Øyhopping: Fire øyer, fire verdener

Varighet: 8 netter | Pris fra: fra 23.900
Pris pr. pers i dbl. rom. Tillegg for utreise i høysesong.
NB: Denne pakken kan utvides med en ukes strandferie.

  • flybilletter - også mellom øyene

  • statlige avgifter

  • overnatting med frokost

  • utflukter og transport i henhold til program.

Noen av feriens høydepunkter:
I løpet av denne spennende ferien får du oppleve en unik kombinasjon av flotte strender, fjell, skogkledde åser og vulkankratre. Perfekt for både strandløver og eventyrere.

Det blir en uke med imponerende kontraster og variasjoner. Midt i blinken for deg som ønsker en aktiv ferie. Du får oppleve historiske Sao Vicente, grønne og kuperte Santo Antão, afrikanske Santiago og vulkanøya Fogo.

Klikk her og se flere reiseforslag til Kapp Verde.

capeverde_bigstock-Sunset-On-Sand-Dunes-In-Chave-78266651.jpg
 

Kontakt oss

Ring 22 34 70 70 | 09 til 16 man - fred
eller send oss en melding

Navn *
Navn
Nyhetsbrev fra Espnes
Hver blant de første som mottar tips og tilbud. Vi sender nyhetsbrev to ganger hver måned.

Program: Dag for dag

Dag 1: Oslo- Lisboa
Fly til Lisboa, transfer og overnatting på et godt fire stjerners hotell i Portugals hovedstad.

Dag 2: Lisboa- Sao Vicente
Avreise fra Lisboa til Sao Vicente og landets nest største by Mindelo som har cirka 50 000 innbyggere og er øyrikets kulturelle senter. Her får du et autentisk pust fra en svunnen tid da utposten var siste stopp før kryssing av Atlanterhavet. Fortsatt stopper seilere her, på vei til eller fra Karibia eller Brasil. Engelskmennene opprettet et kulldepot på øya, og de har satt sitt kolonipreg på arkitekturen. Øya ble oppdaget på St. Vincents dag i 1462, men var omtrent ubebodd frem til midten av 1800-tallet. Karnevalet i februar, med rytmer fra Rio og med fantastiske kostymer er en stor begivenhet. Også her er det sandstrender så langt du kan se og et godt tips er å reise litt ut av byen for å finne ditt lille paradis. Palácio do Povo, eller guvernørens palass er verdt å se. En nydelig kolonibygning med en staselig fasade i falmet rosa. I Mindelo finner du gode restauranter og et yrende liv. Overnatting Hotel Porto Grande.

Dag 3: Sao Antão
Heldagstur til øyrikets nest største øy og grunnen til at Kapp Verde heter Verde, som betyr grønn. Her er det skoger med både gran og furu, daddel- og kokospalmer, mango, sitron, appelsin, papaya og mandeltrær. Duften av eukalyptus, lavendel og lotusblomster henger i luften. De rundt 50 000 innbyggerne bor hovedsakelig i byene Porto Novo, Ponta do Sol, Paul og Ribeira Grande. Men innbyggerne på Santo Antão er også et fjellfolk. Til tross for all sin kappverdiske livsglede er det noe traust med fjellfolket. Det er her dansen Coladeira hører hjemme.
Om ettermiddagen går båten tilbake til Midehlo og overnatting på Hotel Porto Grande. Frivillig tur rundt i byen i nattetimene for å oppleve livet når solen har gått ned.

Dag 4: Mindelo og Santiago
Dagen begynner med en historisk reise i Mindelo. Byens vakreste bygning er den staselige kolonibygningen Palácio do Povo, eller guvernørens palass, i en falmet og vakker rosafarge. Etter lunsj venter flyet til vakre, kuperte og grønne Santiago.
Hovedstaden Praia er med sine 120 000 innbyggere er en storby, med godt vedlikeholdte bygninger fra kolonitiden. Det fargerike matmarkedet er fascinerende. Kjøtt, fisk, frukt, krydder, urter, tradisjonell medisin og grønnsaker på ferskvaredisker, gir en ubestemmelig duft av noe veldig ukjent og eksotisk. Santiago blir ofte beskrevet som den mest afrikanske av øyene og byen Cidade Velha var den første europeiske bosetningen på 1400-tallet. Det var tragisk nok også sentrum for gigantisk slavehandel. I 2009 ble byen satt på Unescos verdensarvliste og med det ble den vakre, gamle bydelen restaurert.

Dag 5: Praia og Ciadade Velha
Hovedstaden på Kapp Verde er ikke bare et postkort. Landet er et utviklingsland, og fattigdom og usle livsvilkår er dessverre en del av Praia.  Klassiske musikkstiler som funana og batuco hører du over alt, og er en påminnelse om slavehistorien. Sentrum i den gamle bydelen som ligger på et platå, er langt fra plankebyene – hvor flotte hus fra kolonitiden dominerer platået og hvor utsikten er formidabel. Her ligger blant annet en rekke vakre kirker, matmarkedet, justispalasset, etnografisk museum, presidentpalasset og parlamentsbygningen.
Etter lunsj går turen til Unesco-vernede Cidade Velha.  Over byen ligger en stor festning, Fortaleza Real de São Felipe, som er en påminnelse om den tidligere portugisiske kolonimakten. De romantiske små husene i Rua Banana er i typisk portugisisk stil og er møysommelig restaurert av Unesco.
Santiago var den første øya som ble befolket på Kapp Verde og slavehandelen gjorde byen til den nest rikeste i de portugisiske kolonier. På torget i byen står et hjerteskjærende monument over slavehandelen. Overnatting Praia.

Dag 6: Fogo
Du lander på øya Fogo som ligger utenfor vindbeltet og som er den mest fremtredende av øyene på Kapp Verde, med vulkanen som ruver 2 829 meter over havet. Sao Filipe er øygruppens femte største by med om lag 8 200 innbyggere, og ligger flott til sørøst på øya. Byen er en liten perle med et yrende morgenmarked hvor lokal fangst og friske grønnsaker blir solgt, med vakre kolonibygninger som en ramme rundt det hele. Kaffe og vin har god grobunn i lavajorden og du skal få prøve både vin og kaffe på turen rundt i øyas største by.
Selve byen ligger på et platå cirka 100 meter over havet, og nedenfor er strendene svarte og vulkanske. Overnatting på Hotel Santos Pina eller lignende.

Dag 7: Vulkanbesøk
Øya er formet som en pyramide, med vulkanen i midten og Pico de Fogo troner 2.829 moh. Inne i selve krateret bor det et værbitt folk, som insisterer på å bo her til tross for at vulkanen er aktiv og hadde sitt siste utbrudd i 1995. Her har de muligheten til flere avlinger i året takket være den mineralholdige lavaen, og det er først og fremst vindruer de dyrker. Vinene fra Fogo er en av øyrikets stoltheter. Ta på gode sko, i dag kan du leke deg i finkornet lavasand.
Overnatting på Hotel Santos Pina eller lignende.

Dag 8: Dagen på Santiago
Transfer til flyplassen på Fogo og fly tilbake til Santiago. Et dagrom er til disposisjon inntil avreise til Lisboa om kvelden. I kveld kan du velge om du vil høre kappverdiansk musikk på en hyggelig restaurant.

Dag 9 – Hjemreise
Transfer fra hotellet til flyplassen og hjemreise. Alternativt kan du ta noen ekstra soldager på Sal.

.Reis til Kapp Verde når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.