Program: Øyhopping på Azorene

galapagos_bigstock-Beautiful-panorama-of-Galapago-41598244.jpg
 
 

Her presenterer vi programmet, dag-for-dag. Kontakt oss for nærmere informasjon.

Ponta Delgada, hovedstaden på São Miguel huser cirka 50 000 innbyggere og er med det den største byen i øyriket. Det føles som en tidsreise tilbake til 60-70-tallet å komme hit. Det er noe fremmedartet og gammelmodig med brosteinsgatene og hvite murbygninger i renessanse- og barokkstil. Byen har gode restauranter og et herlig matmarked.

Dag 2 -  São Miguel
Spektakulære Sete Cidades, betyr syv byer og er en søvnig landsby dominert av to kraterinnsjøer, den ene blå, den andre grønn. De flettes inn i hverandre og er atskilt med en bro. Fenomenet er forklart av en gammel legende om umulig kjærlighet mellom en prinsesse og en gjeter. Fra utsiktpunkter kan du nyte synet av havet, kratersjøene, dalen og de irrgrønne kraterveggene.
Ananas er en viktig næringsvei på øya og på hjemveien er det stopp på en plantasje for søte smaksprøver.  
Ettermiddagen på egen hånd.   

Dag 3 - São Miguel – Flores
Du forlater hovedøya og flyr til Flores. Dette er blomsterøya framfor noen og et paradis for turgåere. Hotellet ligger i Santa Cruz med utsikt til øya Corvo. (NB! Hotel Das Flores er stengt fra desember til april, men det finnes andre alternativer)

Dag 4 – Flores
En helt dag til å utforske den praktfulle naturen på Flores. Først i 1986 kom TV til øya og det antas å ha vært en stor dag for øyas
4000 innbyggere. Første stopp blir ved utsiktspunktet, Ribeira da Cruz Belvedere - til kratersjøer, paradisiske fossefall og urørt natur.

Mellom Fajäzinha og Ponta da Fajä Grande kan du etter cirka 45 minutters vandring se alle fossene rundt innsjøen ved Pogo da Alagoinha. Den UNESCO-vernede Rocha dos Bordões er en fascinerende basal formasjon med enorme søyler.  Mytiske Caveira har cirka 70 innbyggere og en legende (muligens en sann historie) om en overlevende fra et skipsforlis som bygget hodeskallegrotten.  

Dag 5 –  Flores til Faial.
En kort flytur tar deg til den nesten trillrunde øya Faial, hvor øygruppens siste vulkanutbrudd skjedde i 1957.  Hotellet ligger i hovedstaden Horta som fikk telegrafisk kabelkontakt med Lisboa i 1893, og var et viktig knutepunkt for kommunikasjonen mellom Europa og Amerika. I Horta bor cirka halvparten av øyas 15 000 innbyggere. Havnen er et knutepunkt for havseilere og Peter's Cafe Sport som åpnet i 1914, bærer preg at av mange eventyrere har vært innom.   

Dag 6 - Faial
En heldags jeep-utflukt for å utforske øya. Oppover bratte veier mot Espalamaca for å få en panoramisk utsikt over flere av de Azoriske øyer.  I Flamengos bosatte de første flamske kolonistene seg i 1468. Her fant de både drikkevann og le for vinden. Det høyeste punktet på Faial er Caldeira, 1043 moh. Et gigantisk krater med en diameter på 1.5 km indikerer øyas fødsel.  I Capelinhos hvor øygruppens siste vulkanutbrudd skjedde i 1957 får du et inntrykk av de ustyrlige naturkreftene.

Dag 7 – Faial – Pico - Faial
Den nest største av de Azoriske øyer har det høyeste fjellet i Portugal, vulkanen Pico som rager 2351 moh og dominerer landskapet. Det gjør også såkalte "maroicas", som er pyramider med lavasteiner. I storhetstiden til øya på 1800-tallet ble vinen herfra, "Vinho do Faial" eksportert til mange hoff og europeiske gods, og til og med så langt som til Russland. Turen tar deg mot nordkysten til Cachorro and Lajido. Det er rundt 20 hvalarter rundt Pico og et besøk på hvalfangermuseum står på programmet. Utstillingen vitner om at det var harde bud å være hvalfanger. Naturlige svømmebasseng er formet av lavastrømmene. På sydkysten har århundrer med møysommelig arbeid gitt grobunn for vindyrking og vingården, Criacäo Velha er UNESCO-vernet. Båten tilbake til Faial tar cirka 30 minutter.

Dag 8 – Faial
Dagen på egen hånd til å nyte Faial.

Dag 9 – Faial - Terceira
En kort flytur tar deg til Terceira. Øya har 58 000 innbyggere og den største byen har det imponerende navnet; Angra do Heroismo. I den "heroiske byen" skjulte Dronning Maria II seg i tre år under borgerkrigen på 1800-tallet og i dag huser byen biskopen av Azorene. Charles Darwin hevdet han ikke fant noe interessant da han besøkte øya, men i dag er Angra UNESCO-vernet og er et arkitektonisk smykke av en by. Hotel Agra ligger i en historisk bygning midt på hovedtorget i byen og er det perfekte stedet for å utforske byen.

Dag 10 – Terceira
Med en jeep utforsker du øya på kryss og tvers og langt utenfor det vanlige turisttråkket.  Har du noensinne forsøkt å melke en ku? Hvis ikke så har du mulighet nå! Her får du også en innsikt i hvordan de produserer vin i vulkansk landskap, og kan smake på øyas kulinariske flaggskip, "Alcatra", møysommelig kokt i tolv timer. Et dypdykk i grotten, Algar do Carväo er også på programmet.  

Dag 11 – Terceira
Dagen er på egen hånd og et godt råd er å bli kjent med øya til fots på en av de mange godt merkede vandringsrutene. Angra do Heroísmo ble bygd i det 16.århundre og var den første europeiske atlantiske byen. Den har fått plass en stolt plass på UNESCOs verdensarvliste. Byens gamle gater avdekker en fantastisk arkitektonisk arv, og det gjør også kirkene, palassene og museene – sammen med festningen som forsvarte byen og beskyttet havnen mot pirater. "Den lilla øya" er både grønn og lilla, den er vakker og vegetasjonen ser ikke ut til å ha en hindring på denne jord.

Dag 12 – Terceira til São Miguel
Fly til Ponta Delgada og transfer til sjarmerende Hotel Talisman i det historiske sentrum av Azorenes hovedstad.

Dag 13 - São Miguel
Dagen er på egen hånd til å oppdage Ponta Delgada, eller leie bil og kjøre kysten rundt. Det er gjort i løpet av en dag. Azorene har satset stort på et gedigent nettverk av vandreruter. På turistkontoret ved havnen vil dere få kart og få gode råd til de flotteste rutene. En byvandring i Ponta Delgada, gir en rar nostalgisk øyboerstemning. Hold sansene åpne og sug inn at Portugal er så nært, men så ufattelig fjernt, også Amerika, hvor alle azorere har familie.  Arkitektonisk er det mye å beundre. Markedet byr på alt hva havet og jorden gir, og et lite azorisk vinglass på torget, med utsikt over Portugals storhetstid som kolonimakt, gir en helt ekstra bouquet til vinen.

Dag 14- São Miguel
Furnas er øyas kulturelle og geologiske sentrum. På veien til Furnas stopper du i Vila Franca do Campo som var hovedstad fram til et jordskjelv i 1522.  Den maleriske byen er omringet av bananpalmer og vinmarker og byens hvite fasader er fra 1700-tallet. Deretter begynner veien og svinge seg mot eruptive Furnas, hvor det syder, bobler og hvor du med et enkelt bad kan tjene inn cirka ti år ekstra levetid. Ta med badetøy. På hjemveien er det besøk på te plantasje og også innom nordkystens livligste by Ribiera Grande.  

Dag 15 – Hjemreise
Transfer til flyplassen og hjemreise. Husk at gode minner ikke viser utsalg på vekten til flyselskapet. De er helt gratis å ta med hjem