Se en vakker og stemningsfull video fra Taj Mahal

Reiseforslag: Rajasthan og badeferie på Goa

Bli kjent med kulturen, de mektige byggverkene, templene og ikke minst smakene, luktene og det yrende folkelivet. Bli med oss til eventyrlige India!

18 netter fra kr 26.500 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • fly tur/retur Oslo
  • veil. skatter
  • 18 overnattinger med frokost
  • helpensjon på hotellene i Ranthambhore
  • tradisjonell indisk velkomst ved ankomst
  • transport og sightseeing i biler med aircondition
  • engelsktalende lokale guider i henhold til program
  • inngang til monumenter i henhold til program
  • parkering, drivstoff og veil. skatter
  • representant fra vår samarbeidspartner ved ankomst og avgang

Se komplett program nedenfor.

Taj Mahal, gyldne palasser, eksotiske dyreliv og magiske strender...

Rajasthan er de gamle Maharajaens land. En gullinnfattet trekant av eventyrlandet India. Den delen av landet som har de vakreste byggverk, som den optimale kjærlighetserklæringen, Taj Mahal, vindenes tempel og mange ørkenfort. Det er yrende byliv i Delhi, Jaipur og Jodhpur, stillhet i ørkenbyene og en god følelse av at denne reisen ikke er for en hvermann. Etter mange hundre humpete og opplevelsesrike kilometer, kan du hvile ut under palmekronene i Sør-Indias paradis, Goa

india_87634042_xxl.jpg


Dag-for-dag program

DAG 1 – ANKOMST DELHI
En representant fra vår samarbeidspartner møter opp på flyplassen med navneskilt og det blir transport til hotellet.
Reisen begynner i Delhi, i Indias nest største by med cirka 16,7 millioner innbyggere. Kanskje den mest myteomspunne hovedstaden i verden, og en magnet på mongoler, tyrkerne, persere, afghanere og briter, for å nevne noen. Delhi har blitt forlatt mange ganger i løpet av en lang og turbulent historie. Allerede det sjette århundre før Kristus var Delhi en by. En by som har blitt gjenoppbygget minst sju ganger, og også i dag er skillet mellom gamle og nye Delhi, distinkt og spennende.
 
DAG 2 – DEHLI
I dag blir det sightseeing i Old Delhi og New Delhi. Egentlig holder det å være i Delhi. Byen er et stort hakeslipp, er det mulig å bo her og hvordan gjør de det? Det vil du ikke få svar på i løpet av en dag, og nettopp derfor står mye annet på programmet. Dagen starter i New Delhi med Raj Ghat, Red Fort og Jama Masjid. Det kongelige Delhi med Qutub Minar, landets høyeste steintårn med 379 trappetrinn opp til toppen. Et besøk til India Gate før dagen avsluttes i en rickshaw gjennom gatene i gamle Delhi. Ta på gode sko, de vil du trenge.
 
DAG 3 – DELHI – AGRA (210 km/4 timer)
Rett etter frokost går turen til Agra. En biltur på cirka 3.5 timer. Indiske timer vel og merke. Det er mye tut og kjør og en kjøretur i India er garantert aldri kjedelig. I Agra sjekker du inn på hotellet og om ettermiddagen venter Taj Mahal. Den hvite marmorbygningen ble bygget som en kjærlighetserklæring til mughalen Shah Jahans favorittkone, Mumtaz Mahal, som døde da hun skjenket han barn nummer 14. Selve bygningen og dekorasjonene er helt fantastiske. I 1632 startet de konstruksjonen som sto ferdig i 1653. Over 20.000 mann brukte over 20 år på å bygge palasset, som er utsmykket med intrikate edelstensinnfelte graveringer. Det kan kalles en reell kjærlighetserklæring! Heller ikke Agra by er en landsby, men er hele tre ganger så stor som Oslo.
 
DAG 4 – AGRA – RANTHAMBHORE (260 km/6 timer)
Etter en tidlig frokost starter kjøreturen mot Ranthambhore og 260 kilometer med karakteroppbyggende bilkjøring til området som var Maharajaenes jaktmarker fram til 1970, og som i dag er en gedigen nasjonalpark. 
 
DAG 5 – RANTHAMBHORE
Vidstrakte skoger, åpne gressletter, gjengrodde templer og moskeer, og ikke minst de store kattedyrs territorium. Ikke bare leoparder og tigre, men også pantere, sjakaler, aper, sambhar-hjorter, villsvin, leppebjørner og krokodiller finnes her. Over 300 forskjellige fuglearter lever i parken. Du skal på både formiddags- og ettermiddagstur – eller på det de kaller "Jungle Game Drive".
Ettermiddags-safari fra kl. 15:00 – 1730
Frokost, lunsj og middag inkludert.
 
DAG 6 – RANTHAMBHORE – JAIPUR (165 km/3timer)
Etter frokost reiser du mot Jaipur. En biltur på 165 kilometer og tre indiske timer.
Ettermiddagen er på egen hånd og hvilken ettermiddag! Jaipur er fargerikt og fascinerende. Kameler, rickshaws, overdekorerte busser og gateselgere kjemper om oppmerksomheten. Men bak kaoset finnes en strålende, historisk bydel av stillhet. Her ligger templer og fort som perler på en snor. Jaipur er også en shoppers drøm. Trenger du for eksempel safirbesatte snabeltøfler da får du det her. Smykker, turbaner, broderte drakter og toalettmapper. Prut i vei, det er forventet!
 
DAG 7 – JAIPUR
Etter frokost går turen til middelalderbyen Amber og det spektakulære Amber Fort fra det 17. århundret. Elefant- og jeeptransport vil ta deg med siste stykket opp til fortet. Vel oppe kan du spasere gjennom haller og frodige gårdsplasser. Mange av rommene har flotte veggmalerier med edelstener og speil innlagt i veggene. Mest fascinerende er kanskje Sheesh Mahal hvor et enkelt lampelys gjenspeiles i de mange speil og lyser opp i rommet. På turen tilbake blir det også et stopp ved den arkitektoniske drømmen Palace of Winds. Her kunne Maharajaens kvinner se ut på verden uten å bli sett fra gaten, og det i en avkjølende bris. 
Det blir sightseeing i Jaipur med høydepunktene i Rajasthans rosa og vakre hovedstad. Det blir også tid til å kjøpe flere safirbesatte snabeltøfler eller noe annet du ikke har. Tjuetre fyrstestater ble smeltet sammen til dagens Rajasthan: Stater hvor herskere sa de nedstammet fra solen, noe som mest kan minne om en god gammeldags røverhistorie.

DAG 8 – JAIPUR/BIKANER (335 km/6 timer)
Frokost, utsjekk og kjøreturen på 335 kilometer kan starte. Reisen går gjennom ørkenen og her er det langt mellom turistene. Bikaner ligger nord i Thar-ørkenen, ble grunnlagt av Rao Bika i 1486 og har utviklet seg til å bli den fjerde største byen i Rajasthan. På ettermiddagen blir det rundtur i Bikaner. Du besøker det godt bevarte Junagarh Fort som er bygget av rød sten, en av landets få festninger som ikke er bygget på en bakketopp. Lalgarh museet er også er et mesterstykke av rød sand. Det er lagt inn et besøk til Asias største oppdrettsgård av kameler. De forskjellige typer av den underlige, sinte og sta arten, er en interessant opplevelse.

DAG 9 – BIKANER/JAISALMER (320 km/7 timer)
Frokost, utsjekk og biltur til Jaisalmer – et lite sted, helt uberørt og avsidesliggende. Byen reiser seg som et slags fata morgana i ørkenlandskapet. Og etter cirka syv timer i bil, til tross for at ørkenen er variert og et utall av rikmannshus i sandsten og mange vitnesbyrd om Rajasthans ufattelige karavanruter, så er det å se Jaisalmer godt. Du er i er et øde og goldt landskap, men ikke uten fascinasjon og et underlig lys som utrettelig viser ørkenens mange fasetter.

DAG 10 – JAISALMER
Frokost og en rolig dag i Rajasthans praktfulle Kardemommeby er velfortjent. Et besøk på et tempel fra det 12. århundre og en tur på kamelryggen i sanddynene er obligatorisk. Ellers er dagen din. Sett deg et deilig sted og nyt solen som går ned over ørkenen og alle byens spir og murer, gjerne med en gin tonic, det hører liksom med i India.

DAG 11 – JAISALMER/JODHPUR (270 km/4,5 km)
Etter frokost fortsetter den 270 kilometer lange reisen til Jodhpur. Langs veien blir ørkenen mer fruktbar, enger og jorder dukker opp og det gjør også bøffelkjerrer og flere mennesker på veien inn mot Jodhpur. En by med en stolt historie om å kjempe til siste mann - og kvinner som fulgte mennene på likbålet. Alle hus er isblå eller turkise og dekorert med vakre relieffer. Det er noe stoisk og stolt over innbyggerne, og et besøk i Jodhpur, glemmes ikke så lett. Om ettermiddagen besøker du Mehrangarh Fort fra 1460, som forteller om byens mange slag. Besøk også til Umaid Bhawan Palace og Chittar Palace.

DAG 12 – JODHPUR/UDAIPUR (310 km/6 timer)
Frokost.
Utsjekk og klart for å starte på den 310 kilometer lange kjøreturen til City of Lakes – Udaipur. Østens Venezia ligger blant mange innsjøer; Pichola-innsjøen, Fatah Sagar Lake, Udai Sagar og Swaroop Sagar, og denne byen har en helt egen status. Engang hovedstad i det gamle Mewar, der herskerne påsto de nedstammet fra solen. De hadde en enorm frihetstrang, og sloss mot Moghuler fra nordøst, Marathaer fra sørvest, og mot engelskmennene, som til sist beseiret dem med polokamper. Spesielt kjent er palasser fra Rajpur-tiden og spesielt berømt er Lake Palace som dekker en hel øy i Pichola Lake. Ettermiddagen er din til å nyte av palassene som speiler seg narsissistisk i blikkstille asurblå innsjøer. Kanskje dette er et av verdens mest romantiske steder.
 
DAG 13 – UDAIPUR
Etter frokost er det by-sightseeing med besøk til blant annet City Palace, templer og Lake Palace eller palasset, Jag Niwas – som sier å være et av verdens vakreste. Ettermiddagen er på egen hånd. Å rusle rundt i sentrum er en herlig adspredelse, å se solen gå ned bak tårn, spir og palasser å kjenne på en god carpe diem-følelse. Du verden - er jeg virkelig her, midt i Indias ørken!
 
 DAG 14 – UDAIPUR – GOA (med fly)
Etter frokost blir det transfer til Udaipur Airport og fly til Goa. Ved ankomst Goa blir det transfer til hotellet og innsjekk med overnatting på hotellet Den gamle portugisiske kolonien Goa er ikke som resten av India, hevder ekspertene. I ettertid har hippiene elsket Goa. Et liberalt, varmt og inkluderende samfunn hvor du kan være som du er. I dag sliter Goa med flower-power stemplet og vil absolutt ut av hippitiden. Delstaten har dog alt du kan drømme om for å slappe av - eller å oppleve portugisisk arkitektur og ikke minst, natur. Har du en interesse for fugler, da er du kommet til rett sted. Mer enn 300 arter boltrer seg her. I brakkvann, mangroveskogen og i havet. Goa er også en endeløs rekke av små landsbyer hvor dagen starter bryskt idet solen står opp, det gjelder å feie hovedveien, hente vann og lage blomstergirlander til templet. En annen klode, men akk så vakker!
Panaji (Panjim) er en hovedstad med en småbyatmosfære. Nossa Senhora-kirken troner over torget. Oppe i åsen bak ligger det en rekke maleriske, portugisiske villaer, mens bydelen på baksiden av åsen har små, fargerike murhus som minner om Latin-Amerika.

DAG 15/16/17/18 – GOA
Frokost på hotellet alle dagene og disse dagene er til fri disposisjon og inneholder ikke noe program i det hele tatt. Kos deg!

DAG 19 – HJEMREISE
Avhengig av flyavgang blir det transfer til flyplassen i god tid.
Farvel til India for denne gang..

 

Reis når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.