Reiseforslag: Cochin og eventyr i the backwaters

I løpet av denne ferien får du bl.a. oppleve Cochin en imponerende by med spennende kontraster,  båttur på the backwaters, utflukt til krydderplantasjoer.... og mye mer.

10 netter fra kr 23.300 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • fly tur/retur Oslo
  • veil. skatter
  • 10 netter på superior klasse hotell, inkl. frokost
  • all transfer og sightseeing er med egen sjåfør og bil med aircondition
  • engelsktalende guide i Cochin, Periyar og Munnar
  • inngang til severdigheter i henhold til program
  • båttur i Periyar
  • besøk til krydderplantasje i Periyar
  • assistanse på flyplassen ved ankomst og avreise

Skroll ned for komplett program

Kerala - gudenes hage

Denne frodige og vakre delstaten har et behagelig klima og er kjent som Indias grønne lunge. Her dyrker man kaffe, te, frukt og ikke minst krydder. Langs kysten kan man boltre seg på endeløse sandstrender, og innover i landet ligger frodige åser som grønne tepper.

india_kerala_27345996_xl.jpg


Dag-for-dag program

Dag 1 – Cochin
Ved ankomst flyplassen i Cochin blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner og kjørt til hotellet for innsjekk. På ettermiddagen er det sightseeing i Cochin som ble grunnlagt i 1341. Byen ligger spredd over flere små øyer mellom det arabiske hav og backwaters. Byen ble kjent da det var krydderhandel mellom Europa og Kina, og det er muligens her på Malabarkysten at «peppern gror». Vi besøker den historiske bydelen med koloni-arkitektur fra den nederlandske, portugisiske og engelske kolonitiden, og det blir besøk til Dutch Palace, den jødiske synagogen og St Francis kirken. Fort Kochi er bygget over portugisernes første fort Manuel fra 1503. I dag en levende, men fredet del av tvillingbyene Kochi og Ernakulam. Her er det som tiden har stått stille.
Du vandrer mellom portugisisk, hollandsk og engelskinspirerte bypalasser, gårder og bungalower. Kochi betyr liten havn og så lenge vi har historie har dette vært utskipingsplass for krydder.
Overnatting på Crown Plaza Cochin. Et herlig luksuriøst hotell som ligger sentralt i Cochin i nærheten av Dutch Palace. Her kan du slappe av ved bassengkanten før eller etter at byen er utforsket.

Dag 2 – Cochin til Munnar
Etter frokost sjekker du ut fra hotellet og blir kjørt til Munnar. En biltur på ca. 3 timer. Ved ankomst Munnar sjekker du inn på hotellet og har resten av dagen på egen hånd.
Munnar ligger 1600 meter over havet og under kolonitiden var dette stedet der kolonistene hadde mulighet til å ta på en genser og puste inn frisk luft. Te-plantasjene brer seg irrgrønt gjennom det toppete landskapet, avbrutt av vakre landsbyer. Blant den eksotiske vegetasjonen kan du lete etter den nydelige blå blomsten Neelakurinji, som blomstrer bare hvert 12. år. Lykke til!
I Munnar bor du på Black Berry Hills. Sykkelturer, fugletitting og tur rundt på plantasjen med naturforskere for å høre om flora, fauna og fugler, er favorittaktivtetene i Munnar. Men hvorfor ikke nyte en god bok i en hengekøye?

Dag 3 – Munnar
Du er nå i Nilgirisfjellene. Det er kjølig om morgenen og temperaturen ble engang i historien målt til minus tre grader. Dagen starter med frokost på hotellet før det blir sightseeing i området med besøk til Mount Carmel, grunnlagt i 1898, og områdets første katolske kirke. På te-plantasjen Mattenpetty Lake og Top-Station er du på det høyeste punktet i Munnar. Te er den mest konsumerte drikken i verden etter vann. Her produseres det alt fra grønn, svart, kardemomme, masala, sitron og hvit te. Forskjellige deler av planten gir forskjellig te. For eksempel vil de innerste stilkene gi hvit te, en langt dyrere te å produsere på grunn av de små mengdene som finnes på en plante.
Ettermiddagen på egen hånd. Overnatting på Black Berry Hills .

Dag 4 – Munnar til Periyar
I dag går turen videre til Periyar, en biltur på ca. 3 timer. Når du ankommer Periyar sjekker blir det innsjekk på hotellet og resten av dagen til fri disposisjon.
Periyar er Sør-Indias mest populære dyrereservat og dekker et område på 777 kvadrat kilometer. Dyrereservatet ble starter i 1977 som en del av Project Tiger, men er egentlig bedre kjent for sine elefanter. Reservatet ble dog opprinnelig grunnlagt av engelskmennene i 1895, og inneholder ikke mindre enn ca 1000 elefanter. Ta på varme og regntette klær. Overnatting på Spice Village, en flott, liten resort hvor du kommer tett innpå naturen. Her er det ingen TV, men midt i den vakreste naturen er fuglesang og elefantbrøl underholdning.

Dag 5 – Periyar
I dag nyter du en båttur på Periyar Lake og ser på dyrelivet langs vannkanten. I tillegg til elefanter kan du få øye på bison, hjort, villsvin, aper, oter og flygende ekorn. Her er det også blant annet 246 fuglearter og 112 sommerfuglarter. Etter båtturen blir det besøk til en krydderplantasje. Ettermiddagen har du på egen hånd. En reise i krydderhistorien er på mange måter en fortelling om historie generelt. De første utlendingene som nøt godt av Keralas frodige innland og rike krydderproduksjon, var arabiske handelsmenn. Men det var da Vasco da Gama seilte inn til Kochi at kampen om det sorte gullet (pepper) tok skikkelig av. Snart var nederlendere, portugisere og briter interessert i å sikre seg de lukrative områdene – hvor kaffe- og tedyrking også skulle vise seg som noe ufattelig verdifullt.
Overnatting på Spice Village.

Dag 6 – Periyar til Kumarakom
Når du har spist frokost går turen videre med bil til Kumarakom, ca. 4 timers kjøring. Ved ankomst Kumarakom sjekker du inn på hotellet og da er resten av dagen på egen hånd. Kerala er en krydderboks av opplevelser, fra den langstrakte kysten, via de fargerike vannveiene og rismarkene - til de ufattelige verdiene i krydder, som lokket kolonimaktene hit for flere hundre år siden.

Kumarakom ligger langs bredden av Vembanad Lake i backwatersområdet. Her har en gammel gummiplantasje blitt gjort om til fuglereservat. Overnatting på Kumarakom Lake Resort, en luksuriøs fem-stjernes resort ved bredden av Lake Vembanad. Her kan du ta et solnedgangscruise på innsjøen, stå på vannski om man ønsker mer fart og spenning, bli med på en tur til landsbyen eller ta en tur på Keralas mange hundre års vitenskap i velvære, Ayurveda.

Dag 7 – Kumarakom
Denne dagen er til fri disposisjon og her kan man nyte Kerala.
Overnatting på Kumarakom Lake Resort.

Dag 8 – Kumarakom til Alleppey
Det blir frokost på hotellet før utsjekk og turen går videre til Alleppey som er ca. 1,5 timer med bil.  Du sjekker inn på en husbåt og seiler rundt i nydelige backvwaters. Kerala backwaters er en kjede av brakkvannslaguner og innsjøer som ligger langs Arabiahavets kyst (kjent som Malabarkysten) i Kerala i Sør-India. Kjeden omfatter fire innsjøer lenket sammen til en kanal, både naturlig og menneskeskapt. De får tilførsel fra 38 elver og strekker seg over praktisk talt hele Kerala. Backwaters er et område med laguner og små innsjøer parallelt med kysten av Arabiahavet.
Overnatting på egen romantiske, nesten surrealistiske husbåt. Når solen går ned fylles backwaters av nydelige fugler, mange spesialkonstruert for elvefiske med et langt nebb. Fiskerne gjør som de gamle kineserne, kaster ut nettet, drar det inn og kaster på nytt over det blikkstille brakkvannet, og det i et lys som forandrer seg fra minutt til minutt.  Ombord på husbåten har du egen kokk som lager maten.

Dag 9 – Alleppey til Mararikulum
Etter frokost sjekker du ut fra husbåten og blir kjørt til Mararikulum, kun 20 minutter unna.
Det blir innsjekk på hotellet og resten av dagen på egen hånd.
Overnatting på Marari Beach Resort som er det perfekte stedet for å slappe av og nyte livet. Selv kaller hotellet seg en antistress-resort. Solnedgangen, lange nesten mennesketomme strender og livet i fiskelandsbyen, er balsam for stress. Yoga eller Keralas egen vitenskap for et langt og godt liv, Ayurveda, er mulige aktiviteter. Eller legge seg godt til rette i en lenestol fra kolonitiden og kjenne på Kerala, gudenes eget land.

Dag 10 – Mararikulum
Dagen på egen hånd til å nyte det vakre landskapet. Mararikulum er en pittoresk fiskerlandsby ved det arabiske hav. Her er livet som det alltid har vært - mennene drar ut på fiske om morgenen, mens kvinnene er hjemme og tar seg av hus og barn. Landsbyen har nydelige kokospalme-strender. Hvis du vil være aktiv er det muligheter til å prøve surfing, paraseiling og beachvolleyball for å nevne noe.
Overnatting på Marari Beach Resort

Dag 11 – hjemreise
Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i god tid til flyavgang, og reiser hjem med mange gode minner fra diffuse, åndelige og vakre Kerala. Ønsker du å forlenge reisen med for eksempel flere dager på stranden er det fullt mulig.

 

Reis når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.