Reiseforslag: Opplev Palace on Wheels

Noen av feriens høydepunkter: En 7-dagers togreise gjennom fantastiske Rajasthan hvor du blant annet får oppleve nydelige Taj Mahal, imponerende palasser og fort, spennende natur, tigersafari og folkeliv – og alt på første klasse! (se program nedenfor).

7 netter fra kr 49.000 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • Rutefly tur/retur Oslo – Delhi på businessklasse med Quatar Airways inkl. veil. skatter og avgifter
  • 7 dagers rundreise med Palace on Wheels med overnatting i dobbeltkupe
  • alle måltider underveis
  • all sightseeing i henhold til program
  • inngang til severdigheter som besøkes'
  • kameltur i Jaisalmer
  • båttur i Udaipur
  • rickshaw-tur i Bharatpur

En kongelig togreise gjennom Rajasthan

 

palaceonwheels07.jpg

Program

Togreisen går fra onsdag til onsdag med denne reiseruten:
Delhi – Jaipur – Sawai Madhopur – Chittaurgarh – Udaipur – Jaisalmer – Jodhpur – Bharatpur – Agra – Delhi.

Dag 1 - Delhi
"Ditt livs reise" starter på Delhi Safdarjung Railway stasjon hvor togets gjester blir gitt en varm tradisjonell velkomst med blomsterkrans og en hinduistisk og velsignende rød prikk i pannen. Så kjører du ut i natten på en ukes togreise gjennom eventyret, Rajasthan.
Oppmøte på stasjonen kl. 16:00 og avreise kl. 18:30.

Dag 2 – Jaipur
Første stopp på reisen er den rosa byen, Jaipur. Byen ble bygget av Maharaja Swai Sai Singh II i 1727 og er hovedstad i delstaten Rajasthan. Jaipur er fargerikt og fascinerende. Kameler, rickshaws, overdekorerte busser og gateselgere kjemper om oppmerksomheten. Men bak kaoset finnes en strålende, historisk bydel av stillhet. Her ligger templer og fort som perler på en snor. Jaipur er også en shoppers drøm. Trenger du for eksempel safirbesatte snabeltøfler da får du det her. Smykker, turbaner, broderte drakter og toalettmapper. Prut i veg, det er forventet!
I Jaipur blir det sightseeing hvor dere får se Hawa Mahal, også kjent som Palace of Winds, det blir elefant-tur opp til Amber Fort, City Palace Museum and Observatory. Lunsj inntas på et fem stjernes hotell.
Ankomst Jaipur kl. 03:00 og avreise kl. 23:30

Dag 3 – Sawai Madhopur - Chittorgarh
I dag ankommer toget til Sawai Madhopur som ligger rett ved Ranthambore Nasjonalpark og Ranthambore Fort. Ranthambore Nasjonalpark er ansett som Indias beste sted - vel og merke i trygghet. Her kan du bli kjent med blant annet Indias tigre, 300 fuglearter, krokodiller, hyener, sjakaler og rever. Parken dekker et område på 392 kvadrat kilometer. Byen Sawai Madhopur er kjent for eksklusive leker, etniske ornamenter og fargerike klær. På vei tilbake til toget kjører du mot Chittorgarh og har mulighet til å se det fargerike landskapet i dagslys.
Ankomst Sawai Madhopur kl. 05:30 og avreise kl.10:30

Etter lunsj ombord går toget videre til Chittorgarh og Indias største fort med sin dramatiske historie, som i dag er romantisert. Kjærlighet og tapte slag, legender, om ære og stolthet, arr etter slag på fortet som ble tre ganger beleiret, Chittorgarh Fort er alt dette og mye, mye mer. Kl. 16:00 tøffer toget videre mot Udaipur.
Avreise kl. 16:00 og ankomst kl. 02:00

Dag 4 – Udaipur
Udaipur, Østens Venezia ligger blant mange innsjøer; Pichola-innsjøen, Fatah Sagar Lake, Udai Sagar og Swaroop Sagar, og denne byen har en helt egen status. Engang hovedstad i det gamle Mewar, der herskerne påsto de nedstammet fra solen. De hadde en enorm frihetstrang og sloss mot Moghuler fra nordøst, Marathaer fra sørvest og mot engelskmennene, som til sist beseiret dem med polokamper. Spesielt kjent er palasser fra Rajput-tiden og spesielt berømt er Lake Palace som dekker en hel øy i Pichola Lake. The Lake City, ble grunnlagt i 1559 av Maharaja Udai Singh av Mewar. De to kanskje vakreste severdighetene i Udaipur er de drømmeaktige marmor-palassene Jag Niwas (Lake Palace) og Jag Mandir, som ser ut som om de stiger opp av det blå vannet i Lake Pichhola. Etter lunsj på et femstjernes hotell blir det besøk til City Palace.
Ankomst kl. 08:00 og avreise kl. 15:30

Dag 5 – Jaisalmer
I hjertet av Thar-ørkenen ligger Jaisalmer, som ble grunnlagt av Rawal Jaisal i 1156. Her er det gule sandsteinsfortet et imponerende skue der det ruver storslagent over byen. Opplev de storslåtte fasadene på herskapshusene, havelier som de kalles i India. The Nathamalij-ki-haveli, Patwon-ki-haveli og Salim Singh-ki-haveli er flotte eksempler på steinhuggernes dyktighet. Her kan du kjøpe fine pattusjal (sjal som er vevet på en spesiell måte), broderte artikler, sølvsmykker og pyntegjenstander.
Etter lunsj om bord blir det kamelridetur i Sam Sand Dunes. På ettermiddagen blir det middag og underholdning på et femstjernes hotell.
Ankomst kl.09:15 og avreise kl. 23:45

Dag 6 – Jodhpur
Denne morgenen ankommer toget Jodhpur, en by omringet av en høy steinmur med syv porter og flere bastioner. Dette er den nest største byen i Rajasthan og ble grunnlagt i 1459 av Rao Jodha. Jodhpur er kjent for sitt solide Mehrangarh Fort. De storslåtte palassene innenfor fortet, Moti Mahal, Sheesh Mahal, Phool Mahal, Sileh Khana og Daulat Khana, er imponerende eksempler på kvalitet. Etter lunsj på Palace hotell går turen tilbake til toget. I Jodhpur kan du handle f.eks. broderte sko, pyntegjenstander av metall, sølvgjenstander, bilder og batikk.
Ankomst kl. 07:00 og avreise kl. 15:30

Dag 7 – Bharatpur – Agra
Toget ankommer Bharatpur på morgenen og etter frokost blir det besøk til fuglereservatet, Keoladeo Ghana National Park. Det sies at med sine 366 fuglearter og en mosaikk av våtland, skog og myrlandskap er dette verdens beste sted for å observere de vakreste fuglearter. Reservatet er hekkested for tusenvis av hegrer, sibirske traner og 363 andre arter. Når solen går opp og reservatet er innhyllet i morgendis, er landskapet magisk.
Ankomst kl. 05:00 og avreise kl. 08:45
Toget tøffer videre til sagnomsuste Agra. Besøket starter i Agra Fort, hvor det store indiske Mogulriket hadde sin hovedstad, noe som gjør fortet til det mest betydningsfulle i India. Her bor det et utall mengder av rampete apekatter, så hold godt på alt som glitrer. Taj Mahal, den hvite marmorbygningen ble bygget som en kjærlighetserklæring til mughalen Shah Jahans favorittkone, Mumtaz Mahal, som døde da hun skjenket ham barn nummer 14. Selve bygningen og dekorasjonene er helt fantastiske. I 1632 startet de konstruksjonen som sto ferdig i 1653. Over 20.000 mann brukte over 20 år på å bygge palasset, som er utsmykket med intrikate edelstensinnfelte graveringer. Dette er et av verdens syv underverker og kan virkelig kalles en reell kjærlighetserklæring.
Ankomst kl. 10:30 og avreise kl. 23:00

Dag 8
På morgenen er du tilbake i Delhi og en fantastisk reise er over. Frokost spises på toget før du sjekker ut og om du ønsker, kan reisen forlenges med f. eks noen dager med sol & bad i Goa, eller hva med noen dager i spennende Mumbai og oppleve litt Bollywood-stemning.

 

Reis når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.