Bente har opplevd øyhopping på Galapagos

 

Galapagos er virkelig et reisemål man bør besøke i løpet av livet! Opplevelsene er vanskelig å beskrive da det er så spesielt og unikt - og rett og slett noe av det mest magiske jeg har opplevd på reisefronten. Jeg vil tilbake…! 😊😊

Jeg var på Galapagos i en uke og bodde på San Cristobal, Santa Cruz og Isabela og alle 3 øyene er helt spesielle og unike på hver sin måte, men den øya jeg ble mest forelsket i var nok Isabela.


Isabella er den roligste og minst utbygde av de 3 øyene og et aldri så lite paradis….det er i og for se de andre to øyene også men Isabela har noe helt spesielt ved seg; en unik kombinasjon av stillhet, eksotisk dyreliv, krystallklart vann (det hadde de andre øyene også) og de nydeligste strender du kan tenke deg - med selskap av sjøløver både her og der…. En fantastisk opplevelse!

Øya i seg selv har mye å by på både til lands og til vanns. Til lands er det først og fremst turen til Sierra Negra, en av de flotteste vulkanene i verden. Det jeg ønsker å dele med dere her er utflukten som heter Tunnels of Cabo Rosa som for meg kanskje høydepunktene på turen selv om alt jeg opplevde i løpet av de 7 nettene jeg reiste rundt på øyene var høydepunkter bør denne med på alle turer til Galapagos og øya  Isabela bør inkluderes i og med at det er så unikt og vakkert der som det er.

Turen starter med en 45 minutters båttur fra Puerto Villamil. Under vårt første stopp vandret vi gjennom eksotisk landskap og over på lave broer og kikket på skilpadder, haier og fisk. Etter en 45 minutters vandring/guiding går turen litt videre til et sted som kalles tunnels hvor man kan snorkle.

Dette var rett og slett helt fantastisk….mens jeg snorklet så jeg 7 skilpadder som jeg enten svømte over, ved siden av og så nærme at det føltes som om den var helt inntil… Det var nesten litt for mye av det gode da jeg egentlig liker meg best i fjellene og på tørr grunn. Når det er sagt ble jeg nok litt hekta. Dette føltes som julekvelden x 10 og det for en som er godt over 40 år. (forts.)


Se en utrolig vakker video fra Galapagos - med bare naturlyder. (ca 2 minutter) Se videoen i fullskjerm og drøm deg bort.


I tillegg til skilpaddene så jeg to sjøhester en liten og en litt større og det var magisk å ligge der i vannet med ansiktet like ved å se på de spesielle bevegelsene….måtte nesten klype meg selv i armen for å forstå at dette var på ekte. Jeg var helt i skyene resten av dagen😊😊 Om bord på båten var det en super guide som visste hvor alt var slik at vi svømte i vannet fra sjøhester til skilpadder og mot haier…jeg var egentlig ikke så gira på å svømme med haier greit å ha dem litt på avstand men en flott dag. Den kan nesten ikke beskrives med ord. 😊

På en dagstur som dette møter man andre reisende i som også oppleve dyrelivet på nært hold. Vi var en hyggelig gjeng fra Colombia, Quito, Tyskland, Holland, meg + 3 i mannskapet.

Favoritthotellet på denne øya var Iguana Crossing type Boutique Hotel eller Albermarle, begge med god standard og nydelig beliggenhet😊

Et tips for reiser til denne øya er at i tillegg til program som Tunnels of Cabo Rosa, og vandreturen til Sierra Negra bør man inkludere 1-2 fridager til bare å nyte øya hvis man har anledning til det uten altfor mye program.😊

Klikk her og se noen av våre reiseforslag til Galapagos.

Vennlig hilsen Bente :-)

 

…og noen private bilder

Kontakt oss for reisetilbud til Galapagos

Navn *
Navn