Bente har vandret i magiske Nepal

 

Går du rundt med en drøm om Nepal? Dette flotte landet vil sette spor for livet. Selv har jeg vært i Nepal på  4 forskjellige fjellturer og har man først fått smaken på Nepal vil man bare tilbake og tilbake.

Det er noe helt spesielt med dette landet og det gjør noe med deg både mentalt og fysisk. Det å gå i fjellet er balsam for sjelen. Når man går trapper opp og ned i dagevis, eller på fjellstier hvor du glimter 7000 og 8000 meter i det fjerne, vil du opplevele en entusiasme og energi du kanskje ikke har kjent tidligere.


Jeg vil gjerne dele noen godbiter og tips fra dette flotte landet og kan varmt anbefale fjellturer i enten Annapurna regionen eller i Everest.  Min favoritt faller nok på Everest Basecamp med Kala Patthar, men det er først og fremst fordi jeg elsker høyder. Desto lengre tur i fjellet, desto bedre er det…. Det er mange ruter å velge imellom og jeg hjelper deg gjerne å lage et opplegg som passer for deg.

I Everest regionen begynner man som regel høyere i høyden enn for eksempel på rutene i Annapurna. Dersom man har en drøm om Nepal men er lite fjellvant vil jeg anbefale å begynne med tur i Annapurna her har man lettere og kortere ruter uten de altfor store høydene til å begynne med uten at det blir altfor slitsomt.

Et aldri så lite høydepunkt under vandringen enten det er i Annapurna eller i Everest kan være at du/dere plutselig passerer et fransk eller tysk bakeri med de deiligste bakevarer og hvem sier vel nei til en pust i bakken og en liten fristelse?

 Et utrykk som ofte brukes er Nepali flat men det er ikke noe som er flatt i Nepal (det er som regel enten opp eller ned 😊 )

På min siste tur til Nepal som var nå i April reiste jeg med to venninner via Doha som ikke tidligere hadde vært i Nepal. Jeg valgte derfor en lettere rute på 7 dager som jeg vil si er en fin introduksjon til fjellvandring i Nepal. Denne turen gikk fra Birethani på ca. 1000moh og opp til Annapurna Basecamp på 4300moh og ned igjen til Phedi på ca. 1000moh. På denne turen går man mye i skog og man følger elven Modi så å si hele veien opp mot Basecamp.

Hyttene underveis holder en god standard og mye har forandret seg siden min første tur til Nepal som var i 1996. Standarden på gjestehusene er bra. Selv om de er enkle, har man det man trenger. De fleste steder har også WIFI selv om det varierer litt i hvor godt dette fungerer. De fleste har dusjmuligheter. Maten er god og det er godt humør og god service fra de som driver gjestehusene.


Se en utrolig stemningsfull video fra Nepal (3 min)


Har du tid vil jeg anbefale å legge inn 1-2 fridager i Kathmandu for bare å gå litt rundt på egenhånd og oppleve denne pulserende byen og stikke innom en bokhandel i Thamel… kjenne på lukter og lyder eller handle noe… her får du virkelig tak i alt du kan ønske og trenge og har du glemt noe hjemme i forbindelse med en fjelltur får du garantert tak i alt du trenger her til en rimeligere penge.

Etter en uke i fjellet reiste mine venninner og jeg reise fornøyde tilbake til Kathmandu. Når man har passert målstreken, glemmer man noen av de ettermiddagene hvor man var ekstra sliten. Vandringen har vært et eventyr.

Jeg anbefaler å bo på hotell som Annapurna i Kathmandu som ligger perfekt til like ved Thamel og har svømmebasseng osv - hvis man vil unne seg litt avslappning før og etter fjellvandringen. Rett og slett helt perfekt bosted.

Det er mye man kan si om Nepal men det beste er å reise dit selv for å oppleve hva landet kan by på- tror ikke du vil bli skuffet. Har du anledning vil jeg anbefale å booke god tid i forveien slik at du kan legge inn litt trening før avreise. Det beste er å trene i motbakke, gjerne med en sekk på ryggen. Jo bedre form du er i, jo større glede vil du ha av opplevelsen underveis.

Klikk her og se noen av våre reiseforslag til Nepal.

Vennlig hilsen Bente :-)

 

…og noen private bilder

Kontakt oss for reisetilbud til Nepal

Navn *
Navn