Reiseforslag: Frodig jungel og paradisiske strender

På denne fullspekkede reisen har du din egen privatsjåfør som er håndplukket for sine kunnskaper om øya. Han, kjenner de enkleste rutene, de vakreste utkikkspunktene, de beste spisestedene m.m. (Se program nedenfor).

12 netter fra kr 25.950 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • flybilletter fra Oslo - Sri Lanka tur/retur
  • skatter og avgifter
  • overnatting i følge program
  • frokost alle dagene
  • helpensjon i Knuckles
  • all transport som nevnt i programmet

Turen kan gjerne avsluttes med noen dager på et strandhotell - eller hva med å ta en tur med sol og bad på Maldivene? 

Klikk her for flere reiseforslag til Sri Lanka

Klikk her og les mer om Sri Lanka

På eventyr i Sri Lanka

Sri Lanka er intet mindre enn super-eksotisk, og dette alternative er for deg som ønsker å komme dit få andre kommer, og leve ut en trygg jungeldrøm. Du bør være i normalt god form og litt nysgjerrig på planter, dyr og ha lyst til å prøve ut egne grenser. Rundreisen er en Pandoras eske av UNESCO-vernede kulturskatter, jungel, luksus-resorter og teltliv. Etter lette strabaser, uvirkelige minner og ufattelig mange vennlige smil, hviler du ut på en deilig tropisk strand.


Program: Dag for dag

Dag 1:
Dere ankommer Negombo. Ofte kalt "lille Roma” på grunn av byens veldig mange kirker fra portugisisk koloniherredømme. Kolonihistorien er på ingen måter neglisjert i Negombo, og en gang var dette øyas viktigste krydderhavn til Europa. Byen bråvåkner hver morgen når fiskerne kommer hjem fra nattens tokt, og selve fiskemarkedet er en stor attraksjon. Etter en lang reise er dagen på egen hånd til å utforske og det er mye å se. Strendene er endeløse, i sentrum er handelen vibrerende og for deg som ønsker å oppleve kolonitiden, så er nettopp dette byen med et historisk sus.

Dag 2:
Brakkvannet, der saltvannet fra havet møter ferskvannet fra Negombo lagunen, har gitt det 6000 hektar store våtlandskapet et fantastisk fugle- og dyreliv. Du legger ut på en båttur. Alt som får det til å sitre nedover ryggraden er representert i dagens utflukt, men du er i sikre hender og skal kun nyte det spesielle synet av krokodiller, gigantøgler, slanger og et ufattelig fugleliv. Synet av en dypblå kingfisher som plutselig dukker ned i mangroven, blir borte noen sekunder og åpenbarer seg med byttet i nebbet, er majestetisk. Elegante hegrer og de rareste fugle- og dyrearter på denne jord er representert. Selv er du trygg og kun en nysgjerrig eventyrer. Nyt dagen din, den er utvilsomt noe spesiell.                                                                                                                                    
Om ettermiddagen reiser du videre til kanelbyen, Habarana. På det luksuriøse hotellet har tiden stått stille, og fuglesang og en helt spesiell jungelrasling, i trygge omgivelser, gir en Indiana Jones-følelse.

Dag 3:
Sri Lanka har vært bebodd fra omtrent 2000 år før vår tidsregning, og øya som er på størrelse med Irland, kan skryte av hele syv UNESCO-vernede verdensskatter. I dag skal du besøke kronen på verket; Sigiriya, løvepalasset som troner 200 meter over jungelen. Dramatisk og spektakulært var dette var en gang på 500-tallet etter Kristus, et kongelig palass. Freskomalerier av himmelens jomfruer, geleider deg opp til klippen. Et pilegrimsmål for ulike religioner for å finne sjelsro. Videre går turen til en annen UNESCO-vernet historisk skatt, Polonnaruwa, hovedstad på 1000-tallet. Området er stort og sykler er derfor det perfekte transportmiddel. Kanskje ikke sykler i tipp top stand, men de ruller og det går framover.
Overnatteing i Habarana Village by Cinnamon, Habarana

Dag 4:
Turen i dag starter før fuglene har stått opp og du skal på en tre timers morgentur og bli kjent med et sted få av Sri Lankas turister opplever. Det gigantiske vannreservoaret, Wewa, er omkranset av irrgrønn jungel og i det duse morgenlyset er det en overraskende aktivitet av kvinner som vasker klær, fiskere, fugler og kanskje en aldri så liten krokodille. En elv må krysses til fots, en annen med katamaran og før det blir besøk til tradisjonelle bondegårder som serverer kokosnøttmelk. Ferden fortsetter gjennom tropisk skog, og vær litt obs, for her er det ikke umulig å møte både elefanter og aper. Etter morgeneventyret fortsetter reisen til det som ofte kalles den glemte dalen, Knuckles Mountain Range, midt på Sri Lanka. For å verne om naturen og stedets mange unike plante -og dyrearter så bor man i tomannstelt. Det er varmt vann, måltidene blir laget av landsbybeboerne, og elektrisiten kommer og går. Det sikre er at fjellene minner om knoker på en knyttet hånd, ofte innhyllet i en mystisk tåke og at ingen steder på øya finnes det så mange endemiske arter som her. Overnatting Corbert’s Rest Campsite, Knuckles.

Dag 5:
Du våkner til en fantastisk utsikt og et like fantastisk dagsprogram. Ta med tørre sokker, det venter flere elvekryssinger. I det morgentåken letter over fjelltoppene, forlater du campen og skal på en tre til fire timers fottur gjennom jungel og skogkledde åser til den lille isolerte landsbyen Meemure. Hit går det ingen vei. Etter å ha fått en god kopp søt te og besøkt landsbyen, er det deilig med et forfriskende bad i kulp ved et paradisisk fossefall.  På veien tilbake til leiren tar stien oss opp i høyden. I Kithulgala venter rafting i humpete farvann.
Overnatting på komfortable Plantaton Hoteli Kithulgala.

Dag 6:
Ettersom du nå har fått et grunnkurs i rafting, starter dagen med en herlig reise nedover Kelani River. Nummer 3 på rafting-skalaen og passer de fleste mellom 12 og 65 år. Om ettermiddagen krysses elven i en ny type farkost, nemlig en uthulet trestokk,  og etter en kort tur til fots kommer du fram til Ellas jungel resort. En komfortabel Ecoresort hvor du sovner og våkner med jungelens nesten ufattelige spekter av lyder.

Dag 7:
Hele dagen hos Ella i jungelen. Enten du vil slappe av i svale kulper, padle kajakk eller klatre, nyte noe godt i baren foran hengebroen som krysser fossen, lytte til fuglene, lete etter noen av de unike plantesortene eller gå fottur i jungelen, så lover vi deg en dag utenom det vanlige.
Overnatting: Ella Jungle Resort, Ella

Dag 8:
En ny eventyrdag i jungelen til å gjøre alt du ikke fikk gjort i går.
Overnatting, Ella Jungle Resort, Ella

Dag 9:
Tidlig om morgenen forlater du jungelen og turen går sydvestover til kysten og til Hikkaduwa. Her skal du bli i tre netter. Nå er du der mange andre turister er. Et sted på kysten med vaiende palmekroner, gyldne strender og et yrende turistliv. Under vann myldrer det av rariteter, og å snorkle rundt korallrevet er en annen verden av oppnedfisk, rutete, stripete, klumpete, glupske, søvnige, søte og grasiøse skapninger som er spesialkonstruert for sin lille funksjon. Det er glassbunnbåter for de som ikke liker å snorkle. Dessverre reduserte Tsunamien i 2004 marinefloraen dramatisk, men et lunkent hav, solen som stråler gjennom overflaten og god samvittighet etter jungelstrabasene, gjør strandlivet desto mer behagelig. Nyt dagen!
Overnatting; Hikka Traz Cinnamon

Dag 10:
I dag er det farvel til de “vanlige” turistene og nå går turen ombord i båten som skal ta deg til det virkelige paradis. Madu-elven renner over Balapitiya,  og mangoveskoger vokser tett langs elvebredden. Det betyr igjen et unikt dyreliv. Hele 64 små øyer ser ut som de har dryppet ned for å dekorere elven. Hold armene langs kroppen. Her bor også krokodillene.

Dag 11:
Nyt livet på Hikka Traz Cinnamon.

Dag 12:
Enda en dag som soltilbeder og/eller eventyrer på Hikka Traz Cinnamon

DAY 13:
Hjemreise

Reis til Sri Lanka når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.