grådige pirater, ankomsten av de første slaveskipene og de harde angrepene fra andre kolonimakter som England og Frankrike. For å beskytte seg mot pirater og engelskmenn, bestemte den spanske kongen Ferdinand å bygge festningen, San Felipe.  Det tok 200 år og kostet 245 tonn med rent gull.  Du skal besøke klosterkirken San Pedro Claver som er oppkalt etter ”slavenes apostel” San Pedro. Om han sies at han tagg på gaten for å redde slavene og kjempet beinhardt for deres menneskerettigheter. Bovedas, er neste stopp, den siste spanske konstruksjonen før koloniherrene forlot landet. Bovedas var en gang byfengsel, men i dag er den et eldorado av små brukskunst-butikker. Ettermiddag på egen hånd.
Overnatting på Sofitel Santa Clara.

Dag 11: Cartagena
Hele dagen fri til å nyte Cartagena, colombianernes favorittreisemål og ferieparadis.
Et godt tips er å stå tidlig opp og gå på byens mange markeder. Blomster, mat, klær – like fargerikt og levende som folket selv. Nyt skalldyr og fisk, det er de gode på i Cartagena!
Kun en times båttur unna ligger paradisøya Rosario med kritthvite, innbydende sandstrender. Korallrevet er berømt for et mylder av fargeglade fisk.  Barene på øya og i Cartagena har lang erfaring med pina colada - drinker med fargeglade paraplyer. Solnedgangen er et daglig mirakel og tja - dette kan være det lovede El Dorado…
Overnatting på Sofitel Santa Clara.

Dag 12: Cartagena – Bogotá
Etter frokost blir det transfer til flyplassen og hjemreise via Bogotá.
“Wisdom comes to us when it can no longer do any good” – et betegnende utsagn av den colombianske forfatteren Gabriel García Márquez.
Du reiste når du kunne og det gjorde du før hordene kom!

.  

 

 

Reis når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.