St. Lucia: Fast facts

Tenk deg å skifte koloniherrer 15 ganger i en kamp mellom Frankrike og England i løpet av 150 år! Hvem tilhører vi i dag, må øyboerne ha tenkt mang en gang i tiden uten radio og aviser? Takk og pris så tok øya roret selv i 1979. Nok var nok, og i dag er øyas motto; Landet, folket, lyset.

Antall innbyggere: Ca 180 000
Tidsforskjell til Norge: -5 timer
Hovedstad: Castries
Valuta: East Caribbean Dollar
Offisielt språk: Engelsk

Klikk her for eksempler på reiseforslag til St. Lucia.

Klikk her for eksempler på noen av våre hotell og leiligheter på St. Lucia.

Kolonihistorien har satt spor i en total språkforvirring. Det offisielle språket er engelsk, de fleste by- og stedsnavnene er franske, og innbyggerne av hovedsakelig afrikansk opprinnelse snakker et franskbasert kreolsk.

St. Lucia er en fantastisk øy med høye fjell og en herlig stemning.  Småfuglene er i overtall på øya som har ca. 180 000 innbyggere. Hold på frokosten din, de er kjappe og frekke, men, akk så søte!

St. Lucia er en fjellkledd destinasjon som domineres av de to dramatiske fjelltoppene (piton) som ligger utenfor byen Soufriére i vest. Her finnes også verdens eneste drive-in-vulcano!

Hovedstaden Castries er demokratiets hovedstad og viktigste havneby. En tredjedel av befolkningen bor i sjarmerende, men til dels vaklevorne Castries.  

St. Lucia har alt en karibisk øy skal ha - pluss litt til. Det lille demokratiet med de ufattelige flotte strendene, byene, vulkanene, storslåtte plantasjene og de høye fjellene, har noe ekte og storslått ved seg. Noe i luften, kanskje en gedigen stolthet og nasjonalfølelse over omsider å være herrer over eget paradis.
På sydspissen, ved den T-formede Monte-a-Chique, kan du se Atlanterhavet og Det karibiske hav gå sammen med sine forskjellige vannfarger.

St. Lucia har den høyeste delen av nobelprisvinnere i forhold til folketallet. To nobelprisvinnere kommer fra øya, Arthur Lewis som fikk økonomiprisen i 1979, og Derek Walcott som fikk litteraturprisen i 1992.

St. Lucia: Den beste tiden å reise på er fra slutten av november til mai. Øya ligger innenfor orkanbeltet og det regner mer i sommerhalvåret. Temperaturen faller aldri under 21 grader og etter regn kommer alltid sol.

 

 

Bli kjent med St. Lucia

På St Lucia kan du kombinere strandferie med frodig regnskog og unike naturopplevelser som bl.a. verdens eneste drive-in-vulcano. Eller hva med en eksotisk gourmet-ferie?
På St Lucia kan du kombinere strandferie med frodig regnskog og unike naturopplevelser som bl.a. verdens eneste drive-in-vulcano. Eller hva med en eksotisk gourmet-ferie?
På St Lucia kan du kombinere strandferie med frodig regnskog og unike naturopplevelser som bl.a. verdens eneste drive-in-vulcano. Eller hva med en eksotisk gourmet-ferie?
På St Lucia kan du kombinere strandferie med frodig regnskog og unike naturopplevelser som bl.a. verdens eneste drive-in-vulcano. Eller hva med en eksotisk gourmet-ferie?

Reisetilbud

Eksotisk gourmetferie på Grenada & St. Lucia

Varighet: 10 netter | Pris fra: fra 33.750
Pris pr. pers i dbl. rom. Tillegg for utreise i høysesong.

Dette er en ferie for livsnytere. To magiske øyer, to intime, moderne og luksuriøse 5* hotell, topp service, utsøkte delikatesser, lokale spesialiteter og mye mer.

Pris inkluderer: Fly t/r Oslo, veil. skatter, 10 netter på 5* hotell. På Grenada er også følgende inkludert: Privat butler, frokost servert på privat terrasse, nakke-, skulder- og hodebunnsmassaje, canapeér om kvelden, Manager's Coctail Party, Afternoon Tea.

Det er selvfølgelig mulig å utvide ferien med flere netter og kombinere med flere øyer. Vi tilbyr spennende utflukter og aktiviteter på hver destinasjon. Kontakt oss for nærmere informasjon.

Dere bor på:
St. Lucia: Hotel Boucan by Hotel Chocolat (se video lengre ned på siden)
Grenada: Calabash

Eksotisk gourmetferie på Grenada & St. Lucia - en ferie for livsnytere
Eksotisk gourmetferie på Grenada & St. Lucia - en ferie for livsnytere
Eksotisk gourmetferie på Grenada & St. Lucia - en ferie for livsnytere
Eksotisk gourmetferie på Grenada & St. Lucia - en ferie for livsnytere

St. Lucia á la carte - ferie med din egen personlige vri!

La oss realisere dine feriedrømmer og komponere ferien med din personlige vri. På jakt etter spesielle aktiviteter, unike hotell eller kombinasjon med flere destinasjoner? Kontakt oss for ideer, inspirasjon og en uforpliktende prat.

Her presenterer vi noen av våre favoritthotell på St. Lucia.


Hotell og leiligheter

Hotel Boucan by Hotel Chocolat på St. Lucia er et imponerende boutique hotell, beliggende på det eksklusive Rabot Estate, omkranset av regnskog og med flott utsikt til de berømte Pitons.

St. Lucia: Hotel Boucan by Hotel Chocolat5*

Boucan by Hotel Chocolat er et imponerende boutique hotell, beliggende på det eksklusive Rabot Estate, omkranset av regnskog og med flott utsikt til de berømte Pitons. Hotellet har sin egen kakao plantasje. Autentiske opplevelser venter...

Noen av hotellets høydepunkert:

• Hotellet er kun for voksne gjester
• Fantastisk utsikt over the Pitons
• Populær Boucan restaurant med kakao-inspirert meny
• Overnatting i hytter omgitt av regnskog
• Imponerende infinity bassenng i svart granitt
• "Tree to bar", fra tre til sjokolateplate - en unik opplevelse hvor man lager sin egen sjokolade - fra starten.
• Plantasjetur hvor man får sette/plante et tre.

 


Bay Gardens Resort & Spa på St. Lucia er et herlig hotell med flott beliggenhet på stranden.

St. Lucia: Bay Gardens Resort & Spa 4*

Et herlig hotell med flott beliggenhet på stranden. Her kan du nyte den vakre og frodige hagen med mange forskjellige tropiske blomster. I midten av det flotte svømmebassenget kan du nyte massasjen fra jacuzzien eller du kan rusle over stranden og ta et sjøbad.

Bay Gardens har flere barer og 2 restauranter, Spa, dykkesenter, vannsport og fitness.

Hotellet har 75 rom fordelt på forskjellige romtyper. Deluxe rom har enten utsikt mot hage, basseng eller sjøen og One bedroom suites med basseng- eller havsutsikt, samt kjøkken. Felles for alle romtypene er at de har aircondition, strykejern, hårføner, kjøleskap, vannkoker og gratis wifi.

Til den koselig landsbyen Rodney Bay Village går du på 15 - 20 minutter. Her finner du lokale barer og restauranter, kjøpesenter, frisør, apotek og annet som en liten landsby kan tilby.

Bay Gardens Beach Resort & Spa ligger ca 20 minutters kjøring fra den lokale flyplassen i nord, dersom du ankommer fra for eksempel Barbados.
Fra den internasjonale flyplassen, Hewanorra, er det ca 1,5 times kjøring.


The Royal St. Lucia ligger på St. Lucias beste strand, Reduit Beach, også kalt St. Lucia Beach.

St. Lucia: Mystique Royal St. Lucia 4*

På St. Lucias beste strand, Reduit Beach, også kalt St. Lucia Beach, ligger dette lekre hotellet. Mystique har totalt 96 rom av forskjellig kategori og pris - alt fra Deluxe suites med hageutsikt til Grand Deluxe suites med havsutsikt.

Alle rom har enten balkong eller terrasse, hage- eller havsutsikt, aircondition, kaffekoker, kjøleskap, hårføner, safe, strykejern og gratis wifi.

Her kan du spille tennis i tillegg til at hotellet har forskjellige sjøaktiviteter.

Fin gangavstand til koselige Rodney Bay Village hvor du finner både restauranter, barer, shopping av forskjellig art, apotek og frisør.

Royal ligger ca 20 minutters kjøring fra den lokale flyplassen i nord, dersom du ankommer fra for eksempel Barbados.
Fra den internasjonale flyplassen, Hewanorra, er det ca 1,5 times kjøring.

 


St. Lucia: Windjammer Landing Villa Beach Resort 4*

I korte trekk:
Windjammer Landing Villa Beach Resort ligger på en nydelig strand i den vakre Labrelotte-bukten. Selve hotellkomplekset ser ut som en liten landsby med rom og villaer som strekker seg fra strandkanten, til høyt oppe i bakkene hvor det er nydelig utsikt over sjøen. Hotellet har flere spa-avdeling og flere barer og restauranter.

Hotellet passer for:
Alle: Barnefamilier, venner på tur, par og gjester som reiser alene.

Slik bor du:
Rommene/villaene er meget behagelige og de fleste har fantastisk utsikt over havet. Fasiliteter inkluderer; air-condition på soverom med bad vegg-i-vegg, spisestue, telefon, strykejern, TV, CD-spiller, hårføner, safe og gratis wifi.

Aktiviteter:
I tillegg til underholdning, tilbyr hotellet et meget godt utvalg av aktiviteter for alle aldersgrupper, bl.a; Banana boat rides, tubing, turer med kajakk, snorkling, dykking, windsurfing, vannski, wakeboarding, bowling med kokosnøtter, firfirslejakt, krabberace, strandlimbo- og drageflyvingskonkurranser... og mye mer.

 


Reis til St Lucia når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.