Program: Peru, Inkaenes hjemland

galapagos_bigstock-Beautiful-panorama-of-Galapago-41598244.jpg
 
 

Her presenterer vi programmet, dag-for-dag. Kontakt oss for nærmere informasjon.

Dag 1 Lima
Ved ankomst flyplassen i Lima blir dere møtt av guide i ankomsthallen og det blir transfer til hotellet.
Lima er med sine 10 millioner innbyggere en moderne metropol som er full av historie.

Dag 2 Lima- Arequipa
Etter frokost reiser dere avgårde med fly til Arequipa, den nest største byen i Peru som ofte også blir beskrevet som den vakreste byen i Peru. Dere sjekker inn på hotellet og etter lunsj blir det bysightseeing.
Arequipa i seg selv er livlig og ung, noe som står i sterk kontrast til de vakre gamle gatene, plassene og kirkene. Byen er Perus studentby fremfor noen og det finnes et herlig uteliv i form av kaféer, barer og nattklubber. Byen er også på Unesco`s verdensarvliste.
Sentrum av byen er bygd i hvit vulkansk stein, noe som har gitt byen tilnavnet "Den hvite byen". Det store Santa Catalina-klosteret ble bygget i 1579. Den gangen hadde de aristokratiske, spanskættede nonnene opp til fire slaver hver. I dag driver tjue (slavefri) nonner klosteret og det ligger som en liten vakker by i byen.

Dag 3 Arequipa- Colca Canyon
Etter frokost går turen nordover mot Colca dalen og den lille byen Chivay (ca. 4 timer). Landskapet er goldt og litt månelignende, himmelen virker større enn hjemme og horisonten er preget av de enorme vulkanene. Lamaer og dens mindre fetter, vicuña, gresser fredfullt langs veien. Dere passerer reisens høyeste punkt på 4800 moh og her kan dere se vulkanene rundt Arequipa. Det blir lunsj i Chivay og ettermiddagen er fri til egne aktiviteter. Hva med å slappe av på hotellet eller besøke de varme kildene?
Middag på hotellet.

Dag 4 Colca
Etter frokost går turen til kondorkrysset hvor man kan nyte fantastisk utsikt utover en av verdens dypeste daler, nemlig Colca-dalen. Er dere heldige vil dere også kunne se den majestetiske kondoren (fugl) fly forbi. Turen går så tilbake til Chivay og byene Pinchollo, Maca, Achoma og Yangue. Etter lunsj besøkes byen Coporaque og Uyo Uyo.
Middag på hotellet.

Dag 5 Colca- Puno
Frokost. Fra Chivay til Puno tar dere en omvei for å få med Patahuasi. Dette er en magisk tur på de høye slettene, steinskogene og de knallblå lagunene. Turen tar ca. 6 timer. Lunsj inkludert.

Dag 6 Puno- Titicacasjøen
Frokost og tidlig avreise for å få fullt utbytte av en full dag ute på Titicacasjøen som er verdens høyest beliggende innsjø. Først besøkes de flytende øyene Uros og så går ferden videre til Taquile-øyene. Her blir det en liten gåtur på ca. 30 minutter for å besøke de lokale som har quechua (indianerspråk) som sitt førstespråk. Lunsj blir servert i et lokalt hus som også fungerer som restaurant og så blir det litt tid på egenhånd (ca. 1 ½ time) før retur til Puno med båt.

Dag 7 Puno- Cusco
Dere spiser frokost på hotellet før dere blir hentet for transfer til busstasjonen og videre med buss til inkaenes hovedstad, Cuzco. Denne bussturen tar ca. 8 timer. Bussen vil være av god standard og vil ha flere stopp underveis. Dere vil ankomme Cuzco på ettermiddagen og da blir dere møtt på bussstasjonen for transfer til hotellet. Kvelden er fri til å utforske Cuzco på egen hånd. Her anbefaler vi gjerne en liten gåtur på Plaza de Armas og eventuelt besøk til en av de mange utsøkte resurantene i området.

Dag 8 Cuzco
Frokost og formiddagen fri til egne aktiviteter.
Midt på dagen blir det sightseeing i Cuzco by, der vil dere få se en av Søramerikas vakreste katedraler, inkaenes soltempel, spansk koloniarkitektur på toppen osv. Videre går turen til et av inkaenes mest hellige templer Sacsayhumanan, der blant annet steiner på opptill 200 tonn er satt sammen uten å kunne få en synål imellom.
Tilbake på hotellet om ettermiddagen.

Dag 9 Cuzco - Den hellige dalen
Fra morgenen av blir det en heldagsutflukt til Inkaenes hellige dal. Den hellige dalen er en av Andesfjellenes mest frukbare daler hvor det dyrkes mengder av forskjellige maistyper. Dere får se hvordan quetchuafolket i all sin tid har dyrket opp til de høyeste fjelltopper og utnyttet jorden til det fulle. Dere vil også besøke flere inkatempler hvor dere kan se fantastisk steinarbeid og der materialene på et ubegripelig vis har blitt fraktet flere kilometer før de har blitt perfekt slipt og satt sammen. Dere får også sett flott tekstilkunst i mange naturlige farger og det blir også tid til markedsbesøk.
Overnatting i Den hellige dalen.

Dag 10 Den hellige dalen- Machu Picchu
Frokost. Transfer fra hotellet i Urabamba til Ollantaytambo togstasjon. Machu Picchu-eventyret begynner med en togtur til Aguas Calientes som tar ca. 2 timer. Byen er også kjent som Machu Picchu byen og er siste stopp med toget før Machu Picchu. Herfra blir det en kort transfer med buss før man kommer til selve inngangen til Machu Picchu. Navnet betyr gammelt fjell og er på verdensarvlisten til Unesco som er en av verdens syv nye underverk.
Om ettermiddagen går turen tilbake til Aguas Calientes. Lunsj på cafè Inkaterra.
Middag og overnatting i Aguas Calientes.

Dag 11 Machu Picchu-Ollantaytambo stasjon- Cuzco
Frokost på hotellet. I dag har dere muligheten til å ta en tur tilbake igjen til Machu Picchu hvis dere ønsker å oppleve mer av Machu Picchu (inngangsbillett og bussbillett er ikke inkludert) og om ettermiddagen kan dere ta toget tilbake fra Aguas Calientes til Ollantaytambo togstasjon og så blir det transfer derfra til hotellet i Cuzco.

Dag 12 Cuzco
Frokost. Dagen fri til egne aktiviteter.

Dag 13 Cuzco- Lima
Frokost på hotellet og transfer fra hotellet til flyplassen fly innenriks til Lima og videre reise hjemover til Norge