Reiseforslag: Pacuare, Tortuguero National Park

Knappe to uker med unike naturopplevelser, fra strandliv til regnskog, fra Karibien til Stillehavet. Hele turen er lagt opp på forhånd med utflukter og en spennede reiserute. (se program nedenfor).

8 netter fra kr 24.900 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

 • Fly t/r Oslo inkl. veil. skatter

  Privat transport mellom flyplass - hotell

  Hotell - en natt i San José

  • Overnatting i Tortuguero nasjonalpark - to netter

  • Overnatting i regnskogen - tre netter, Pacuare Lodge

  • Overnatting i Puerto Viejo de Talamanca - to netter

  Frokost hver dag

  Lunsj i forbindelse med to utflukter

  Middag to kvelder

  Båttur 2,5 timers cruise til lodgen

  • Utflukt vandring i regnskogen

  • Utflukt med båt i regnskogen

  • Utflukt til skilpaddesenter

  Rafting på Pacuara elven

  Transport med bil

På eventyr i regnskogen

Turen for deg som vil oppleve noe helt utenom det vanlige. Bli med til Edens hage og opplev skravlepapegøyer, vulkaner, jungelrafting, et eventyrlig utvalg av biodiversitet og ikke minst karibisk musikk og et gjestfritt folk.


Program

Dag 1: Ankomst og velkomst
Du ankommer San José, Costa Ricas hovedstad, blir hentet og kjørt til hotellet.

Dag 2: Tortuguero National Park
Du blir hentet og kjørt mot Tortuguero Nasjonal-park før fuglene har rukket å våkne. Frokost nytes på en lokal restaurant langs highway 32. Banan- og cassava-plantasjer dominerer utsikten til du ankommer stoppestedet der en båt venter for å ta deg på et to og en halv times cruise til lodgen. Det finnes ingen vei til Mawamba Lodge i Tortuguero. Båt eller sjøfly er transportveiene til dette paradiset på den Nord-karibiske kysten. Med cirka 1300 innbyggere er det langt mellom folk. Det er derimot kort mellom naturens underverk i en del av Costa Rica som ofte regnes på lik linje med Amazonasfloden når det gjelder mangfold.  

Logden er som et fatamorgana på elvebredden, med dønningene fra det karibiske hav bare noen meter unna. Hotellet er diskret og faller helt naturlig inn i landskapet.  Å spasere inn til landsbyen tar cirka ti minutter. Du blir servert lunsj og kan slappe av i et habitat som er så langt fra norsk du kan komme. Du befinner deg i Tortuguero naturreservat som blant annet huser krokodiller, mange arter skilpadder, jaguarer, dovendyr, et utall fugler og planter, unike orkideer, trær, parasitter, nesebjørner, maurslukere, aper og vi kan fortsette og fortsette - det har ingen ende!  Du er rett og slett i et økologisk eventyrland, et sted der alle sanser jobber på høygir. Utflukten begynner med at den lokale guiden tar deg til landsbyen og skilpaddesenteret, hvor de siden 1959 har de jobbet for tryggere habitat for verneverdige skilpaddesorter.
Middag på hotellet

Dag 3: Tortuguero nasjonalpark
Tortuguero nasjonalpark er et nettverk av kanaler, og i en liten åpen båt er utsikten til jungel, elv og tretopper panoramisk. Mer enn 300 fuglesorter, over 100 forskjellige reptiler og 60 typer aper bor i dette området. Det er ingen grunn til å bli redd. Guiden er en spesialist og ser ting lenge før det eventuelt skjer. Du skal cruise rundt i full tillitt og nyte jungellydene og alt som skjer rundt kanalene. Papegøyer, virile aper og underlige fuglesorter holder tanken på alle reptiler-sortene på avstand. Krokodillene er ikke farlige, men utrolig spennende, nesten som en type prehistoriske monstre. Lytt, sans og nyt denne dagen.
Overnatting på Mawamba Lodge.

Dag 4: Pacuara
Du blir hentet tidlig på morgenen, spiser frokost på veien og blir transportert til elven Pacuara. Den springer ut i fjellkjeden Cordillera de Talamanca, er grensen mellom Cartago og Limon og renner ut til det karibiske hav etter 108 km. Elven er kåret til en av verdens topp ti av spektakulære elver av National Geografi Magazine. For å komme inn til Pacuare Lodge starter du friskt med en enkel rafting nedover og innover i regnskogen. Erfarne og dyktige guider vil gi deg opplæring og utstyr og etter litt over en time i den brusende elven, gjennom canyons, over krystallklare laguner og fossefall, hvor papegøyene holder skvaldreparty i trekronene, hvor brøl, knitring, piping, syting, dype rallende toner og hyl omringer deg, nærmer du deg den luksuriøse lodgen. Luftfuktigheten er høy og ordet regnskog får en ny dimensjon. Du befinner deg nå i Mellom-Amerikas største private viltreservat. Og det er vilt! Øko-turisme er tingen på Costa Rica og Rios Tropicales Lodge har vunnet flere priser for beskyttelse av natur og dyreliv. Vil du padle, gå, rafte, svinge deg mellom tretoppene, slappe av i en hengekøye eller bare lytte, ja da er valget ditt. Alt ligger til rette for hva enn du måtte ønske. Valg nummer to er å bli med på et hengende eventyr over jungeltaket i ZIP-lines og betrakte det tropiske paradiset fra luften. Et tredje valg er å henge rundt på logden, lytte, smile og småprate og ta livet med knusende ro. Det er også lov.

NB! For de som ikke ønsker og rafte er det mulig å bli kjørt gjennom jungelen og fram til lodgen. For å komme fram må du ta krysse elven i en hengende gondol.

Dag 5: Dagen er din!
Dagen er din til å gjøre hva du vil. Det sikre er at du vil våkne tidlig til, og kanskje av rabalderet fra jungelen. Vi vil foreslå å ta det med knusende ro, gå noen kilometer på stiene inn i regnskogen, spise en vidunderlig lunsj og nyte av klodens overflod. Eller reise inn til Esmarald regnskog, besøke Cabecar Indianerne, ta en ridetur eller nyte en jungelmassasje.

Dag 6 til 8: Pacuara-elven og Den karibiske kysten
For å komme til Puerto Viejo, står valget mellom rafting eller biltur.
Dersom du vil rafte, legger du ut på den spennende raftingen etter frokost. Turen tar cirka tre og en halv time. Du kan slappe av, bade og kose deg i krystallblå kulper underveis. Bounty reklame-fossefall, de vakreste fugler, blomster og trær overtatt av parasitter og orkideer, gir deg annet å tenke på enn akkurat vannstrømmen. Noen er der for å ta roret og om du faller ut noen minutter, så er det helt ok.
De som ikke ønsker å bli med på rafting blir kjørt direkte til neste stopp på ruten som er Puerto Viejo. En velsmakende lunsj er inkludert på veien.

Om ettermiddagen kommer du fram til Puerto Viejo de Talamanca hvor du kan pakke ut og slappe av, da de neste to netter skal tilbringes her.  
Namuwoki Lodge er det perfekte stedet for å titte på apene i trærne, snorkle ved korallrevet, gå turer i jungelen, se på fuglene, lese en god bok på stranden (5 minutter gåavstand) eller ved bassenget og bare nyte det å være til. Du har tre dager til rådighet. Nyt! Området er en god mix av Costa Rica, med mennesker fra Jamaica, Kina, India, Afrika, et utall av vestlige lykke- og økojegere i en skjønn blanding av latinorytmer og fuglekvitter.

Vil du besøke en indianerstamme er du på rett sted. I Talamanca Bribri indigenous territory bor indianerstammen, Bribri. Beste fremkomstmiddel for å komme hit er med kano. Stammen lever isolert og er relativt sky for omverden.  Området, på grensen mot Panama er midt i jungelen. Brøl, knitring, piping, dype rallende toner, brak og hyl høres langs elven på vei mot indianerstammen. Bribirenes favoritt er sjokolade, og la deg friste til en kaloribombe av en indianerlunsj med sjokolade som hovedingrediens.

Dag 9: Hjemreise
Du kan nå returnere til Norge, eller forlenge oppholdet i Costa Rica med noen flere dager.

Reis når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.