Anettes karibiske strandeventyr

 

Denne ferien ble en real studie av to fantastiske øyer i Karibien – og det ble en stor suksess! Øyene ligger ikke langt fra hverandre, men er veldig forskjellige - og dermed helt supre for øy hopping!

Her er noen av mine inntrykk fra Anguilla og St. Barths.

Man flyr inn til St Marteen og videre med båt til de andre øyene. Det går fly også, men båt fungerer veldig fint. Korte avstander!


Vi dro først til Anguilla.
Etter landing på St Marteen, så ble vi møtt i ankomsthallen og kjørt 2 minutter til fergekaia hvor båten til Anguilla går fra. Her går de private båtene, for eksempel Calypso som vi brukte. Disse speedbåtene bruker ca 20 min over til Anguilla. Det er servering av rom, øl, brus og vann ombord, inkludert i prisen. Det humpet en god del over, men er man på sjøen så er man på sjøen. 😊 Man kan også ta den vanlige fergen som går fra den franske siden – ca 20 min å kjøre fra flyplassen. De er litt større/eldre båter, tar litt lengre tid.

Ved ankomst til Anguilla er det passkontroll og en form for tollkontroll av bagasjen…dvs de kaster et blikk på den..! Anguilla har en lov som sier at hotell ikke kan ha transfers til/fra kaia, så de holder liv i taxi næringen.

Essensen av Anguilla:
Veldig hyggelige og imøtekommende mennesker her, alle hilser! Veldig laid back, rolig og bedagelig = ekte karibisk stemning. 😊 Ingen store veier, og ingen cruise trafikk som forstyrrer. Det er ingen store byer her. Hovedstaden heter The Walley – men er ikke så mye der. Men noen butikker var det, alt veldig lokalt. Når de lokale skal shoppe, så drar de over til St Marteen.  Alt ligger litt spredt, så bruk enten taxi eller ha leiebil (venstre kjøring).

Sandy Ground er et hyggelig og lite område med flere strandbarer/restauranter. Tips: Solnedgangen herfra er alldeles nydelig.

Aktiviteter: snorkling, svømming med delfiner, dyphavsfiske, dagsturer til St Barths, seilturer, hiking turer, golf, sykkel, kayak,  etc…


Deretter ventet St Barts.
Fergen over, tar ca 40 minutter. Man kan fly også, tar ca 7 minutter. St Barths er en ganske spesiell øy, men helt fantastisk på sin måte. Mange drar hit på dagstur fra Anguilla eller St marteen, men det var helt supert å være her noen dager. Bare ha nok penger... for gurimalla det koster!

Her er det stort sett bare franskmenn, både på hotell, i butikker, i restauranter, i passkontrollen – overalt. Det bor endel lokale der også, men de gjør visst andre ting… Vi ble fortalt av en taxi sjåfør at de lokale eier alt av eiendommer/land – så de har det nok bra.

Øya er fransk, men har et selvstyre sammen med Guadaloupe. De har strenge regler for å verne om øya; ingen store havner kan bygges – og dermed ingen cruise trafikk som forstyrrer. Her er det heller ingen store hotell/bygninger.

St. Barths er et shopping mekka for de som har mye penger! Her ligger desigerforretninger på rekke og rad - og ikke så mange andre type butikker.

Det er et helt fantastisk stort og bra utvalg av restauranter, franskmenn tar jo ikke lett på det når det kommer til mat, så her var det gode matopplevelser til hvert måltid! – og altfor gode croissanter til frokost..!

Øya er grønn og frodig med fjell, bukter, og bratte, svingete veier.


Se en fin video fra Anguilla med tips, informasjon og vakre stemninger (ca 6 min)


 

…og noen private bilder

Kontakt oss for reisetilbud til Anguilla og St. Barths

Navn *
Navn

Bente har vandret i magiske Nepal

 

Går du rundt med en drøm om Nepal? Dette flotte landet vil sette spor for livet. Selv har jeg vært i Nepal på  4 forskjellige fjellturer og har man først fått smaken på Nepal vil man bare tilbake og tilbake.

Det er noe helt spesielt med dette landet og det gjør noe med deg både mentalt og fysisk. Det å gå i fjellet er balsam for sjelen. Når man går trapper opp og ned i dagevis, eller på fjellstier hvor du glimter 7000 og 8000 meter i det fjerne, vil du opplevele en entusiasme og energi du kanskje ikke har kjent tidligere.


Jeg vil gjerne dele noen godbiter og tips fra dette flotte landet og kan varmt anbefale fjellturer i enten Annapurna regionen eller i Everest.  Min favoritt faller nok på Everest Basecamp med Kala Patthar, men det er først og fremst fordi jeg elsker høyder. Desto lengre tur i fjellet, desto bedre er det…. Det er mange ruter å velge imellom og jeg hjelper deg gjerne å lage et opplegg som passer for deg.

I Everest regionen begynner man som regel høyere i høyden enn for eksempel på rutene i Annapurna. Dersom man har en drøm om Nepal men er lite fjellvant vil jeg anbefale å begynne med tur i Annapurna her har man lettere og kortere ruter uten de altfor store høydene til å begynne med uten at det blir altfor slitsomt.

Et aldri så lite høydepunkt under vandringen enten det er i Annapurna eller i Everest kan være at du/dere plutselig passerer et fransk eller tysk bakeri med de deiligste bakevarer og hvem sier vel nei til en pust i bakken og en liten fristelse?

 Et utrykk som ofte brukes er Nepali flat men det er ikke noe som er flatt i Nepal (det er som regel enten opp eller ned 😊 )

På min siste tur til Nepal som var nå i April reiste jeg med to venninner via Doha som ikke tidligere hadde vært i Nepal. Jeg valgte derfor en lettere rute på 7 dager som jeg vil si er en fin introduksjon til fjellvandring i Nepal. Denne turen gikk fra Birethani på ca. 1000moh og opp til Annapurna Basecamp på 4300moh og ned igjen til Phedi på ca. 1000moh. På denne turen går man mye i skog og man følger elven Modi så å si hele veien opp mot Basecamp.

Hyttene underveis holder en god standard og mye har forandret seg siden min første tur til Nepal som var i 1996. Standarden på gjestehusene er bra. Selv om de er enkle, har man det man trenger. De fleste steder har også WIFI selv om det varierer litt i hvor godt dette fungerer. De fleste har dusjmuligheter. Maten er god og det er godt humør og god service fra de som driver gjestehusene.


Se en utrolig stemningsfull video fra Nepal (3 min)


Har du tid vil jeg anbefale å legge inn 1-2 fridager i Kathmandu for bare å gå litt rundt på egenhånd og oppleve denne pulserende byen og stikke innom en bokhandel i Thamel… kjenne på lukter og lyder eller handle noe… her får du virkelig tak i alt du kan ønske og trenge og har du glemt noe hjemme i forbindelse med en fjelltur får du garantert tak i alt du trenger her til en rimeligere penge.

Etter en uke i fjellet reiste mine venninner og jeg reise fornøyde tilbake til Kathmandu. Når man har passert målstreken, glemmer man noen av de ettermiddagene hvor man var ekstra sliten. Vandringen har vært et eventyr.

Jeg anbefaler å bo på hotell som Annapurna i Kathmandu som ligger perfekt til like ved Thamel og har svømmebasseng osv - hvis man vil unne seg litt avslappning før og etter fjellvandringen. Rett og slett helt perfekt bosted.

Det er mye man kan si om Nepal men det beste er å reise dit selv for å oppleve hva landet kan by på- tror ikke du vil bli skuffet. Har du anledning vil jeg anbefale å booke god tid i forveien slik at du kan legge inn litt trening før avreise. Det beste er å trene i motbakke, gjerne med en sekk på ryggen. Jo bedre form du er i, jo større glede vil du ha av opplevelsen underveis.

Klikk her og se noen av våre reiseforslag til Nepal.

Vennlig hilsen Bente :-)

 

…og noen private bilder

Kontakt oss for reisetilbud til Nepal

Navn *
Navn

Min reiserute: NYC, DC og Turks & Caicos

 

Da onkel og tante skulle ta med nevøen på 18-års ferie, var valget enkelt. Når man har dykket halve livet og er vant til å reise, måtte det bli storby og naturparadis: New York, Washington DC og Turks and Caicos.

Jeg skulle gjerne ha fylt siden med stemningsrapporter og anekdoter, men denne gang må jeg begrense meg til reisetips som jeg håper kan være til inspirasjon.


Vi møttes i New York. Onkel og nevø kom fra Norge, mens jeg hoppet på et tog fra DC. Ferien startet med en påminnelse om hvorfor det lønner seg å organisere ferien i samarbeid med gode reisekonsulenter. Hotellet var overbooket og det var lite hjelp å få fra resepsjonen. Jeg ringte nummeret til hotellagenten jeg hadde fått av Anette (en av våre senior reiseeksperter). I løpet av 45 minutter hadde vi fått en suite med god plass til alle tre.

TIPS: Ja, det finnes langt mer spennende sightseeingturer enn Hop-On-Hop-Off, men dette er en glimrende måte å danne seg et inntrykk av hovedattraksjonene i en storby. Er du heldig med guiden, venter det artige historier og gode skrøner.

DOS and DON’TS i NYC: Unngå å handle på Times Square. Dette er en turistfelle. Ikke bli fotografert med utkledde personer, de forventer å få solide tips. Ta en tur i Central Park - gjerne med sykkel. Det finnes mange steder å leie sykkel i nærheten av parken. Opplev Frihetsgudinnen med gratis fergen som går over til Staten Island.

Etter et par dager med attraksjoner tok vi toget til DC. Tog er et supert fremkomstmiddel når man er i USA. Selv om Washington DC er en veldig lite by, er det massevis å kikke på. Vi måtte prioritere. I løpet av to dager ble det; Hop-on-Hop-Off; The Spy Museum (Visste du at det er over 4000 spioner i Washington DC?), Arlington Cemetery (veldig vakker), båttur fra DC til idylliske Old Town Alexandia (et must!)

Paradis ventet… Vi tok fly fra DC til Providenciales på Turks and Caicos, via Miami. Man kan fly direkte fra New York, og fra DC om vinteren. Flyturen fra Miami tar en knapp time. Hvis du setter pris på en feriedrink, må du sørge for å sitte langt fremme i flyet. Innflygningen starter når besetningen har kommet halvveis gjennom kabinen med forfriskninger.

Turks and Caicos er et paradis! Ingen store cruisehavner og karibisk “masseturisme”. Her finnes det områder som ikke har vært besøkt på flere generasjoner - og vi befinner oss like sør-øst for Miami. Her kan man slappe av på kritthvite, øde strender, svømme med fisker, snorkle og dykke med delfiner - som ikke er i fangenskap. Det er som å feriere i en Disney film.

Vi bodde på Ocean Club, et fint leilighetshotell perfekt når flere reiser sammen. Fantastisk beliggenhet ved den verdensberømte Grace Bay.
Klikk for bilder og info.

Jeg avslutter med en poetisk video-hilsen fra Turks and Cacicos. Dette er virkelig en drømmedestinasjon; Utsøkte råvarer, eksklusive restauranter, flotte hotell, fantastiske strender med få mennesker, unikt dyreliv… Jeg skal tilbake…!

Vennlig hilsen Ann-Cath. :-)

 

…og noen private bilder

Kontakt oss for reisetilbud til Turks and Caicos

Navn *
Navn