Reiseforslag:

Machu Picchu, Lake Titicaca med overnatting, Nazca linjene og Ballestas øyene

På denne spennende rundreisen venter et fascinerende land. Du vil komme til store høyder, treffe et unikt folk og oppleve Lima, Cuzco, Machu- Picchu, den hellige dalen og Titicacasjøen.

14 dager/13 netter fra kr 32.900 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

 • flyreise Oslo - Lima t/r• flyreise Lima - Cuzco • flyreise Puno - Lima
  • 2 netter i Lima
  • 4 netter i Cuzco
  • 2 netter i Puno
  • overnatting på 3*-hoteller med frokost
  • privat transfer til/fra flyplass- hotell
  • inngangsbilletter til alle nevnte attraksjoner
  • halvdagsutflukt Lima bysightseeing
  • heldagsutflukt til Den hellige dalen med lunsj
  • heldagsutflukt til Machu Picchu (tog, bus, inngang, guide og lunsj på Café
    Incaterra.   
  • buss Cuzco/Puno med lunsj
  • heldagsutflukt til øyene Uros og Taquille på Lake Titicaca.

14 dagers rundreise i Peru

Du trenger ikke bruke mange dagene for å oppleve mye. Se vårt forslag til en rundreise i Peru og du får oppleve både Lima, Machu Picchu og Titicaca på 12 dager.


Reis til Peru når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.

Dag-for-dag program

Dag 1: Lima
Ved ankomst flyplassen i Lima blir du møtt av guiden i ankomsthallen og det blir transfer til hotellet.
Lima er en moderne metropol som bugner av historie.


Dag 2: Lima - Cuzco
Etter frokost blir du kjørt til flyplassen og en kort flytur tar deg til inkaenes hovedstad Cuzco. Ved ankomst Cuzco blir det transfer til hotellet. Kvelden er fri til å utforske byen på egen hånd. Og hvilken by!  Fjellbyen ligger som en kronjuvel i den grønne Huatanay-dalen mellom snødekte fjelltopper i Andesfjellene på 3 400 meters høyde. Inkaene kalte Cuzco for «verdens navle» og bygget sin stolte hovedstad her. Byen flommer over av historie og av dramaet som utspilte seg på 1500-tallet, da to store kulturer kolliderte i Cuzco -spanjolene mot inkaene. Spanjolene plasserte sin første by bokstavelig talt rett oppå grunnmurene til inkaene. Plaza de Armas er byens sentrum og rommer blant annet den imponerende Katedralen. I kirken finner du en verdensberømt sort Jesus-figur med bastskjørt og indianske ansiktstrekk og 492 malerier som viser Cuzcoskolens egenart i kombinasjonen av europeisk og indiansk kunst.

Kvelden på Plaza de Armas er magisk - med markedsboder hvor lokalbefolkningen selger kunsthåndverk, og også her finner du restauranter i verdensklasse.

Dag 3: Cuzco

Morgenen er fri til å rusle rundt, og et besøk på sentralmarkedet er en herlig og fargerik opplevelse. På ettermiddagen blir det sightseeing med besøk til blant annet Katedralen, inkaenes soltempel og til vakker spansk koloniarkitektur. Et av indianernes helligste templer var Sacsayhuaman som ligger på en høyde rett utenfor sentrum. To ting er merkverdig med fortet: Det er utrolig at inkaene klarte å få gigantiske steinblokker på opptil 200 tonn opp til høyden, og det er en gåte hvordan de har satt steinene sammen så presist at man ikke får et papirark mellom dem.
Du kommer tilbake til hotellet sen ettermiddag.

Dag 4: Cuzco - Den hellige dalen (Pisac-markedet og Ollantaytambo)
Etter frokost reiser du til Den hellige dalen. Praktfull og fruktbar, med de vakreste irrgrønne inkaterrasser. I horisonten ligger skyhøye, snødekorerte fjelltopper og langt dere nede snor elven seg gjennom dalen.  Quetchua-folket har i all tid dyrket opp til de høyeste fjelltopper og utnytter jorden til fulle. Her gror det en mengde forskjellige maisorter og dalen byr på flere inkaruiner og gåter. Disse inkasteinblokkene har på ubegripelig vis blitt fraktet flere kilometer, slipt og blitt satt sammen. På markedet i Ollantaytambo selges det fineste alpakkaull i alle regnbuens farger. Det er forventet at du skal prute. I høyden over markedet sto den eneste slaget der inkaene vant over spanjolene.
Tilbake på hotellet sen ettermiddag. Lunsj inkludert.
Overnatting i Den hellige dalen.

Dag 5: Den Hellige Dalen, Machu Picchu & Cuzco
Tidlig transfer fra hotellet med kurs mot Machu Picchu hvor eventyret begynner med en togtur til Aguas Calientes. Byen er også kjent som Machu Picchu-byen og er siste stopp før «det gamle fjellet». Det er usikkert hva Machu Picchu egentlig var. Teoriene spenner seg fra at det var en handelsby for folk fra Amazonas, eller var kanskje en residens for inkakongene? Når inkaene forlot byen vet ingen. Kanskje da spanjolene ankom på 1530-tallet? Eller var dette inkaenes siste utpost? Fra togstasjonen tar du bussen det siste stykket opp til de makeløse, mytiske og magiske ruinene som er på verdensarvlisten til Unesco som er et av verdens syv nye underverker.
Lunsj på Café Inkaterra i Aguas Calientes, og om ettermiddagen går turen tilbake til Cuzco med tog.

Dag 6: Cuzco - Puno
Etter en grytidlig frokost blir det transfer til busstasjonen hvor en behagelig luksusbuss skal ta deg over Altiplano eller høylandet til Puno og Titicacasjøen. Det kan virke brutalt å måtte sitte på en buss i åtte timer, men dette er den aller beste transportmåten for å nyte av høylandets mangfold.

Underveis til Puno stopper bussen tre ganger, og det første stoppet er i landsbyen Andahuaylillas, cirka 40 kilometer utenfor Cuzco. Landsbyen er berømt for en vakker kirke fra kolonitiden. Neste stopp er Racchi, hvor det blir et stopp ved tempelet Viracocha. Det blir lunsj i Sicuani (inkludert) og det blir et kort stopp på det høyeste punktet mellom Cuzco og Puno på 4 313 moh. Det blir også et stopp i byen Pucara, før du ankommer Puno cirka kl 17:00. Ved ankomst buss-terminalen blir du møtt og kjørt til hotellet. Ikke gå glipp av markedet nede ved fergeplassen. Kvinner med steinansikter i høye flosshatter og de mest fantastiske skjørt selger alt fra grillet marsvin (en favoritt i Peru) til ullplagg av super kvalitet. 

Dag 7: Puno og Amantani med lokal overnatting.

Nok en grytidlig frokost for å få maks ut av dagen på Titicacasjøen. Her ved verdens høyest beliggende innsjø på 3 800 meter, skapte inkaguden Viracocha sol og måne, før han laget de de første menneskene av stein. De flytende øyene Uros er første stopp. I sin tid valgte Uros-indianerne å flytte fra fastlandet fordi inka-indianerne tok mer og mer av deres territorium. De bosatte seg underlig nok på hjemmelagde flytende øyer av totorasiv. Sivet råtner fort, og må byttes titt og ofte, og tilværelsen er ingen dans på «totorasiv» for dette folket som har virkelig har valgt en alternativ livsstil. Det var her Thor Heyerdahl lærte å bygge sivbåter før han la ut på sine historiske Ra I og Ra II-ekspedisjoner.

Ferden går videre til Amantani-øya, hvor den mannen som ikke kan strikke, ikke er regnet som noen mann. Håndverk har i mange tusen år vært bærebjelken på øya og maskene skal strikkes så hardt at lua holder på vann. Øya med ca 2 200 innbyggere var isolert frem til 1950-tallet og det tok flere dager å padle til bebyggelsen på fastlandet. Lunsj blir servert i et felleshus som også fungerer som restaurant. Det blir cirka 1 ½ time på egen hånd til å rusle rundt og kanskje tid til et lynkurs i strikking for dere norske menn. Møtet med urbefolkningen som har tre leveregler er unektelig fascinerende. Du skal verken lyve, stjele eller late deg. Overnatting lokalt.

Dag 8: Puno
Etter frokost med lokalbefolkningen fortsetter turen med båt fra Armantani til Taquile. I motsetning til de andre øyene hvor man snakker Aimara, snakker man bare Quechua på Taquile. Øya var del av Inka-imperiet og man finner fortsatt spor den tiden i bygningen. Ved ankomst blir dere møtt av guiden som tar dere med på en interessant og informativ tur rundt på øya. Etter lunsj reiser dere tilbake til Puno.

Dag 9: Puno - Lima
Transfer fra hotellet til ruinene Sillustani, som ligger vakkert ved Umayo-sjøen. Komplekset fra pre-inka-tiden var en begravelsesplass og antagelig forbeholdt eliten. Aymarerne bygget graver med form som tårn, «chullpas». Her blir du møtt av guiden som forteller historien om folket, utgravningene, ruiner og statuer fra pre-inkatiden. Etter sightseeingen blir det videre reise til flyplassen og fly videre til Lima. Ved ankomst Lima blir det transfer til hotellet.

Dag 10: Lima - Paracas
Dagen starter med transfer til busstasjonen og derfra videre reise med buss til Paracs som ligger fire timer sør for Lima. Den vakre øya Paracas er kjent for sitt frodige dyreliv og vakre strender. Etter innsjekk på hotellet har du dagen til fri disposisjon.

Dag 11: Paracas - Nazca linjene
Etter en tidlig frokost blir dere fraktet til flyplassen og deretter venter en uforglemmelig utflukt med småfly over Nazca linjene. Transport tilbake til hotellet etter turen. 

Dag 12: Paracas - Lima
Før avreise til Lima, blir du med på utflukt med båt til Ballestas øyene, kjent for sin store bestand av sjøløver og pingviner. På ettermiddagen tar du buss tilbake til Lima. Ved ankomst blir du transportert til hotellet. og videre hjemreise.

Dag 13: Lima
Under kolonitiden var Lima hovedstad i hele Sør-Amerika. En by med lite regn, fantastiske byggverk og balkonger, kulinariske overraskelser og et intenst liv på godt og vondt. Temperaturen er enkel, det er en evig vårstemning. Turen starter med de travle gatene i Miraflores og San Isidro, før du kommer til det Unesco-vernede sentrum med Plaza de Armas, eller hovedtorget, med Presidentpalasset, Katedralen, den vakre barokke St. Francis Kirken med Limas unike katakombesystem, kjærlighetsparken og mye mer. Det blir tid til å besøke markeder og nyte utsikten over Stillehavet. Lima er Perus gastronomiske metropol og huser flere av verdens topp-restauranter.

Dag 14: Hjemreise
Da sier vi farvel til Peru for denne gang og setter kursen mot flyplassen og Norge.

Utflukter/attraksjoner besøkes i grupper med andre reisende

Ønsker du å forlenge turen så er selvsagt dette mulig - ta kontakt med oss.

 

Reis til Peru når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.