Min reiserute: NYC, DC og Turks & Caicos

 

Da onkel og tante skulle ta med nevøen på 18-års ferie, var valget enkelt. Når man har dykket halve livet og er vant til å reise, måtte det bli storby og naturparadis: New York, Washington DC og Turks and Caicos.

Jeg skulle gjerne ha fylt siden med stemningsrapporter og anekdoter, men denne gang må jeg begrense meg til reisetips som jeg håper kan være til inspirasjon.


Vi møttes i New York. Onkel og nevø kom fra Norge, mens jeg hoppet på et tog fra DC. Ferien startet med en påminnelse om hvorfor det lønner seg å organisere ferien i samarbeid med gode reisekonsulenter. Hotellet var overbooket og det var lite hjelp å få fra resepsjonen. Jeg ringte nummeret til hotellagenten jeg hadde fått av Anette (en av våre senior reiseeksperter). I løpet av 45 minutter hadde vi fått en suite med god plass til alle tre.

TIPS: Ja, det finnes langt mer spennende sightseeingturer enn Hop-On-Hop-Off, men dette er en glimrende måte å danne seg et inntrykk av hovedattraksjonene i en storby. Er du heldig med guiden, venter det artige historier og gode skrøner.

DOS and DON’TS i NYC: Unngå å handle på Times Square. Dette er en turistfelle. Ikke bli fotografert med utkledde personer, de forventer å få solide tips. Ta en tur i Central Park - gjerne med sykkel. Det finnes mange steder å leie sykkel i nærheten av parken. Opplev Frihetsgudinnen med gratis fergen som går over til Staten Island.

Etter et par dager med attraksjoner tok vi toget til DC. Tog er et supert fremkomstmiddel når man er i USA. Selv om Washington DC er en veldig lite by, er det massevis å kikke på. Vi måtte prioritere. I løpet av to dager ble det; Hop-on-Hop-Off; The Spy Museum (Visste du at det er over 4000 spioner i Washington DC?), Arlington Cemetery (veldig vakker), båttur fra DC til idylliske Old Town Alexandia (et must!)

Paradis ventet… Vi tok fly fra DC til Providenciales på Turks and Caicos, via Miami. Man kan fly direkte fra New York, og fra DC om vinteren. Flyturen fra Miami tar en knapp time. Hvis du setter pris på en feriedrink, må du sørge for å sitte langt fremme i flyet. Innflygningen starter når besetningen har kommet halvveis gjennom kabinen med forfriskninger.

Turks and Caicos er et paradis! Ingen store cruisehavner og karibisk “masseturisme”. Her finnes det områder som ikke har vært besøkt på flere generasjoner - og vi befinner oss like sør-øst for Miami. Her kan man slappe av på kritthvite, øde strender, svømme med fisker, snorkle og dykke med delfiner - som ikke er i fangenskap. Det er som å feriere i en Disney film.

Vi bodde på Ocean Club, et fint leilighetshotell perfekt når flere reiser sammen. Fantastisk beliggenhet ved den verdensberømte Grace Bay.
Klikk for bilder og info.

Jeg avslutter med en poetisk video-hilsen fra Turks and Cacicos. Dette er virkelig en drømmedestinasjon; Utsøkte råvarer, eksklusive restauranter, flotte hotell, fantastiske strender med få mennesker, unikt dyreliv… Jeg skal tilbake…!

Vennlig hilsen Ann-Cath. :-)

 

…og noen private bilder

Kontakt oss for reisetilbud til Turks and Caicos

Navn *
Navn