Reiseforslag: Frodig jungel og paradisiske strender

På denne fullspekkede reisen har du din egen privatsjåfør som er håndplukket for sine kunnskaper om øya. Han, kjenner de enkleste rutene, de vakreste utkikkspunktene, de beste spisestedene m.m. (Se program nedenfor).

14 dager/13 netter fra kr 28.900 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

 • Fly Oslo - Colombo, Sri Lanka - Oslo t/r

 • Skatter: veil. flyskatter og avgifter

 • Måltider: frokost hver dag.

 • Raftig fra Kitugala

 • Togtur til Nuwara Elia

 • Vandring i Knuckles Mountain Range med privat guide

 • Vandring i jungelen langs Wewa med privat guide

 • Utflukt til Løvepalasset med privat guide

 • Sykkeltur i Polonnaruwa

 • Bysightseeing i Colombo

 • Utflukt til elefantreservat

 • Utflukt til Dambulla Cave Temples

 • Inngangsbilletter: Pinnawela, Dambulla Cave Temple, Løveklippen, Temple of the tooth, Peradeniya Botaniske hage

 • Transport: privat transport med engelstalende sjåfør

 • Overnatting: 13 netter på gode hoteller

Turen kan gjerne gjerne utvides. Hva med en svipptur innom Maldivene? 

Klikk her for flere reiseforslag til Sri Lanka

Klikk her og les mer om Sri Lanka

På eventyr i Sri Lanka

Sri Lanka er intet mindre enn super-eksotisk, og dette alternative er for deg som ønsker å komme dit få andre kommer, og leve ut en trygg jungeldrøm. Du bør være i normalt god form og litt nysgjerrig på planter, dyr og ha lyst til å prøve ut egne grenser. Rundreisen er en Pandoras eske av UNESCO-vernede kulturskatter, jungel, luksus-resorter og teltliv. Etter lette strabaser, uvirkelige minner og ufattelig mange vennlige smil, hviler du ut på en deilig tropisk strand.


Bilder fra Citrus Waskaduwa

Program: Dag for dag

Dag 1 - ankomst Colombo. Halvdags bysightseeing
Ankomst og transport til Sri Lankas hovedstad, Colombo - byen som vokser lynraskt og hvor skyskrapere strekker seg til himmels. Du møter en spennende blanding av moderne arkitektur,  kolonitidens sjarme og eldgammel kultur. Etter en sen frokost blir det sightseeing med kjøretur gjennom byens kommersielle sentrum. Du får besøke livlige markeder i Pettah, Nasjonalmuseet, og både et buddhistisk- og et hinduistisk tempel. Det blir også tid til litt shopping.
Overnatting i Colombo: Galadari Hotel

Dag 2 - Colombo – Pinnawala - Dambulla. Besøk på elefant-reservat
Etter en tidlig frokost reiser du til Pinnawela og får oppleve mating av babyelefanter i et reservat for foreldreløse elefantbarn. Deretter går turen videre til de fascinerende Dambulla Cave Temples.
Overnatting i Dambulla: Amaya lake

Dag 3 - Dambulla – Sigiriya – Polonnaruwa - DambullaUtflukt til Sigiriya, løveklippen
Sri Lanka har vært bebodd fra omtrent 2000 år før vår tidsregning, og øya som er på størrelse med Irland, kan skryte av hele syv UNESCO-vernede verdensskatter. I dag skal du besøke kronen på verket; Sigiriya, løveklippen som troner 200 meter over jungelen. Dramatisk og spektakulært var dette var en gang på 500-tallet etter Kristus, et kongelig palass. Freskomalerier av himmelens jomfruer, geleider deg opp til klippen. Et pilegrimsmål for ulike religioner for å finne sjelsro. Videre går turen til en annen UNESCO-vernet historisk skatt, Polonnaruwa, hovedstad på 1000-tallet. Området er stort og sykler er derfor det perfekte transportmiddel. Kanskje ikke sykler i tipp top stand, men de ruller og det går framover.
Overnatting i Dambulla: Amaya lake

Dag 4 - Dambulla – Hiriwaduna - Knuckles. Vandring i jungelen
Turen begynner med en fantastisk vandring langs det gigantiske vannreservoaret, Wewa. Reservoaret er omkranset av frodig jungel og i det duse morgenlyset er det en overraskende aktivitet av kvinner som vasker klær, fiskere, fugler og kanskje en aldri så liten krokodille. Det gigantiske vannreservoaret, Wewa, er omkranset av irrgrønn jungel og i det duse morgenlyset er det en overraskende aktivitet av kvinner som vasker klær, fiskere, fugler og kanskje en aldri så liten krokodille. En elv må krysses til fots, en annen med katamaran og før det blir besøk til tradisjonelle bondegårder som serverer kokosmelk. Ferden fortsetter gjennom tropisk skog, og vær litt obs, for her er det ikke umulig å møte både elefanter og aper. Etter morgeneventyret fortsetter reisen til det som ofte kalles den glemte dalen, Knuckles Mountain Range, midt på Sri Lanka. Transfer tilbake til Knuckles.
Overnatting i Pila's Village, Knuckles

Dag 5 - Knuckles. Vandring i den imponerende fjellkjeden
I dag blir det vandring i fjellkjeden Knuckles. Knuckles Range Forest Reserve ligger godt 1000 m.o.h. og dekker et område på 233 kvadratkilometerer.  Området ligger i Kandy distriktet langs Mahiyangana ruten. Det regner i fjellkjeden i monsuntiden. Dette er et imponerende fjellområde. 35 fjelltopper rager 900 m.o.h. og de høyeste fjelltoppene strekker seg 1800 m.o.h. Over 100 fuglearter holder til i området. Mange av disse, i tillegg til flere tresorter, er endemiske og finnes kun i dette området. Det finnes flere ruter gjennom fjellkjeden. Den enkleste er via Hunasgiriya, Looluwatte og Corbet's Gap. Deretter fortsetter man videre til Kaikawala eller Meemure eller Na-ela vandrer videre derfra. Etter turen er det transfer tilbake til Knuckles.
Overnatting i Pila's Village, Knuckles

Dag 6 - Knuckles til Kandy
Turen går videre til Kandy etter frokost. Her gjør dere et stopp ved Kandyan Arts & Cultural Centre og får oppleve et autentisk show med dans, tromming og vandring på glødende kull. Resten av dagen har du til fri disposisjon.
Overnatting Kandy: Amaya Hills

Dag 7 - Kandy. Utflukt og sightseeing
Dagen er satt av til sightseeing i byen og området rundt. Denne historiske byen ligger 480 meter over havet og er oppført på UNESCOS verdensarv liste. Byen ligger idyllisk til, omkranset av fjell og har på folkemunnet blitt omtalt som Kanda Uda Rata, "fjell-landet". Kandy var hjem til det siste uavhengige kongedømmet som overlevde to århundre med koloniherrer før de måtte gi tapt til britene på 1900-tallet. Beøk "The Temple of Tooth", de botaniske hagene, Peradeniya universitetet og få med deg den fantastiske utsikten over byen fra "Upper Lake Drive". Resten av dagen til fri disposisjon.
Overnatting Kandy: Amaya Hills

Dag 8 - Kandy til Nuwara Elia. Togtur til "The Top of the World"
En autentisk opplevelse venter. Etter frokost hopper du på toget og reiser til "The Top of the World", Nuwara Eliya hvor du blir med på en imponerende sightseeingtur. Nuwara Eliya betyr "Soloppgangens by". Den ligger 2000 meter over havet og er det høyest beliggende byen i Sri Lanka. Herfra kan du nyte utsikten til Piduruthalagala, landets høyeste fjell (2555 m). Byen ble grunnlagt av britene i det 19. århundre og har tilnavnet "Little England". Dette er et populært feriested å grunn av det kjølige klimaet og byens sjarmerende kolonistil med små idylliske hus.
Overnatting Nuwara Eliya: Horton Towers & Cottages

Dag 9 - Sightseeing i Nuwara Eliya
I dag blir det sightseeing i denne historiske og vakre byen. Du får bl.a. oppleve markedet, golfbanen som er den flotteste 18-hulls banen i hele Asia og kjøretur til utsiktspunkt med imponerende utsikt over Lake Gregory. På ettermiddagen venter et besøk på en teplantasje. Her blir det omvisning og du får lære om hele prosessen, fra dyrking til ferdig produkt. Det blir selvfølgelig smaksprøver. Kvelden til fri disposisjon.
Overnatting Nuwara Eliya: Horton Towers & Cottages

Dag 10 - Nuweara Eliya til Waskaduwa med rafting fra Kitugala
Etter frokost på hotellet setter dere kursen til Kithulgala. Her venter fartsfylte opplevelser med rafting. Raftingturen passer de fleste i aldersgruppen 12 til 65 år. Deretter fortsetter turen til strandparadiset Waskaduwa.
Overnatting Waskaduwa Eliya: Citrus Waskaduwa

Dag 11 til 14 - Waskaduwa. Strandliv
De siste dagene har du til fri disposisjon og kan unne deg noen deilige dager på stranden.
Overnatting Waskaduwa Eliya: Citrus Waskaduwa

Dag 14:
Hjemreise

Reis til Sri Lanka når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.