Reiseforslag: Dourodalen

I løpet av denne fem-dagers turen får dere oppleve noen av Dourodalens musikalske, historiske og gastronomiske nyanser.

Reiseforslaget inkluderer:

  • fly tur/retur Oslo – Porto
  • veil. skatter og avgifter
  • fire netter i dobbeltrom med frokost
  • båttur til restaurant DOC
  • sightseeing i henhold til program
  • vinsmaking i henhold til program
  • lunsj og middag i henhold til program
  • transfer i henhold til program

Wine... and food for thought


Program

Dag 1: Ankomst Porto. Transport fra flyplassen til Douro.
Vi stopper på vingården Quinta da Pacheca hvor det blir vinsmaking.
Videre til hotellet, Vintage House for innsjekk.
Kl 1900 Båttur til restaurant DOC for middag. Retur tilbake til Vintage House med buss.

Dag 2:
Avreise fra hotellet ca kl 0900 Quinta do Pôpa. Her får vi omvisning, vinsmaking og kan få oppleve vininnhøstningen. Etter besøket her – ca kl 1130, går turen tilbake til Vintage House. Her blir det litt tid på egenhånd, før vi tar toget til Quinta Nova. Oppmøte på togstasjonen ( rett ved Vintage House) kl 1215. Ved ankomst til Ferrao stasjon, henter sjåføren dere og kjører til Quinta Nova.
Omvisning, vinsmaking og lunsj (serveres ute!) på Quinta Nova. Denne vingården ligger idyllisk til, høyt oppe i dalsiden, med fantastisk utsikt over Dourodalen og vinåkrene.
Middag på Vintage House.

Dag 3:
Kl 0915 Utsjekk og transport til Palace of Mateus. Her blir det omvisning ( kl 1000) og vinsmaking.
Turen fortsetter til Amarante hvor det blir lunsj på Casa da Calçada før vi kjører videre til Porto.
Innsjekk på NH Collection i Porto.
Resten av dagen på egenhånd.
Middag i Porto (betales direkte)

Dag 4:
Kl 0900 By sightseeing i Porto med engelsktalende guide, inkludert trikketur fra Batalha til Carmo ( ca15 minutters tur). Resten av by sightseeingen til fots. Omvisning på Bolsa Palace inkludert. Avsluttes på hotellet ca kl 1245.
Ettermiddagen på egenhånd.
Kl 1830 Avreise fra hotellet med buss til Taylors Portvinkjeller. Omvisning og vinsmaking.
Ca kl 2000 Middag på restaurant Taylors med drikke.

Dag 5:
Kl 1130 Utsjekk og transport til flyplassen

Bosted i Dourodalen:
Vintage House Chateau Førsteklasse hotell i en restaurert herregård, i gangavstand til sentrum av Pinhao og togstasjonen. Hotellet har 43 rom, hvor alle vender mot elven og enten har balkong eller terrasse. Her er og restaurant, bar, tennisbane og utendørs basseng. Her er det muligheter for å delta på vinkurs og olivenoljekurs. Et nydelig bosted like ved Douro-elven.

Porto:
Hovedstaden i nord-Portugal. Porto er opprinnelig en gammel romerby som bestod av to byer, Portus og Cale. På 800-tallet ble de slått sammen til Portucale som siden ble navnet på hele landet. Porto er en storby, den andre etter Lisboa - mest kjent for å være portvinens hjemby. I Vila Nova de Gaia finnes enorme portvinskjellere som du absolutt bør besøke for å få kjennskap til hvordan denne edle drikk tilberedes og selvsagt også smake de forskjellige vintyper. I Porto er mange severdige steder. Vi bare nevner at franskmannen Eiffel bygde den karakteristiske broen over elven på 1880-tallet.

NH Collection Porto:
Det sofistikerte 4-stjernershotellet NH Collection Porto Batalha ligger i sentrum av den unike byen Porto, og tilbyr innendørsbasseng og gratis Wi-Fi overalt. Hotellet ligger bare en 4-minutters spasertur fra São Bento stasjon

Reis når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.