Bhutan: Fast facts

I Bhutan snakker de ikke om brutto nasjonalprodukt (BNP), men om brutto nasjonal Lykke (BNL). I landet som er uten fornøyelsesparker og storby-shopping byr de kun på seg selv og sin kultur. Jomfruelig, med en forbløffende natur, idylliske landskaper, eksotisk arkitektur og en ydmyk og gjestfri befolkning som lever nesten nøyaktig som sine forfedre. Du møter øst og vest, litt nytt og mye eldgammelt i forvirrende kombinasjoner. Ta med gode sko, et åpent sinn og mange minnekort. Alt, absolutt alt - er verdt et bilde.

Antall innbyggere: Ca 776 500
Tidsforskjell til Norge: +5 timer
Hovedstad: Thimphu
Valuta: Indisk rupi, Ngultrum
Styresett: Monarki
Offisielt språk: Dzongkha

Skroll ned for eksempel på reiseforslag til Bhutan


Hvorfor Espnes liker Bhutan

Det er umulig ikke å bli fascinert av et land der kongen har bestemt at alle skal være lykkelige. Et folk som er rike og fattige på en og samme tid, og det de har, deler de med et stort smil. De er optimistiske og har stor tro på en lykkelig framtid, er stolte av landet sitt som er gjemt i Himalaya, hvor meditasjon, ro, natur og balanse – gir det gode liv. Mange er redde for utviklingen, den går for fort og den rene og pure kulturen er sårbar. Utvikling betyr forvirring, og ifølge en munk i klosteret Tigers Nest, er det å fjerne seg fra Buddhas lære og ønske seg stor rikdom risikabelt. ”Lystenes verden er uhyre komplisert. Selv er jeg er lykkelig her, med en stille fred i sjel og sinn”, sier han. Tigers Nest er antagelig det mest kompliserte sted på denne jord. Det klamrer seg fast til klippesiden og det er et par timer å gå ned til lavlandet. Det er steilbratt, men her som overalt i Bhutan, lever buddhismen i sin opprinnelige form.

For en vestlig er det lett å tenke at dette folket er naive og at isolasjon har stanset en normal utvikling. Spørsmålet er om en såkalt normal utvikling er det gjeveste på jord? Det vil du få svar på i Bhutan.

Noen fakta om landet ”utenfor verden”: Bhutans visjon er å bli verdens første heløkologiske nasjon, og det innen 2020. Miljøet inngår i et lykkeprosjekt, de har verdens yngste dronning, ingen trafikklys, det er røykfritt (fengselsstraff for å selge sigaretter) og de har verdens dårligste landslag i fotball. En reise til Bhutan gjør utvilsomt noe med deg.

Klikk her og les mer om Bhutan

Stemningsfulle øyeblikk fra Bhutan

Flagget til bhutan skal ved den safrangule fargen symbolisere kongens makt, den oransjerøde står for buddhismens åndelige makt, og dragen skal symbolisere landet selv
Buddist-tempel i bhutan
Sultan Qaboos Palacei bhutan

Reisetilbud

Rundreise: Mektig natur & uforglemmelig kultur

Varighet: 8 netter | Pris fra: fra 32.900,-
Pris pr. pers i dbl. rom. Tillegg for utreise i høysesong.

  • flybilletter og veil. skatter
  • 1 overnatting i Delhi ved ankomst og hjemreise
  • 6 overnattinger i Bhutan
  • måltider som beskrevet i programmet
  • inngangsbilletter i følge program
  • sjåfør og lokale guider

Noen av feriens høydepunkter:
Roen bor i Bhutan! Kongedømmet med verdens eneste hovedstad uten trafikklys, hvor fjernsynet kom i 1999, og som de selv kaller tordensdagens land, er isolert, godt gjemt i Himalaya mellom himmelhøye fjell, frodige dalfører og tropisk jungel. Magisk er ordet for landet der BNL (brutto nasjonal lykke) er landets målenhet. Denne rundturen tar deg til det flotteste landet kan by på av byer, landskap, landsbyer og klostre

Klikk her for fullstendig program

Bhutan - det flotte landet som er godt gjemt i Himalaya mellom himmlhøye fjell, frodige dalfører og tropisk jungel
Bhutan - det flotte landet som er godt gjemt i Himalaya mellom himmlhøye fjell, frodige dalfører og tropisk jungel
Bhutan - det flotte landet som er godt gjemt i Himalaya mellom himmlhøye fjell, frodige dalfører og tropisk jungel
Bhutan - det flotte landet som er godt gjemt i Himalaya mellom himmlhøye fjell, frodige dalfører og tropisk jungel

Bhutan á la carte - ferie med din egen personlige vri!

La oss realisere dine feriedrømmer og komponere ferien med din personlige vri. På jakt etter spesielle aktiviteter, unike hotell eller kombinasjon med flere destinasjoner? Kontakt oss for ideer, inspirasjon og en uforpliktende prat.

Reis til Bhutan når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.