Fakta    

Hovedstad: Buenos Aires
Offesielt språk: Spansk
Ant. innbyggere: I underkant av 40 mill.
Valuta: Peso (ARS)
Tidsforskjell: Når vår klokke er 1200 så er den 0600 i Argentina

 

Klikk her for reiseforslag til Argentina


Landskap:
Når det gjelder landskap og klima er det store kontraster i landet. Årstidene i Argentina er omvendt av Norge.

Argentinas Andesfjell kan deles i tre; Puna, Cuyo og Patagoniske Andes. Punaområdet ligger på over 3000 moh og består av flere platåer med enorme fjellkjeder imellom. Denne regionen er delvis ørken og har et spesielt klima med ekstreme temperaturforskjeller, både mellom dag og natt, sommer og vinter.

Cuyoregionen er kjent som Argentinas vindistrikt. Høye fjell kombinert med dype daler, og her er blant annet Sør Amerikas høyeste fjell Aconcagua. I motsetning til Cuoy er de patagoniske Andesfjellene dekket med store skogområder, isbreer, elver og dype innsjøer.

Pampasen ligger midt i landet og utgjør enorme områder med grønne flate sletter. Her finnes størstedelen av korn- og kjøttproduksjonen i landet. Mesopotamia er den nordøstlige delen av Argentina og har et suptropisk klima med jungel og elvelandskap. Mesopotamia består av tre provinser som er omringet av to av de største elvene i landet, Parana og Uruguay.
 
Patagonia starter ved Colorado-elven og slutter ved ildlandet, går over enorme områder og har landets mest varierte natur- og klimasoner. Denne delen av Argentina er den minst befolkede. De som elsker naturen i dens reneste form med eksotiske dyr og annerledes havområder har en unik anledning til å oppleve dette her.

I Sør-Patagonia ligger Tierra del Fuego - Ildlandet og her ligger Ushuaia som sies å være verdens sørligste by. I tillegg til et spennende og variert dyreliv, flotte isbreer og nasjonalparker, er dette også det perfekte startpunkt for ekspedisjoner til eventyrlige Antarktis.

Reiser til Argentina kan kombineres med reiser til Brasil, Bolivia, Chile og Peru.