Reiseforslag: Wien

Østerikes hovedstad har en unik aura av verdensberømt kultur. I løpet av denne uken får du en smakebit av det som gjør Wien så spennende.

Reiseforslaget inkluderer:

  • fly t/r Oslo – Wien
  • veil. skatter og avgifter
  • syv netter på 3* eller 4* hotell
  • lokal guide i henhold til program
  • sightseeing og måltider i henhold til program

Wien... hvor fortiden krydrer fremtiden


Program

Dag 1:
Ankomst Wien. Gruppe møtes av vår lokale guide på flyplassen. Transport til hotellet.
Underveis forteller guiden litt om Wiens historie (turen tar ca 20 minutter).
Innsjekk. Avhengi av ankomsttid: Lunsj eller middag på hotellet eller en lokal restaurant.

Dag 2:
Frokost på hotellet.
Wien sightseeing
Wien er Østerrikes hovedstad og en berømt destinasjon for kultur, historie og shopping midt i Europa. En tre timers bysightseeing gir et godt inntrykk av de viktigste severdighetene. Man begynner turen med buss og kjører langs praktboulevarden Ringstraße som omkranser Wiens
sentrum, gamlebyen, som kalles 1 Bezirk. Her finner man praktfulle bygninger som den verdens berømte statsoperaen, Hofburg, kommunehuset, og Burgtheater(Nasjonalteateret). Fra bussen ser man også det kjente barokke slottet Schönbrunn. Utenfor sentrum ligger flere moderne hus og bygninger som FN-Bygningen, Danube Tower eller kunstneren Hundertwassers kjente ”Kunsthaus”.
I denne delen av byen får man et glimt av det moderne Wien. Vi avslutter turen med en times sightseeing tur til fots i Wiens gamleby, hvor bussene ikke får kjøre. Man går forbi Stephansdom, Graben og KärntnerStraße, som er meget populære shoppinggater, og mange andre bygninger som man kun når til fots.
Lunsj på Cafe Central
Café Central er et tradisjonelt, typisk wienerisk café og ligger i den praktfulle Palais Ferstl
Ettermiddagen på egenhånd.
Middag med underholdning:
Austrian Dinner Show
I rådhusets kjeller fremføres showet som tar oss med på en musikalsk tur gjennom Østerrike, fra fjellene i Tyrol via Salzkammergut og gjennom Wachau til den store finalen i Wien. Austrian Dinner Show forsyner sine gjester med regionale spesialiteter og landets mest kjente melodier. Det serveres
en 3-retters middag, akkompagnert av typisk Wiener salongmusikk. Mellom rettene opplever gjestene et fargerikt showprogram. Austrian Dinner Show starter kl 20:00 og varer i ca 2-3 timer.
Eller
Heurigen Show i Wien
Heurigen Show i Wien finnes sted på vingården Wolff og tilbyr en vellykket blanding av wienervals, operette og tradisjonell Heurigen-atmosfære. Showet består av to musikere og et sjarmerende dansepar. De presenterer i en medrivende forestilling i fargerike drakter fra Biedermeier-perioden et livlig utvalg av berømte wienervals, polka, arier og duetter fra operetter som "Fledermaus", "Der Zigeunerbaron" eller "Die lustige Witwe". I to timer underholdes gjestene med livlig musikk mens de kan nyte typisk østerrisks mat og drikke.

Dag 3:
Frokost på hotellet.
Den Spanske Rideskolen
Den Spanske Rideskolen i Wien med sin berømte Lipizzanerballett kan oppleves i de barokke omgivelsene i Hofburg-palasset. Her kan du beundre ridekunsten på sitt høyeste nivå fra piruetter til kaprioler. Den spanske rideskolen i Wien er den eneste institusjonen i verden som har vedlikeholdt den klassiske dressurridningen “haute école” og hvor den fremdeles praktiseres i sin opprinnelige form. Mange års trening smelter rytter og hest sammen til en enhet og publikum får servert en uforglemmelig opplevelse når Lipizzaner-hestenes presise bevegelser harmonerer fullstendig med musikken. Morgentreningen med musikk gir et godt inntrykk av treningsprogrammet til de hvite avlshingstene.
Morgentrening er fra kl 10 – 1200.
Etterfulgt av tur gjennom Rideskolen:
Man kan også kombinere morgentreningen med en tur gjennom den Spanske Rideskolen, hvor man får nærmere informasjon om Rideskolens historie. Turen går gjennom ridehallen, rideskolens flotte lokaler i Hofburg og stallene Turen tar ca. en time og er med engelsk talende guide.
Lunsj på en lokal restaurant.
Fra fredag til søndag, uregelmessig i henhold til dag og tidspunkt, finner forestillinger sted hvor hestene og deres ryttere viser fram kunst og kunnskap.
Man kan nyte hesteballetten, se de hvite hestene med perfekt koreografi og føle seg som på en reise tilbake i barokktiden i 1600-tallets keiserlig Wien. Den kronende avslutningen av hver forestilling som tar ca. 80 minutter, er Schulquadrille i absolutt perfeksjon! Det finnes ståplasser og sitteplasser.
Pris ca kr 400,- pr person
Middag på en lokal restaurant

Dag 4:
Frokost på hotellet.
Heldagstur til Schönbrunn
Slott Schönbrunn var keiserfamiliens sommerresidens og regnes som et av de fineste barokke slott i hele Europa. Keiser Franz Joseph, som senere giftet seg med den fortryllende Sissi, regjerte fra 1848 til 1916. I dag er slottet på UNESCOs liste over verdens kulturarv på grunn av dets historiske betydning, enestående beliggenhet og praktfulle inventar.
Turen gjennom slottet tar ca. 45 minutter og deltakere ser de fascinerende representasjons- og privatrommene til den keiserlige familien. Etter turen kan man gå en tur i den store barokke parken rundt slottet. Her kan man gå seg vill i en labyrint av hekker eller bare nyte utsikten over Wien fra minnesmerket Gloriette som ligger på en høyde i parken.
Den perefekte avsluttning for turen til Schönbrunn er en 3-retters meny i en av restaurantene i Schönbrunn.
Turen tar ca 5 timer totalt og inkluderer:
- to guider til disposisjon i 5 timer
- Buss til disposisjon i 5 timer
- Inngangsbillett til Slott Schönbrunn
- 45 minutters omvisning på Slott Schönbrunn
- lunsj
- Middag på en lokal restaurant.

Dag 5:
Frokost på hotellet.
Heldagstur til Wachau med lunsj og vinsmaking
Denne heldagsutflukten tar deg med til den kjente Donaudalen med sjarmerende gamle landsbyer, svært gamle vingårder og aprikosfrukthager.
Besøk det barokke benediktinerklostret Melk med sitt fasinerende bibliotek, som også er kjent fra boken "Rosenes navn" av Umberto Eco. Deretter besøkes Dürnstein med ruinene av det legendariske slottet hvor Richard Løvehjerte satt fengslet. Lunsj og vinsmaking på en tradisjonell Heurigen-restaurant i Wachau er det også tid til.
Turen tar ca 8 timer totalt.


Dag 6:
Frokost på hotellet
Belvedere slott. Slott Belvedere regnes som en av Europa´s fineste bygninger og er på UNESCO´s liste over verdens kulturarv. I 1700-tallet ble det imponerende, lysegule slottet opprinnelig bygd som hagepalais. Slottsanlegget består av 2 bygninger, den Nedre og den Øvre Belvdere samt Orangerie, den såkalte"Prunkstall" ("praktstallen") og parkanlegget. Idag huser Slott Belvedere den viktigste samlingen av østerrikske kunst fra middelalder til samtid. Dessuten finnes kunstverk fra internasjonale kunstner som Claude Monet, Vincent van Gogh eller Max Beckmann. Et høydepunkt er også verdens største malerisamling av Gustav Klimt. Blant annet utstilles de kjente gulle bildene Der Kuss ("Kyssen") og Judith I. samt verk fra Egon Schiele og Oskar Kokoschka.
Turen gjennom Slott Belvedere tar ca. 2-2,5 timer. Inkludert er et besøk i den Nedre og den Øvre Belvedere, parkanlegget, praktstallen og Orangerie, som idag huser forskjellige utstillinger.
Middag på en lokal restaurant.
 

Dag 7:
Frokost på hotellet
Klosterneuburg. Stift Klosterneuburg ligger ved Donau og grenser til Wien. Her har man kombinert det åndelige og verdslige livet i lang tid. Stift Klosterneuburg var både religiøs og keiserlig residens og ble grunnlagt i 1114. I nesten 900 år har man produsert vin i Stift Klosterneuburg og i dag er klosteret en av de største vinprodusentene i Østerrike med internasjonalt kjente viner. På turen gjennom Stift Klosterneuburg får man informasjon om klosterets egen historie. Omvisningen tar oss med gjennom de keiserlige rommene til keiser Karl VI, gjennom marmorhallen med sin imponerende takfreske og klosterets kirke. Deretter går de besøkende ned den barokke trappen som fører til kjelleren. Her ser man både de gamle hvelvene og som kontrast den moderne måten å produsere vin på.
Disse inntrykkene rundes av med smaking av egenproduserte viner. Et tre-retters måltid er en perfekt avslutningen på turen som tar ca 5 fimer.
Avslutningsmiddag med konsert
Konsert Kursalon Hübner
Konserten blir arrangert i Kursalon Hübner, som er et palé i renessansestil, midt i Wiens sentrum i Stadtpark. Konserten varer ca. 2 timer (inkl. 15 minutters pause) og inneholder de skjønneste melodier av Mozart og Strauss.
Konsert & Dinner kombinerer konsertbesøk og galamiddag på Kursalons egen restaurant. Man kan velge om man vil spise før eller etter konserten.
Konserten begynner kl. 20.15
Middag er kl. 18.00 eller kl. 22.00
Inkludert:
- Konsertbilletter i kategori VIP*, A, B eller C
- 3- eller 4-retters meny på Kursalons restaurant Das Johann
* VIP-billetter inkluderer: (tillegg på forespørsel)
- Sitteplass i rad 1 eller 2
- 1 glass musserende vin
- CD med Johann Strauss' musik
- Programhefte

Alternativt:
En konsertkveld på Slott Schönbrunn
Opplev en uforglemmelig kveld i den keiserlige atmosfæren av barokkslottet Schönbrunn. Kvelden begynner med middag på Café-Restaurant Residenz som ligger nær hovedinngangen til Schönbrunn. Konserten finner sted i det renoverte Orangerie Schönbrunn hvor allerede Mozart selv opptrådte og som også bruktes til festlige mottakelser i den keiserlige tiden. Schönbrunn Schloßorchester presenterer mesterverk av Wolfgang Amadeus Mozart og Johann Strauss i kombinasjon med sang og dans.
Inkludert:
- 3-retters middag på Café Restaurant Residenz kl. 18:30
- Adgang til Orangerie fra kl. 20:00
- 90-minutters konsert begynner kl. 20:30

Dag 8:
Frokost på hotellet. Utsjekk og transport til flyplassen.


 

Reis når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.