Krydder i ferien: Ta en avstikker!

 

For noen år tilbake ble sittende og prate med en dame fra Sør-Amerika som hadde vært i reisebransjen i alle år. Hun hadde fartet over alt, til og med vandret i Patagonia på 60-tallet med guider som aldri før hadde satt sine ben der. Hva kunne jeg underholde henne med? Havnecruise i Sydney…? Spaweekend i Palanga? Erm…

“Have you ever been to Wagga Wagga?” Hun kikket forundret på meg og svarte. “No, where’s that?” Og jeg svarte. 😁 😁 😁 😁


Turen til Wagga Wagga skjedde på impuls. Vi skulle ta toget fra Sydney til Melbourne, så hvorfor ikke ta en avstikker? Vi hoppet av på Wagga Wagga - fordi navnet var så artig.

Forskjellen på en flott ferie og en uforglemmelig ferie er ofte innholdet. Det skal ikke så mye krydder til før man kan ‘plage’ sine omgivelser med gøyale historier. I stedet for å ta alt på sparket - og risikere å kaste bort mye tid på noe som kanskje ikke blir så bra, fikser vi alle ‘avstikkere’ før du reiser.

Noen eksempler…
Costa Rica
er et fantastisk land med utrolige naturopplevelser - nesten uansett hva slags ferieform du velger.
Avstikker: Unn deg noen dager i regnskogen. Bo på lodge langt inne i jungelen og opplev naturen på kloss hold. Dyktige guider kan ta deg med på vandring i jungelen.
Les mer om Costa Rica.

Peru er en skattekiste av opplevelser uansett om du er interessert i historie, kultur eller vandring.
Avstikker 1: Dette er absolutt noe for den dristige. Tilbring natten i fjellveggen i den Hellige Dalen. Nei, du sover ikke på en berghylle, du henger i en liten kuppel langs fjellsiden. (…no kidding!)
Avstikker 2: Opplev vandring til det fantastiske regnbuefjellet. Dette er fin tur som ikke krever olympisk form.
Les mer om Peru.

Azorene… denne oasen er en perle i Atlanterhavet. Mange blir tiltrukket av den frodige naturen. Øyhopping og sykkelturer er meget populært.
Avstikker: Benytt deg av de helsebringende kildene og unn deg noen dager med spaopplevelser på São Miguel.
Les mer om Azorene.

Og dette er bare noen få smakebiter. Planleggingen skal være spennende. Det er da man skaper den pirrende forventningen og kjenner at det begynner å krible innvendig.


Se denne vakre og stemningsfulle videoen og drøm deg bort til Azorene. (ca 5,5 minutter) Se videoen i fullskjerm! 😊


 

Litt inspirasjon

La oss finne noen avstikkere for deg. Kontakt oss.

Navn *
Navn