Fakta    

Hovedstad: New Delhi
Valuta: Indiske rupi (INR)
Visum: Norske statsborgere må ha visum
Tidsforskjell: Foran oss med 4,5 t på vinteren og 3,5 om sommeren
Drikkevann: Fra springen bør verken drikkes eller brukes til tannpuss
Elektrisitet: Adapter er nødvendig
I trafikken: Venstrekjøring og til dels kaotisk trafikk

 

Klikk her for reiseforslag til India


Lyder, lukter, smaker, kort sagt alle sanser er på oppdagelsesferd i India. I en evig karri-os rusler hellige kuer videre på sin ferd, helt upåvirket over fem-filers motorveier. India har de vakreste byggverk, kolonitidens svale arkitektur, en natur som til tider tar pusten fra en allerede blasert nordmann, og for ikke å nevne menneskene. De er kledd i alle regnbuens farger. Kvinnene er som duvende, elegante fargeklatter i alle sjatteringer, fra signalgrønt til sjokkrosa.  Årets motefarge funker ikke i India.
 
Hvorfor vi elsker India
Vi som jobber hos Espnes Reiser er glad i jobben vår, vi er glad i å reise, vi liker å la oss overraske, er interessert i andre kulturer, gode og nye smaker av mat, treffe nye mennesker, men overordnet er vi også realister. Det er ikke mulig å skrive om landet uten å nevne at kontrastene noen ganger er hjerteskjærende. Vi slår igjen fast at kultursjokket i det du kommer ut på en hvilken som helst gate, er enorm.
Vrimmel, trengsel, farger og lukter, røkelse fra templer og os fra små griller på gaten, bøffelkjerrer og ufattelig dekorterte busser – i et salig virvar og en underfundig skjønnhet. Inderne sier det er et system i det som ser ut som kaos, men dette er ikke lett å oppdage for en turist. Når solen står opp i India er alle på beina.
Vi tror vi kan påstå at dette er landet som har flest yrker. Vi har selv møtt en smuletørker, slangetemmer, rickshawvasker, historieforteller, reisende akrobat, hennaartist, tiggerboss og en stoisk tiger-temmer.
 
La deg fortrylle! Nyt India som en turist. Her er alle eventyr om myrra og røkelse samlet, også de hviteste sandstrender, de høyeste palmene, verdens helligste kuer, de grønneste te-plantasjene og et folk som ønsker deg hjertelig velkommen til sitt land.
Vi tør garantere store opplevelser og minner for livet i India. Kontrastenes Mekka er en skjønn blanding av det ultramoderne, det åndelige og det som tiden aldri har visket ut, nemlig tradisjonen, som gjør India til et land så annerledes at alle disse ordene er en skikkelig dårlig erstatning. Du må oppleve India selv.
 
Å lese før reisen:
Stevnemøte med skjebnen av Torbjørn Færøvik. "Den som vil forstå India, må belage seg på en reise i tid og rom", sa Indias første statsminister Jawaharlal Nehru. I sin bok tar Færøvik deg med på en reise. Hans ydmyke holdning til dette veldige landet, og som han selv skriver: "Sannheten om India får du ikke, men jeg lover å gi deg viktige biter av den".
 
Les også "Guden for små ting" av forfatteren Arundhati Roy som omhandler kjærlighetens og livets vilkår i det indiske klasse- og kastesystemet i Kerala, og som setter ubrytelige og ubønnhørlige grenser mellom mennesker.
Velkommen til India!
 
Når bør du reise:
Når på året du bør reise til India avhenger av hvilke deler av landet du skal besøke. India er såpass stort at det er variasjoner i klimaet mellom de ulike regionene. India har i hovedsak 3 årstider: varm, kjølig og våt.
De mest komfortable temperaturene får du under den kjølige årstiden. De indiske somrene er uutholdelig varme med temperaturer opptil 45 grader, så med mindre du skal til høylandet i nord bør du unngå å reise til India i perioden april - juni.
Monsunsesongen starter i juni/juli og varer til oktober. Da blir det vått samtidig som det fremdeles er veldig varmt. I Sør-India er det varmt året rundt, så det er mest behagelig å reise hit om vinteren. Fra Delhi og nordover er det best å reise om sommeren ettersom vintermånedene kan bli temmelig kalde. Om reisen din inkluderer både Nord- og Sør-India bør du reise i oktober/november.
 
Det indiske kjøkken
Liker du koriander, gurkemeie, spisskummen, garam masala, nellik, muskat, pepper, kardemomme, karri, kanel, safran og chili? Da har du kommet til rett sted.
Indiske matvaner varierer med geografiske forhold, kultur og religion. Hverdagsmaten i Nord-India er helt ulik den sør-indiske hverdagsmaten. En typisk nord-indisk middag vil bestå av chapati (flatbrød) sammen med en gryterett bestående av linser eller grønnsaker. Det vi kjenner som indisk mat, som naan, tikka masala og tandoori-retter, kommer fra Nord-India. Mange steder i sør er dosa, en lefse laget av ris og linser, den vanligste hovedretten. Tilgangen på råvarer varierer også etter geografi. I sør spises eksempelvis fisk og sjømat i mye større grad enn i nord. Olje til tilberedning av mat er også forskjellig fra nord til sør. Sør-indere bruker som regel kokosolje, mens sennepsolje er mer vanlig i nord. Kvaliteten på grønnsakene er en prioritet, og friske grønnsaker og frukt kjøpes samme dag som maten tilberedes.
Religion og mat henger nøye sammen i India. Majoriteten er hinduister og de er tradisjonelt vegetarianere, selv om mange nå også spiser kjøtt. De største kjøttkonsumentene i India vil du finne blant muslimer.
Selv om du kan glede deg til mye god mat, bør du likevel være oppmerksom på at matsikkerheten varierer en del i India. Det finnes flere magebakterier som kan påvirke sarte turistmager, så ta de nødvendige vaksinene før du reiser. Selv med vaksinene i orden bør du like fullt forberede deg på at du kommer til å få et aldri så lite eller stort snev av feriemage. Det hører med når man reiser til India.
 
Indias folk:
Indias store sønn, den fredselskende Mahatma Gandhis ord har satt spor i India "De vennlige ord som sies i dag, kan bære frukt i morgen". Gled deg til å utforske India - her vil du møte usedvanlig vennlige mennesker.
 
Med et areal på over 3 000 000 km² og 1,26 milliarder innbyggere er landet verdens syvende største land, verdens nest mest folkerike land og verdens største demokrati. Det kan anslås at hvert tiende menneske på kloden bor i en indisk bondefamilie på landsbygda.
De etniske forholdene i India er komplekse. Gjennom historien har innvandring ført til et mangfold av folkeslag, språk og kulturformer på det indiske subkontinent. Gjennom århundrene har folket blitt så blandet sammen at de enkelte grupperinger er vanskelig å skille fra hverandre. Derfor er det ikke lenger etnisk opphav eller hudfarge som setter skiller mellom folkegruppene, men først og fremst språk. Og det er nettopp språket som avgrenser kulturelle og etniske skiller, og har lagt grunnlaget for Indias inndeling i stater etter uavhengigheten.
Ifølge den indiske forfatningen eksisterer ikke kastesystemet. 
Likevel bestemmer det i stor grad fortsatt indernes sosiale, politiske og yrkesmessige tilhørighet. I storbyene og blant en stadig voksende middelklasse er den i ferd med å gå inn i historien.

Kombinasjoner.
India kan kombineres med f. eks Nepal, Sri Lanka og Maldivene.