Reiseforslag. Rundreise: Gullkysten og gyldne ørkener

Noen av feriens høydepunkter:
Røkelse- og myrralandet, med et majestetisk fjellandskap, ørkener som tar pusten fra deg, canyoner, grønne oaser og endeløse strender. På denne aktive rundreisen opplever du det beste landet kan by på. Hovedstaden Muscat, Omans gullkyst, moskéer, markeder, ørken med Wadi som er benevnelse for tropiske oaser, kameler og mye mert

8 netter fra kr 32.900 pr. pers i dbl. rom. Tillegg for utreise i høysesong.

  • flybilletter og veil. skatter
  • transfer til og fra flyplass i Oman
  • alle utflukter/turer med engelsktalende guide
  • engelsktalende sjåfør/guide
  • overnatting og måltider som nevnt i programmet

Klikk her for flere reiseforslag til Oman

Klikk her og les mer om Oman

Naturperler og imponerende kontraster


Program: Dag for dag

Dag 1: Velkommen til Muscat!
Din personlige sjåfør henter deg på flyplassen og kjører til Ramada hotell. Resten av dagen er på egen hånd. Hotellet ligger perfekt til, rett ved strandpromenaden og i et område med gode kafeer og restauranter.

Dag 2: Sightseeing i magiske Muscat og langs Omans gullkyst.
Dagen starter med et besøk i en av verdens største moskeer, Mosque of Sultan Qaboos også kalt, Grand Mosque. På vei mot gamlebyen og havnen passeres det imponerende regjeringskvartalet og operahuset. I havnen venter fisk og grønnsaksmarkeder og også et av Arabias eldste og kanskje vakreste markeder. Muttrah Souk er litt som Ali Babas hule med gull og glitter, fremmede lukter, kunsthåndverk i et virvar av små gater. Her forstår du at ok, nå er jeg midt i orienten! Du kan gjøre kupp på kasjmirull, antikke afrikanske smykker og klesplagg så tungt dekorerte at de kan rammes inn og henges rett på veggen.
Det historiske Muscat ligger i en liten, godt beskyttet kløft i klippene. I dag er det et moderne administrasjonssentrum og Sultanens hovedsete. Også her har han et prektig palass, flankert av portugisernes gamle festninger.
Tidlig på ettermiddagen går turen på panoramaveien langs det arabiske hav og til en deilig piknik på stranden før reisens første Wadi besøkes. En Wadi er en tropisk oase i ørkenen hvor naturlig vann (små elver) renner igjennom. Rundt disse wadiene har folk levd i århundrer. Overnatting på herlige Wadi Shab Resort som ligger på en høyde over stranden.

Dag 3: Trekking gjennom Wadi Tiwi
Wadi Tiwi er et av Omans mange naturlige underverker med kneisende fjell, tropiske trær og blå-grønne vann. Det er fredelig og vakkert. De lokale bor i enkle, eldgamle landsbyer og vasker både klær og bilen i elvene i området som kalles Omans Grand Canyon.
Det blir flere muligheter til en dukkert og for en fotentusiast er dagen en drøm. Også kvelden byr på virkelig store opplevelser. Inntil 100.000 havskilpadder oppsøker hvert år de lange, beskyttede strendene ved Ras al Hadd og Ras al Jinz for å legge egg. Området er strengt bevoktet, men med følge av de ansatte vil dere komme inn og forhåpentlig se de små krypene "løpe" mot havet. I grålysningen graver hundrevis av små skilpadder seg ut av sanden og skynder seg mot havet, truet på livet av rev og måker. Ikke før 30 eller 50 år senere finner de tilbake til denne stranden for å legge egne egg. Overnatting på Turtle Beach Resort.

Day 4: Wahibaørkenen
Etter frokost settes kursen mot Wahiba, en ørken med flotte og grønne oaser. Det blir pikniklunsj i en oase ved Wadi Sani Khaled, før ferden går ut i de gylne og alltid foranderlige sanddynene. I det solen går ned over ørkenen sitter du på en sanddyne og beundrer lyset, stillheten og stjernene som føles veldig nære. Til middag rundt leirbålet blir det innføring i Omans kulinariske hemmeligheter og ikke minst morgendagens framkomstmiddel. Kameler er noen stabeis som det er verdt å vite litt om før du klatrer opp.  Overnatting på Sanna Al Wasit Camp

Dag 5: På kamelen
En beduinfrokost med dadler, arabisk kaffe og nybakt brød gir deg masse energi til å klatre opp på kamelen din og starte en duvende, spektakulær dag i følge med en lommekjent beduin. Lunsjen nytes i skyggen under palmekronene og i ettermiddagstimene ankommer du Sanna Al Wasit Camp. Kaif al-housh wa al-boush, er en god setning å kunne si blant beduiner. Den betyr hvordan går det med kamelene og geitene dine?

Day 6: Fra ørken til fjell
Etter frokost settes kursen mot Hajar Mountains, den høyeste fjellkjeden på den østlige arabiske halvøya. På veien besøkes middelalderbyen Ibra, som en gang var et senter for handel, religion, utdanning og kunst. I dag er ruinene etter festningsmurens mange tårn det mest iøynefallende ved byen. Basaren, eller souq’en er den eneste i landet som har en dag i uken kun for kvinner. Neste stopp er et fargesprakende marked i byen, Sinaw. Her pruter beduiner og lokale om alt fra kjøtt, fisk, frukt og grønnsaker til krydder, dadler, gull og sølvtøy. Prøv en Halwa, tradisjonell omansk dessert. Halwa er en noe klissete, men deilig kake med sesamfrø frø eller mandler.  Ved foten av det grønne fjellet, ligger den fraflyttede landsbyen Eirkat AI Mauz. Vanningssystemet til landsbyen er UNESCO-vernet. Navnet, det grønne fjellet, er ingen tilfeldighet. Mais, granatepler, aprikos, dadler, fersken, valnøtter og roser gror i overflod. Her lages det berømte Jebel Akhdar rosevannet. På 900 meters høyde er utsikten ned i dalen og til slettelandet gigantisk. Overnatting på Sahab Hotel.

Dag 7:
Ta på gode sko! Etter frokost legger du ut på en fantastisk tur opp til 2000 meter over havet. Etter å ha passert en isolert landsby blir stien smalere og utsikten stadig mer spektakulær. Der nede er eviggrønne landskap og bosteder så isolerte at Norges spredde befolkning virker svært urban. Etter en velfortjent lunsj ved en irrgrønn oase, fortsetter turen med utsikt til Omans høyeste fjellkjede, Hajar. Overnatting i to netter på Nizwa Hotel Apartments. Eventyrlige Nizwa, også kalt oasenes hovedstad er den dominerende byen i det indre av Oman og var hovedstad på 500- og 600-tallet. Det er landets daddelsentrum.

Dag 8: Nizwa
I dag er det mange muligheter. Nizwa er blant annet hovedkvarter for Omans Imam og byen har mange vakre moskeer. Basaren er berømt for blant annet keramikk og sølv. Fra fortet i Nizwa har du fugleperspektiv over byen og området. Om ettermiddagen reiser du til Jabel Shams, et av landets høyeste topper på 3009 m. På veien reiser Jabrin Castel seg som et fatamorgana i landskapet. Bygget i 1675 og den gang et viktig senter for læring av astrologi, medisin og islamsk lov. Al Hamra har noen av de eldste bevarte husene i Oman. De ble bygget på et skråstilt steinlag. Mange av husene har to etasjer, med tak laget av bjelker av palmetre dekket med store blader og toppet av leire og strå. Et besøk i et hjem står på programmet før sjåføren setter bilen i første gir og klatrer oppover fjellsiden. Utsikten fra toppen over gamle bosetninger, grønne landsbyer, oaser og fjell er overveldende. Nyt!
Overnatting i Nizwa

Dag 9: Nizwa – Muscat
Veien til Muscat går gjennom canyons, rustikke fjellandsbyer og et postkortlandskap. Bilad Sayt er en av mange landsbyer hvor tiden har stått stille. Beskyttet av fjellet Rustaq og en isolert plassering er landsbyen et godt eksempel på tradisjonelt jordbruk. Vanningssystemet, kalt Fajal, gir optimale forhold for dadler og dyrking i terrasser. Kontrastene mellom mørke fjell, krystallklare oaser og knallgrønn vegetasjon er stor. Vi ankommer Muscat om ettermiddagen og det er klart for hjemreisen.

Det er selvsagt mulig å utvide oppholdet i Oman eller kombinere med noen dager i Dubai.

Reis til Oman når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.