Reiseforslag: Delhi, Agra og Jaipur

På denne reisen bor du på den kjente, indiske hotellkjeden; The Oberoi Hotels. Du kan glede deg til fem-stjernes luksus og eleganse hvor hotellene og palassene er en opplevelse i seg selv. (se program nedenfor).

7 netter fra kr 19.950 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • fly t/r Oslo, inkl. veil. skatter
  • 7 netter i dobbeltrom på 5-stjernes hoteller
  • frokost på alle hotellene
  • transport med egen sjåfør og bil med aircondition
  • lokale engelsktalende guider på all sightseeing og inngang til severdigheter som besøkes
  • assistanse på flyplassen i Delhi ved ankomst og avreise.

A Taste of India

Bli kjent med kulturen, de mektige byggverkene, templene og ikke minst smakene, luktene og det yrende folkelivet. Bli med på en spennende reise til eventyrlige India. Reisen går til det nordvestlige hjørnet av India, der byene Delhi, Jaipur og Agra danner en historisk og kulturell trekant. Denne trekanten er en eventyrlig miks av fort, palasser, landsbyer, byer og natur – her er liv og røre i byene, klype-seg-i-armen-bygninger og et stort religiøst mangfold.


Program

Dag 1: Ankomst til Delhi
Reisen begynner i Delhi, Indias nest største by med cirka 16,7 millioner innbyggere. Kanskje den mest myteomspunne hovedstaden i verden, og engang en magnet på mongoler, tyrkerne, persere, afghanere og briter, for å nevne noen. Delhi har blitt forlatt mange ganger i løpet av en lang og turbulent historie. Allerede det sjette århundre før Kristus var Delhi en by. En by som har blitt gjenoppbygget minst sju ganger, og også i dag er skillet mellom gamle og nye Dehli, distinkt og spennende.
Du blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet.  

Dag 2: Delhi
I dag blir det sightseeing i Old Delhi og New Delhi. Egentlig holder det å være i Delhi. Byen er et stort hakeslipp, er det mulig å bo her og hvordan gjør de det? Det vil du ikke få svar på i løpet av en dag, og nettopp derfor står mye annet på programmet. Dagen starter i New Delhi med Raj Ghat, Red Fort og Jama Masjid. Det kongelige Delhi med Qutub Minar, landets høyeste steintårn med 379 trappetrinn opp til toppen. Et besøk til India Gate før dagen avsluttes i en rickshaw gjennom gatene i gamle Delhi. Ta på gode sko, det vil dere trenge. Overnatting på The Oberoi, Gurgaon.

Dag 3: Delhi – Agra
Rett etter frokost går turen til Agra, en biltur på cirka 3.5 timer. Indiske timer vel og merke. Det er mye tut og kjør, og en kjøretur i India er garantert aldri kjedelig. I Agra sjekker du inn på majestetiske; The Oberoi Raj Vilas. Et femstjerners hotell med utsikt over det nærliggende underverket, Taj Mahal. Om ettermiddagen venter Taj Mahal. Den hvite marmorbygningen ble bygget som en kjærlighetserklæring til Mughalen Shah Jahans favorittkone, Mumtaz Mahal, som døde da hun skjenket han barn nummer 14. Selve bygningen og dekorasjonene er helt fantastiske. I 1632 startet de konstruksjonen som sto ferdig i 1653. Over 20.000 mann brukte over 20 år på å bygge palasset, som er utsmykket med intrikate edelstensinnfelte graveringer. Dette kan kalles en reell kjærlighetserklæring!  I Agra Fort hadde Mogulriket sin hovedstad, noe som gjør fortet til det mest betydningsfulle i India. Her bor det et utall mengder av rampete apekatter, så hold godt på alt som glitrer. Heller ikke Agra by er en landsby, men er hele tre ganger så stor som Oslo.

Dag 4: Agra - Jaipur
Etter frokost settes kursen mot Rajasthans hovedstad, Jaipur. Turen tar cirka fire timer og bilturen en stor reise i seg selv. Etterhvert blir det flate landskapet byttet ut med rødlige fjell, og Jaipur stråler som den stolte eier av tittelen, Indias vakreste by. Grunnlagt på 1700-tallet av kongen og astronomen Sawai Jai Sing, og den dag i dag har den gamle bydelen en atmosfære fra svunnen tid med sine palass, avenyer, fargerike basarer og vakre parker. Du sjekker inn på The Oberoi Amar Vilas, vakkert plassert og med fem stjerners luksus. Jaipur er fargerik og fascinerende. Kameler, rickshaws, overdekorerte busser og gateselgere kjemper om oppmerksomheten. Men bak kaoset finnes en strålende, historisk bydel av stillhet. Her ligger templer og fort som perler på en snor. Jaipur er også en shoppers drøm. Trenger du for eksempel safirbesatte snabeltøfler da får du det her. Smykker, turbaner, broderte drakter og toalettmapper. Prut i veg, det er forventet!

Dag 5: Jaipur
Dagen starter på Fort Amber, på fjelltoppen i Amber, 11 km fra Jaipur. Borgen ble bygget i det gamle India og er et storslagent orientalsk slott. En elefant eller en jeep vil spare deg for anstrengelsen å komme opp til fortet. Vel inne venter blant annet Indias svar på speilhallen i Versaille, Shees Mahal, (speilentreen) som er lyssatt av en eneste strategisk plassert lyspære som reflekteres nesten magisk i alle speilene og lyser opp rommet. Vindpalasset, Hawa Mahal ble påbegynt i 1799 av Maharaja Sawai Pratap Singh. Den vakre bygningen er strategisk bygget for at kvinnene i haremet kunne se ut uten å bli sett. En avkjølende vind blåser gjennom bygningen og forklarer navnet.

Så står Jaipur på programmet. Det astronomiske observatoriet Jantar Mantar og det fantastiske bypalasset med sine fargesprakende bygninger og flotte utsmykkinger. Markedene er også en del av dagens sightseeing.  Overnatting på samme hotell.

Dag 6: Jaipur - Samode
Etter en lang og god frokost setter du kursen for Samode. En relativt kort biltur på 56 indiske kilometer.
Velkommen til himmelen og et hotell som kombinerer det beste av indisk service, historie og kulturrikdom. Dette 475 år gamle palasset i fjellet har alt sansene kan drømme om.

Dag 7: Jaipur – Delhi
Dagens etappe går fra Samode til Delhi. Cirka fem timer i bil, og ikke glem at bilkjøring i India er et eventyr i seg selv. Siste natten er på luksushotellet The Oberoi Gurgaon Deluxe.

Dag 8 – Hjemreise
Det er klart for hjemreise, eller en kombinasjon av sol og bad enten i Goa, Kerala, Maldivene eller et annet sted der havet glitrer, palmekronene vaier og badetemperaturen er akkurat passe

Reis når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.