Reiseforslag. Rundreise: The Best of Colombia

Noen av feriens høydepunkter:
Fra Colombias hjerte Bogotá - via kaffetriangelet, koloniale perler, til eventyrlig natur og krystallklart karibisk hav i sagnomsuste Cartagena og til hjertet av indianernes rike, Tayrona Nasjonal park.

Varighet: 11 netter | Pris fra: fra 37.300
Pris pr. pers i dbl. rom. Tillegg for utreise i høysesong.

  • flybilletter og veil. skatter

  • 11 hotellnetter

  • transfer t/r hotell

  • sightseeing og transport med privat guide

  • fly innenriks

  • utflukter i henhold til program

 

Klikk her for flere reiseforslag til Colombia

Klikk her og les mer om Colombia

Landsbyer, storbyer og naturparadis

En imponerende rundreise som kombinerer kulturelle skatter med fantastiske naturperler, blant annet Tayrona National Park.


Program: Dag for dag


Dag 1: ankomst Bogotá
Du blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Bogotá, verdens tredje høyeste hovedstad ligger 2 625 moh. I øst troner Andesfjellene og silhuetten av klodens lengste og høyeste fjellkjede, gir en monumental stemning til Colombias hovedstad.
Overnatting på 4* hotell.

Dag 2: Bogotá
Etter den første colombianske frokosten, starter utforskingen av Bogotá som offisielt har cirka 7 millioner innbyggere og er landets sydende kjerne. Du blir hentet med privatbil på hotellet og noen timers dypdykk i millionbyens historie står på programmet. Byen er delt inn i tre deler og du begynner med ”La Candelaria”, eller Gamlebyen - herlig fargerik, kolonial og sjarmerende. Store, staselige bygninger med smijerns-balkonger og uslitelig, bastant trearbeid, kjempekoselige butikker og vakre, men skjulte hager gir en følelse av Bogotá under spansk herredømme. Du skal til Plaza Bolívar, hvor statuen til Colombias frihetskjemper, Simón Bolívar, dominerer plassen. Helten Bolívar var Syd-Amerikas aller viktigste person under frihetskampene mot spanjolene, og du finner en Plaza Bolívar i alle byer i Colombia.  Plaza Bolívar var travel både som markedsplass, tyrefektingsarena, militært sentrum og galgeplass. Der ligger også den mektige Katedralen og Justispalasset. Kunstneren Fernando Botero, mest kjent for malerier med tykke mennesker, ga sin personlige samling til byen Bogotá. Gaven er blitt til et Botero museum, hvor også bilder av Picasso, Dali, Matisse, Renoir og andre, pryder de koloniale veggene. Bogotás gullmuseum er et annet ”must”. Ca 36 000 gjenstander fra pre-colombianske kulturer gjør museet bokstavelig talt, gull verdt. Urbefolkningens teknikker forbløffer fortsatt moderne gull- og sølvsmeder. Hvordan fikk de det til? Ettermiddagen er fri til å utforske byen på egen hånd, men ikke sett deg for store mål da du tross alt befinner deg høyt over havet. Til sammenligning ligger toppen av Galdhøpiggen 200 meter under deg.
Bogotá er landet største by og har mye til felles med andre søramerikanske storbyer når det gjelder overbefolkning og arbeidsløshet.
Overnatting på 4* hotell. 

Dag 3: Bogotá - Zipaquirá
Etter frokost blir du hentet og da går turen nordover (ca en time) til Zipaquirá.
Langs veien passeres hundrevis av drivhus hvor de dyrker blomster. Colombia er verdens største blomstereksportør.
I Zipaquirá cirka 180 meter under bakken ligger en av verdens største katedraler, og det største av de tre kirkeskipene er på 5500 kvadratmeter. Saltkatedralen er Colombias mest spektakulære turistattraksjon.
I hundrevis av år søkte engstelige gruvearbeidere beskyttelse av jomfru Maria ved å hogge ut små kapeller i saltgruven og for snart 100 år siden tok det helt av!
På frivaktene lagde gruvearbeiderne store huler der de utførte rituelle handlinger og søkte hjelp hos sin skytsengel. Den første katedralen sto ferdig på 1950-tallet. I Bergprekenen sier Jesus i Matteus 5:13: ”Dere er jordas salt! Men om saltet mister sin kraft, hva skal det da saltes med? Det duger ikke lenger til noe, uten til å kastes ut og tråkkes ned av menneskene”.  I Saltkatedralen er det nok salt til alle og på en vanlig søndagsmesse er det sjelden mindre enn 3000 troende. Pilgrimsmålet er mildt sagt overraskende stort og vakkert. Ta med en jakke, det er kaldt langt inne i de over 2000 år gamle gruvesjaktene. Utflukten fortsetter til Villa de Leyva (2140 moh.), oppkalt etter Andrés Días Venero de Leyva, den første spanske visekongen i området, nye Grenada. Byen ligger høyt og idet spanjolene og andre ikke fant spor av mineraler i området, har byen forblitt som den var under spansk herredømme, og er en kolonial juvel med en enorm brostensbelagt paradeplass. I de små gatene rundt plassen ligger nydelige gamle hus i spansk kolonistil. Etter innsjekk på hotellet fortsetter du til det berømte fossilmuseet, noen kilometer fra sentrum. Akkurat der Museo El Fósil ble bygget, fant de fossilen av noe så sjeldent som en kronosaurus som er cirka 120 millioner år gammel og tjue meter lang - og det er sjelden kost for de fleste!
Overnatting på 4* hotell.
 
Dag 4: Villa de Leyva - Bogotá – Pereira
Etter frokost blir du hentet og kjørt tilbake til Bogotá, cirka 3,5 timers biltur. På veien besøker du Domenikanerklosteret, Convento del Santo Ecce Homo fra 1620. Den gangen var dette en viktig misjonsstasjon for såkalte gudløse indianere. Fra flyplassen i Bogotá går flyet til Pereira.
Overnatting på 4* hotell.

Dag 5: Pereira - Valle del Cocora og Filandia
Etter en god frokost reiser du til Cocoradalen i regionen Quindio. Turister flest blir forbløffet over den ufattelig rike naturen i Colombia. Quindos palmetrær strekker seg 60 meter mot himmelen og er helligholdt av indianerne.  I tåkeskogen er biodiversiteten nesten ikke til å tro. Hils på kolibri, papegøyer og en overveldende flora. Du krysser Quindioelven, valgfritt å ri eller å gå, og nyter nyfisket ørret tilberedt á la Colombia. Ferden går videre til byen Salento, en typisk liten landsby med sin obligatoriske Plaza Bolívar. Her er det tid til å oppleve områdets magiske atmosfære og hvem vet, kanskje få møte en lokal indiansk ånd.  Det å nyte en kaffe på en av byens kaffehus er omtrent like obligatorisk som å besøke Plaza Bolívar. Turen fortsetter til den ultra-tradisjonelle landsbyen, Filandia. Også her har de sin Plaza Bolívar og også her er det mulig å møte en lokal ånd.
Overnatting på 4* hotell.

Dag 6: Kaffeproduksjon i Chinchina
Landskapet i Chinchina er dekket av velfriserte irrgrønne rader med kaffetrær. Ikke rart dette vulkanske området er UNESCO-fredet. Sentrale Andes er perfekt for kaffedyrking og Colombia er verdens nest største kaffeprodusent etter Brasil. Colombia kan skryte på seg 85 forskjellige urfolkskulturer, selv om de bare er 700 000 personer i et land med 40 millioner innbyggere. Her i Chinchinas bratte skråninger jobber mange med ulik indiansk avstamning.
På denne halvdagsutflukten blir du med inn i hovedhuset på San Alberto, en typisk plantasje med historisk interiør og akkurat her - midt i kaffetriangelet, blir du kurset i produksjonen og følger hele prosessen fra plante til aromatisk kaffe. De vanligste kaffevariantene fra Colombia kommer fra arabicafamilien. En god kaffe er som en årgangsvin i Colombia - den skylles ikke ned, men ruller lenge i munnen.
Overnatting på 4* hotell.

Dag 7: Pereira – Cartagena
Etter frokost blir du kjørt til flyplassen i Pereira, og via Bogotá, lander du på den
karibiske kysten i historiske Cartagena og til helt nye opplevelser. Det er utrolig å oppleve så store forskjeller i ett og samme land.
Overnatting på 4* hotell.

Dag 8: Cartagena
Etter frokost er tiden inne til å få litt historisk innsikt i sagnomspunne, lekne, lystige, triste og melankolske Cartagena. Byen består av to byer, den nye og den gamle. Bak de høye bymurene, fra klosteret Iglesia de La Popa, har du 360 graders utsikt over dramatiske og styggvakre Cartagena.  Historien forteller om gull-lastede seilskip med kurs for Spania, endeløse angrep av grådige pirater, ankomsten av de første slaveskipene og de harde angrepene fra andre kolonimakter som England og Frankrike. For å beskytte seg mot pirater og engelskmenn, bestemte den spanske kongen Ferdinand å bygge festningen, San Felipe.  Det tok 200 år og kostet 245 tonn med rent gull.  Du skal besøke klosterkirken San Pedro Claver som er oppkalt etter ”slavenes apostel” San Pedro. Om han sies at han tagg på gaten for å redde slavene og kjempet beinhardt for deres menneskerettigheter. Bovedas, er neste stopp, den siste spanske konstruksjonen før koloniherrene forlot landet. Bovedas var en gang byfengsel, men i dag er den et eldorado av små brukskunst-butikker. Ettermiddag på egen hånd.
Overnatting på 4* hotell.

Dag 9: Hviledag i Cartagena
Hele dagen fri til å nyte Cartagena, colombianernes favorittreisemål og ferieparadis.
Et godt tips er å stå tidlig opp og gå på byens mange markeder. Blomster, mat, klær – like fargerikt og levende som folket selv. Nyt skalldyr og fisk, det er de gode på i Cartagena!
Kun en times båttur unna ligger paradisøya Rosario med kritthvite, innbydende sandstrender. Korallrevet er berømt for et mylder av fargeglade fisk.  Barene på øya og i Cartagena har lang erfaring med pina colada - drinker med fargeglade paraplyer. Solnedgangen er et daglig mirakel og tja - dette kan være det lovede El Dorado…
Overnatting på 4* hotell.  

Dag 10: Cartagena - Tayrona National Park
Velkommen til paradis. Etter fem timer i bil fortjener du å kunne sjekke in på luksus-resorten Ecohabs som ligger ved en bukt med krystallklart vann. Resorten består av hytter som er bygget etter eldgammel byggeskikk fra den lokale stammen, bohíos fra Koguis. Du befinner deg i Tayrona nasjonalpark. En på mange måter mytisk park med
280 arkeologiske utgravninger og steinformasjoner, hvor urbefolkningen gjorde sine ofringer til gudene. Her bor det krokodiller på opptil tre meter, verdens minste hakkespett, utallige typer blomster og et ufattelig utall av parasittplanter som snor seg oppover gigantiske trestammer.  Parken har total 42 strender, den ene mer paradisisk enn den andre.
Overnatting på Hotel Ecohabs.
 
Dag 11: Tayrona National Park
Dagen er fri til å nyte nasjonalparken, på hesteryggen, på sykkel, til fots eller kanskje foretrekker du å snorkle på korallrevet.
Overnatting på Hotel Ecohabs.

Dag 12: Hjemreise
Transfer til flyplassen og fly hjem via Bogotá.
“Wisdom comes to us when it can no longer do any good” – et betegnende utsagn av den colombianske forfatter Gabriel García Márquez.
Reis og opplev mens du kan!

 

 

Reis når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.