Reiseforslag. Rundreise: Oman på første klasse

Noen av feriens høydepunkter:
En eventyrreise til Omans natur- og kulturskatter. Fra Muscat og solnedgang på en tradisjonell trebåt, til de Alibaba-lignende markedene med orientalske skatter, til gylden ørken, majestetiske fjell, eventyrlige wadier og luksuriøse overnattinger, den tidligere hovedstaden Nizwa, Hajar-fjellene, tropiske oaser, kameler og mye annet

Varighet: 6 netter | Pris fra: fra 45.600
Pris pr. pers i dbl. rom. Tillegg for utreise i høysesong.

  • flybilletter og veil. skatter
  • transfer til og fra flyplass i Oman
  • Alle utflukter/turer med engelsktalende guide
  • Engelsktalende sjåfør/guide
  • Overnatting og måltider som nevnt i programmet

Klikk her for flere reiseforslag til Oman

Klikk her og les mer om Oman

Fra autentisk enkelhet til luksus


Program: Dag for dag

Dag 1: Ankomst Muscat
Allerede i ankomsthallen vil du bli tatt godt vare på. Du venter i loungen mens visum ordnes, deretter blir det privat transport til det prisberømte SPA-hotellet Chedi Muscat. Etter innsjekk venter en vidunderlig 90 minutters orientalsk spabehandling.
 
Solnedgangen over Muscat fra en tradisjonell Dhow trebåt, er en vakker opplevelse. Det stråler i kupler og minareter og å se Muscat fra havet gir oversikt over millionbyen som opprinnelig var tre byer som har vokst sammen.
Overnatting på Chedi Muscat.
 
Dag 2: Muscat
Du har hele dagen til å bli kjent med Muscat og et av høydepunktene er Sultan Qaboos, Grand Mosque, en av verdens største moskéer. På vei mot gamlebyen og havnen passeres det imponerende regjeringskvartalet og operahuset. I havnen venter fisk og grønnsaksmarkeder og også et av Arabias eldste og kanskje vakreste markeder, Muttrah Souk. Her selges det meste du forestiller deg finnes i Ali Babas hule, gull og glitter, kunsthåndverk i et virvar av små gater. Her forstår du at ok, nå er jeg midt i orienten! Du kan gjøre kupp på kasjmirull, antikke afrikanske smykker og klesplagg så tungt dekorerte at de kan rammes inn og henges rett på veggen.
Det historiske Muscat ligger i en liten, godt beskyttet kløft i klippene. I dag er det et moderne administrasjonssentrum og Sultanens hovedsete. Her har han et prektig palass, flankert av portugisernes gamle festninger. Lunsjen nytes på den vakreste terrassen i Muscat, med utsikt over det arabiske hav. Ettermiddagen er på egen hånd. Overnatting Chedi Muscat.

Dag 3: Wahiba ørkenen.
Du opplever den spektakulære kyststripen fra Muscat til Sur. I dag blir piknik og tid til et forfriskende bad i det arabiske hav. De østlige Hajar-fjellene ruver i horisonten på vei mot Wadi Shab, en vakker smaragdgrønn oase i ørkenen med minst syv krystallklare bassenger. Et av bassengene er i en hule og lyset ovenfra gir både vannet en dramatisk farge og hulen et like dramatisk ekko.
Wadi Shab er en oase i Oman og ligger mellom hovedstaden Muscat og byen Sur. I Sur blir det blant annet besøk til et Dhow museum (de tradisjonelle trebåtene).
 
Landsbyer, flotte sandformasjoner, kameler og geiter passeres langs veien. Hvis du skal lære en nyttig setning på arabisk, så prøv denne: Kaif al-housh wa al-boush. Den betyr hvordan går det med kamelene og geitene dine - og blir godt mottatt bland beduinene.
Overnatting i luksustelt på 1000 Nights camp.
 
Dag 4: Wadi og ørken
Etter frokost settes kursen mot det paradisiske Wadi Bani Khal. En oase med turkist, safirfarget og grønt, avkjølende vann.  Tilbake i luksuscampen er det tid for å utforske sanddynene. Fargene, skyggene og formasjonene forandrer seg fra minutt til minutt.
 
Dag 5: Fra ørken til fjell
Fra ørkenen og inn i den fascinerende Hajar fjellkjeden. På veien besøkes middelalderbyen Ibra, en av Omans eldste som en gang var et viktig senter for handel, religion, utdanning og kunst. I dag er ruinene etter festningsmurens mange tårn det mest iøynefallende ved byen. Basaren, eller souq’en er den eneste i landet som har en dag i uken forbeholdt kvinnene. Neste stopp er det fargesprakende markedet i byen, Sinaw. Her er du langt utenfor turisttråkket, og beduiner og lokale pruter om alt fra kjøtt, fisk, frukt og grønnsaker til krydder, dadler, gull og sølvtøy. Ved foten av det grønne fjellet, ligger den fraflyttede landsbyen Birkat Al Mauz. Vanningssystemet til landsbyen er UNESCO-vernet. Navnet, det grønne fjellet, er ingen tilfeldighet. Mais, granatepler, aprikos, dadler, fersken, valnøtter og roser gror i overflod. På 900 meters høyde er utsikten ned i dalen og til slettelandet flott, og 1100 meter lenger opp har du en fantastisk oversikt over daler, wadis, elver, landsbyer og vann.
Overnatting på Alila Jabal Akhdar, et utsøkt fjellhotell ved Diana Point. Oppkalt etter prinsessen av Wales, som besøkte stedet og landet her med et helikopter.
 
Dag 6: Fugleperspektiv
Etter frokost står byen Nizwa på programmet. Oasenes hovedstad og den dominerende byen i det indre av Oman. På 500- og 600-tallet var dette hovedstad, og i dag er det landets daddelsentrum og hovedkvarter for Omans Imam. Basaren er berømt for keramikk og sølv. Fra fortet i Nizwa har du fugleperspektiv over byen og området. Om ettermiddagen reiser du til Jabal Shams, en av landets høyeste topper på 3009 m.
På veien reiser Jabrin Castel seg som et fatamorgana i landskapet. Bygget i 1675 og den gang et viktig senter for læring for astrologi, medisin og islamsk lov. Byen Al Hamra har noen av de eldste bevarte husene i Oman. Et besøk i et privat hjem står på programmet før sjåføren setter bilen i første gir og klatrer oppover fjellsiden. Utsikten fra toppen over gamle bosetninger, grønne landsbyer, oaser og fjell er formidable. Nyt! Overnatting på Alila.

Dag 7: Idyll og dramatikk
Via vakre canyons og idylliske fjellandsbyer går reisen tilbake til Muscat. Misfat Al Abriyeen er en nydelig, isolert og pittoresk landsby som skal besøkes til fots. Her kan du få inntrykk av at utviklingen har stått stille. Bilturen gjennom Hajar fjellkjeden er intet mindre enn fantastisk vakker. I Bilad Sayt besøker du et lite samfunn som lever av, og dyrker dadler i velstelte terrasser. Her i Rustaqs-fjellet, møter du mennesker som lever isolert og tradisjonelt.  Wadi Bani Awf ligger i en dyp dal og det krystallklare vannet er en herlig kontrast til den irrgrønne vegetasjonen og de dramatiske klippeformasjonene.
Et fotostopp i Nakhal av det 350 år gamle fortet er obligatorisk før turen går tilbake til Muscat og hjemreisen.

Det er selvsagt mulig å utvide oppholdet i Oman eller kombinere med noen dager i Dubai.

Reis til Oman når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.