Reiseforslag. Rundreise: Ørken, landsbyer og luksus

Noen av feriens høydepunkter:
På denne rundreisen opplever du perlene som gjør Oman til et eventyrlig land. Turen tar deg på ørkentur med besøk til landsbyer hvor tiden har stått stille, sanddyner, hav og høye fjell, Ali Baba-markeder og luksus på 5* hotell.

Varighet: 7 netter | Pris fra: fra 29.900
Pris pr. pers i dbl. rom. Tillegg for utreise i høysesong.

  • flybilletter og veil. skatter
  • en overnatting på byhotell
  • tre netter på rundreisen "Oman Discovery"
  • tre netter på 5* hotell inkl. frokost
  • fire dager med 4-hjulstrekker med engelsktalende guide og sjåfør
  • inngang til museer og fort

 

Klikk her for flere reiseforslag til Oman

Klikk her og les mer om Oman

En unik opplevelsesferie

Oman byr på eksotisk natur med alt fra mektige fjell, store ørkenområder, vakre daler og fantastiske oaser - til sand- og klippestrender. .


Program: Dag for dag

Dag 1: Muscat
Ankomst Muscat og overnatting på byhotell. Muscat er eventyrbyen fra 1001-natt. Byen ble grunnlagt for over 900 år siden og er fortsatt en liten juvel i den arabiske verden, en spennende blanding av middelalder og moderne arkitektur. Muscat er historie, mystikk og framtid i en og samme by.
 
Dag 2: Fra hav til fjell
Rundreisen "Oman Discovery" starter med besøk til det travle fiskemarkedet i havnebyen Barka, og videre til den imponerende festningen, Nakhal Fort. Langt utenfor de vanlige turiststiene ligger fjellandsbyen Bilad Sayt. Bygget i sand, stein og leire, omkranset av høye fjell og vakre daddelpalmer. Overnatting i Nizwa.
 
Dag 3: Fra Nizwa til 3008 meter over havet
Dagen begynner med sightseeing i byen som blant annet er hovedkvarter for Omans Imam, noe mange vakre moskeer vitner om. Basaren er berømt for keramikk og sølv. Fra fortet i Nizwa har du fugleperspektiv over byen og området. Om ettermiddagen reiser du til Al Hamra som har noen av de eldste bevarte husene i Oman. Så setter sjåføren bilen i første gir og klatrer oppover fjellsiden til 3008 meter og til toppen av Jabel Shams. Utsikten er bokstavelig talt himmelsk, over gamle bosetninger, grønne landsbyer, oaser og fjell.  Overnatting i Nizwa. Nyt!

Dag 4: Beduinmarked, ørkenrally og skilpaddeegg
Et beduinmarked er noe helt for seg selv. Kaif al-housh wa al-boush, er en god setning og kunne si blant beduiner. Den betyr hvordan går det med kamelene og geitene dine? Dagens beduiner lever stort sett om de alltid har gjort, bortsett fra at de fleste nå har TV i teltet.

Etter markedet venter den store ørkenen Wahiba Sands hvor turen
går på de enorme, gylne sanddynene. Fargene, skyggene og formasjonene forandrer seg fra minutt til minutt.

I grønne Wadi Bani Khalid er det badepause i de krystallklare, naturlige bassengene. Overnatting i Ras Al Haad. På kvelden går turen til Ras al Jinz hvor man kan se skilpadder komme opp på stranden for å legge egg. I grålysningen graver hundrevis av små skilpadder seg ut av sanden og skynder seg mot havet, truet på livet av måker og rever. Ikke før 30 eller 50 år senere finner de tilbake til denne stranden for å legge sine egne egg.

Dag 5: Raviner, kyst og Muscat
På veien mot Muscat kjøres langs den berømte kystveien. Det blir stopp ved ravinene i Wadi Shab og i den sjarmerende fiskelandsbyen Quriyat. Overnatting i Muscat på Al Waha.

Dag 6 - 7: Avslapning, sol og bad på Al Haha-hotellet.
Muttrah Souk er verdt et besøk. Det minner om Ali Babas hule med gull og glitter, fremmede lukter, kunsthåndverk i et virvar av små gater. Her forstår du at ok, nå er jeg midt i orienten! Du kan gjøre kupp på kasjmirull, antikke afrikanske smykker og klesplagg så tungt dekorerte at de kan rammes inn og henges rett på veggen.

Dag 8: Hjemreise eller utvidelse av programmet.
Du kan enten utvide oppholdet med noen dager ekstra i Oman, eller du kan velge å kombinere med noen dager i Dubai.

Reis til Oman når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.