Anettes karibiske strandeventyr

 

Denne ferien ble en real studie av to fantastiske øyer i Karibien – og det ble en stor suksess! Øyene ligger ikke langt fra hverandre, men er veldig forskjellige - og dermed helt supre for øy hopping!

Her er noen av mine inntrykk fra Anguilla og St. Barths.

Man flyr inn til St Marteen og videre med båt til de andre øyene. Det går fly også, men båt fungerer veldig fint. Korte avstander!


Vi dro først til Anguilla.
Etter landing på St Marteen, så ble vi møtt i ankomsthallen og kjørt 2 minutter til fergekaia hvor båten til Anguilla går fra. Her går de private båtene, for eksempel Calypso som vi brukte. Disse speedbåtene bruker ca 20 min over til Anguilla. Det er servering av rom, øl, brus og vann ombord, inkludert i prisen. Det humpet en god del over, men er man på sjøen så er man på sjøen. 😊 Man kan også ta den vanlige fergen som går fra den franske siden – ca 20 min å kjøre fra flyplassen. De er litt større/eldre båter, tar litt lengre tid.

Ved ankomst til Anguilla er det passkontroll og en form for tollkontroll av bagasjen…dvs de kaster et blikk på den..! Anguilla har en lov som sier at hotell ikke kan ha transfers til/fra kaia, så de holder liv i taxi næringen.

Essensen av Anguilla:
Veldig hyggelige og imøtekommende mennesker her, alle hilser! Veldig laid back, rolig og bedagelig = ekte karibisk stemning. 😊 Ingen store veier, og ingen cruise trafikk som forstyrrer. Det er ingen store byer her. Hovedstaden heter The Walley – men er ikke så mye der. Men noen butikker var det, alt veldig lokalt. Når de lokale skal shoppe, så drar de over til St Marteen.  Alt ligger litt spredt, så bruk enten taxi eller ha leiebil (venstre kjøring).

Sandy Ground er et hyggelig og lite område med flere strandbarer/restauranter. Tips: Solnedgangen herfra er alldeles nydelig.

Aktiviteter: snorkling, svømming med delfiner, dyphavsfiske, dagsturer til St Barths, seilturer, hiking turer, golf, sykkel, kayak,  etc…


Deretter ventet St Barts.
Fergen over, tar ca 40 minutter. Man kan fly også, tar ca 7 minutter. St Barths er en ganske spesiell øy, men helt fantastisk på sin måte. Mange drar hit på dagstur fra Anguilla eller St marteen, men det var helt supert å være her noen dager. Bare ha nok penger... for gurimalla det koster!

Her er det stort sett bare franskmenn, både på hotell, i butikker, i restauranter, i passkontrollen – overalt. Det bor endel lokale der også, men de gjør visst andre ting… Vi ble fortalt av en taxi sjåfør at de lokale eier alt av eiendommer/land – så de har det nok bra.

Øya er fransk, men har et selvstyre sammen med Guadaloupe. De har strenge regler for å verne om øya; ingen store havner kan bygges – og dermed ingen cruise trafikk som forstyrrer. Her er det heller ingen store hotell/bygninger.

St. Barths er et shopping mekka for de som har mye penger! Her ligger desigerforretninger på rekke og rad - og ikke så mange andre type butikker.

Det er et helt fantastisk stort og bra utvalg av restauranter, franskmenn tar jo ikke lett på det når det kommer til mat, så her var det gode matopplevelser til hvert måltid! – og altfor gode croissanter til frokost..!

Øya er grønn og frodig med fjell, bukter, og bratte, svingete veier.


Se en fin video fra Anguilla med tips, informasjon og vakre stemninger (ca 6 min)


 

…og noen private bilder

Kontakt oss for reisetilbud til Anguilla og St. Barths

Navn *
Navn