Reiseforslag: Buenos Aires, Puerto Madryn, Ushuaia, Perito Moreno m.m.

9 netter fra kr 34.950 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • fly t/r Oslo
  • veil. skatter
  • overnattinger på 4-stjerners hotell med frokost
  • utflukter og måltider i henhold til program

Klikk her for eksempler på flere reiseforslag til Argentina.

Patagonias skjønnhet

Fra gigantiske Buenos Aires og tangoens skjærende toner til Patagonias fjell, og Andesfjellene som ragende kirkespir i horisonten, fra Ushuaias dyreliv og polare klima til perlen, Perito Moreno - isbreen som både snakker og vokser. En kuriositet og kanskje livets reise i storslagen natur


Dag-for-dag program

Dag 1: Buenos Aires
Ankomst og transfer til hotellet, Intercontinental Buenos Aires.

Dag 2: Buenos Aires
Etter en god frokost blir du hentet på hotellet og legger ut på en halvdags guidet utflukt i millionbyen. Og hvilken by!  Et møte mellom sør-amerikansk og europeisk, gammelt og nytt, fattigdom og rikdom. Majestetiske bygninger, avenyer og en særegen melankoli som trykker litt i de skyggefulle gatene. Tangomusikken skingrer ut fra taxivinduer og kafeer, hjerte og smerte er unektelig grodd fast i byens kvadratiske gater. Alt dette og mye til, gjør byen fascinerende. På programmet står de mest kjente severdighetene som bydelene San Telmo, La Boca, Palermo and Recoleta. Vi får se kongressen som blir kalt ”Casa Rosada”, byens katedral og kanskje verdens bredeste avenyer med over 18 kjørefelt. Ettermiddagen er på egen hånd.

Dag 3: Buenos Aires - Puerto Madryn
Transfer til flyplassen og fly til Trelew. Fra flyplassen er det cirka 1 ½ times biltur til hyggelige Puerto Madryn, som regnes som inngangsporten til Peninsula Valdes. Byen har cirka 90 000 innbyggere og ble grunnlagt av walisiske immigranter som steg i land her i 1865. Det skjer ikke stort i denne byen, men de kan skryte av mange gode fiskerestauranter. Velg en restaurant med utsikt over havet og med litt flaks dukker det både sel, hval og sjøløver opp i horisonten.

Dag 4: Valdes-halvøya - Puerto Madryn
I 1999 ble halvøya oppført på Unescos naturarvliste og akkurat der hører Valdes hjemme. Området er fantastisk og det gir en klype seg i armen følelse og se gigantiske sjøelefanter, sjøløver, snåle pingviner, hval, store fugler og sel. Halvøya består av nesten rundt 3900 kvadratkilometer med nes, saltvannssjøer, huler og klipper, halvøya stikker nesten fem mil ut i Atlanterhavet og er en av de mest varierte biotopene på den sørlige halvkule. Kanskje også et av de vakreste!

Dag 5: Puerto Madryn – Ushuaía
Transfer fra hotellet til flyplassen i Trelew og fly til verdens sydligste by, Ushuaia. Det er delte meninger om Ushuaía eller om det er chilenske Puerto Williams som ligger lengst sør. Argentinerne setter en knapp på Ushuaía. Byen har en hovedgate og det er her alt skjer. Arkitekturen minner om Nord-Europa. Fra 1908 til 1945 var Ushuaía en straffekoloni for tungt kriminelle. Etter hvert som fangene ble ferdig med soningen startet de å bygge sin egen by rundt fengslet, samt en jernbane fra skogen til kolonien - som var og er verdens sørligste jernbane. Tren del Fin del Mundo, eller toget til verdens ende tar cirka 45 minutter og anbefales. Landskapet er fjellrikt og postkortvakkert. Her bor det rundt 100.000 mennesker som lever av en viktig marinebase, fiske og ikke minst turisme. Ushuaía er utgangspunktet for hvalsafarier, fisketurisme og utflukter til Antarktis. Overnatting i Ushuaía.

Dag 6: Ushuaía
Etter frokost legger du ut på en halvdags utflukt til Tierra del Fuego National Park. Du befinner deg helt på grensen til Chile og utsikten til Andesfjellene er strålende. Parken er gedigen, men du skal kun se det flotteste i det skogkledde landskapet.  Albatrosser og kondorer er du garantert å møte.
Det er satt begrensninger på hvor folk kan ferdes. Naturen er sårbar, og det er strenge regler for hvordan den skal brukes.  Overnatting i Ushuaía.

Dag 7: Ushuaía - Calafates
Transfer til flyplassen og fly til Calafate. Byen er i en ufattelig utvikling og vokser daglig. I dag huser den 22 000 innbyggere og har nydelig beliggenhet ved bredden av Argentinas største innsjø, som selvsagt har navnet ”Argentinosjøen”. Vannet i innsjøen kommer fra isbreer, andre innsjøer og vassdrag, og har mange isfjell både vinter og sommer. Du er ved inngangsporten til Patagonias Unesco-vernede naturskatter. Overnatting i Calafates.

Dag 8: El Calafate – Perito Moreno
Fulldags utflukt til en av verdens få ekspanderende isbreer. Den hvitblå, til tider aquamarine, turkise herligheten dekker 250 kvadratkilometer, er 60 meter høy, over 30 kilometer lang, og som ikke det er nok, så snakker den! Titt og ofte gir den nemlig fra seg høylytte brøl og ”kalver” – det vil si at den slipper isblokker av varierende størrelse ned i det turkise vannet. Hobbyfotografer, dette er et eldorado og sørg for at minnekortet er klart for store bilder. Overnatting i Calafate.

Day 9: El Calafate
Dagen er fri til å utforske Calafate på egen hånd. Du er i et område med et ufattelig utvalg av fotturer, båtturer, kajakk, kafeliv eller å sitte helt stille og nyte utsikten over Argentinosjøen og Andesfjellene.  Noe badeliv er det ikke snakk om, med mindre du er spesielt interessert, da isfjellene ofte er en badebrems. Overnatting i Calafate.

Dag 10: El Calafate - Buenos Aires
Farvel Patagonia, Kristianiabohemens forjettede land.  Transfer til flyplassen og hjemreise via Buenos Aires.  Gjennom din ti dagers reise i Argentina, forstår du at å gråte for dette landet er totalt bortkastet tid. De har alt!

 

Reis til Argentina når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.