Nepal: Fast facts

Nepal – gudenes rike

Eventyrlandet Nepal ligger mellom skyhøye Himalayatopper, dyp jungel, vaiende bønneflagg og er bebodd av et smilende folk som alltid hilser deg med ”Namaste”. Buddhas fødested er et sted mellom himmel og jord, dekorert av bønnevimpler, turkise innsjøer, fjelltopper som strekker seg inn i himmelen og med et folk som søker total lykke - Nirvana. Over alt kan man ane en aura av spiritualitet. Den frodige jungelen er hjem til både bengalske tigre og dovendyr, og de vakreste klostre klamrer seg til fjellveggene... Velkommen til Nepal.

Antall innbyggere: Ca 26.5 millioner
Tidsforskjell til Norge: + 4 timer og 45 minutter. Nepal er det eneste landet i verden hvor tidsforskjellen til andre land måles i 15 minutter, ikke hel og halv time.
Hovedstad: Katmandu
Valuta: Nepalske rupi
Styresett: Republikk
Offisielt språk: Nepali

Klikk her for eksempler på reiseforslag til Nepal

 

Hvorfor Espnes liker Nepal

Det er umulig ikke å falle for landet som har opplevd så mye og smiler så stort. Sett deg godt til rette på en lav skammel på et tehus i Kathmandu, pust dypt inn og observer de som går forbi. Han med eselkjerren, hun med den sjokkrosa sarien, oransje og bordeauxrød-kledte buddhistmunker med små bjeller, han som selger jasmingirlandere fra håndkjerren, akterutseilte hippier, ryggsekkturister, vakre kinesiske jenter i Hello Kitty t-skorter – en mosaikk av Nepal! I Norge bygger nepalske skjerpaer turstier til våre nasjonalhelligdommer. Dette kan de, og norske fjelltopper er ikke noe å regne med for Himalayas menn. 

I Kathmandu er mangfoldet noe overveldende. Landet har aldri vært kolonisert, men er en ganske ny republikk, og har en fatalisme vi bare kan drømme om. Unesco-vernede klostre, stupaer og templer ligger spredt utover landet, og bønneflagg i alle farger ber om bedre tider. Et dypt religiøst og åndelig folkeslag ønsker at du skal nå ditt Nirvana, et punkt i fullkommen balanse hvor du er lykkelig.  Det som mangler i grunnleggende skolegang blir på mange måter kompensert i tradisjoner. ”Jeg gjør som vi alltid har gjort og det er min trygghet”, tenker en nepaler, og sånn er det! Dette er en tidsreise inn i en helt annen epoke, ispedd modernitet her og der. En relativt liten befolkning med over 100 forskjellige dialekter, et tolerant syn på religion med en hærskare av forskjellige trosretninger. Det sikre er at alle er dypt troende og at dette er en ferie utenom normen.

Klikk her og les mer om Nepal

Bli med på en syv minutters visuell reise og opplev noen av Nepals mange nyanser

Flag_of_Nepal.svg.png
Eventyrlandet Nepal ligger mellom skyhøye Himalayatopper, dyp jungel og vaiende bønneflagg
Nepal kan fint kombineres med India
Eventyrlandet Nepal ligger mellom skyhøye Himalayatopper, dyp jungel, vaiende bønneflagg
Eventyrlandet Nepal ligger mellom skyhøye Himalayatopper, dyp jungel, vaiende bønneflagg

Reisetilbud

Rundreise: En smak av Nepal

Varighet: 10 netter | Pris fra: fra 24.950,-
Pris pr. pers i dbl. rom. Tillegg for utreise i høysesong.

 • flyreise inkl. skatter og avgifter
 • transfer ved ankomst og avreise
 • 3 netterpå Hotel Tibet i Kathmandu med halvpensjon
 • 2 netter på Landmark Forest Park i Chitwan med helpensjon
 • 2 netter på Pokhara Grande Hotel i Pokhara med halvpensjon
 • 3 netter/4 dager Poon Hill Treking med lokal overnatting og helpensjon
 • "Annapurna Conservation Area Project" avgift [ACAP] og "Trekkers Information Management System" [TIMS] under Ghorepani-turen
 • all sightseeing som nevnt i programmet
 • inngang som nevnt i programmet
 • halvdagstur til Thulakot
 • båttur på Lake Phewa
 • avskjedsmiddag med danseshow på lokal restaurant

Noen av feriens høydepunkter:
Sightseeing i historiske Kathmandu, utflukt til The Royal Chitwan National Park hvor du får oppleve truede dyrearter på nært hold, kulturelle opplevelser som Tharu-dans, kanotur på Rapielven, utflukt til et elefantsenter, rundtur i vakre Pokhara, fottur i Pohakradalen... og mye mer.

Klikk her for fullstendig program

Nepal á la carte - ferie med din egen personlige vri!

La oss realisere dine feriedrømmer og komponere ferien med din personlige vri. På jakt etter spesielle aktiviteter, unike hotell eller kombinasjon med flere destinasjoner? Kontakt oss for ideer, inspirasjon og en uforpliktende prat.

 

Reis til Nepal når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.