Reiseforslag: Buenos Aires og Argentina langt utenom turistløypa

Fra hjertet av Quebrada De Humahuaca med gedigne naturopplevelser til energetiske dager i svingende Buenos Aires. 

11 netter fra kr xx.xxx pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • fly t/r Oslo
  • veil. skatter
  • overnattinger på 4-stjerners hotell med frokost
  • utflukter og måltider i henhold til program

Klikk her for eksempler på flere reiseforslag til Argentina.

Unike naturopplevelser og spennende storbyliv


Dag-for-dag program

Dag 1: Buenos Aires
Ved ankomst Buenos Aires blir du møtt på flyplassen og det blir transfer til hotellet og resten av dagen på egen hånd.

Dag 2: Buenos Aires
Om morgenen blir det by-sightseeing til fots. Etter en god frokost blir du hentet på hotellet og legger ut på en halvdags guidet utflukt i millionbyen. Og hvilken by!  Et møte mellom sør-amerikansk og europeisk, gammelt og nytt, fattigdom og rikdom.  Majestetiske bygninger, avenyer og en særegen melankoli som trykker litt i de skyggefulle gatene. Tangomusikken skingrer ut fra taxivinduer og kafeer, hjerte og smerte er unektelig grodd fast i byens kvadratiske gater. Alt dette og mye til, gjør byen fascinerende. På programmet står de mest kjente severdighetene som bydelene San Telmo, La Boca, Palermo and Recoleta. Du får se kongressen som blir kalt ”Casa Rosada”, byens katedral og kanskje verdens bredeste avenyer med over 18 kjørefelt. Ettermiddagen er på egen hånd og om kvelden blir det et forrykende tangoshow med middag. Med andre ord, legg nordisk sjenanse bak deg og ta på snelleheler og en ettersittende knallrød kjole. Lets tango!

Dag 3: Buenos Aires
Formiddagen fri til egne aktiviteter. Om ettermiddagen blir det sykkeltur i Recoletta - med blant annet et besøk på den mystiske graven til Eva Peron. Hun var Argentinas grand lady og du vil se replikaer overalt i hovedstaden. Hovmodig, vakker og med en blond hårknute i nakken. Buenos Aires er mye mer enn Evita Peron. Det er en by utenom normen som bare er å nyte. Et anarki og samtidig et oversiktlig bykart. Velkommen til byen der alle gater er kvadratiske og nyt verdens herligste biff. Spør gjerne i resepsjonen og la kjøtt få et nytt perspektiv.

Dag 4: Buenos Aires - Salta
Om morgenen blir det transfer fra hotellet til flyplassen og videre reise med fly til Salta. Transfer til hotellet og om ettermiddagen blir det by-sightseeing i Salta. Byen ligger 1 180 moh. og er hovedstad i provinsen med samme navn. En herlig by ved foten av Andesfjellene med en hærskare av kafeer, barer og restauranter, og et flott utgangspunkt for store naturopplevelser i de nordlige Andesfjellene. Her bor det ca. 600 000 mennesker og byen er kjent for å være et arkitektonisk kolonialt skattekammer.  Det er ikke bare arkitekturen som gjør Salta spesiell, men en helt egen følelse av å befinne seg på en av verdens utposter. Her er du i brune nyanser, månelandskap, endeløse sletteland og en horisont som ikke tar slutt før den stanger i de majestetiske og stolte Andesfjellene.  

Dag 5: Salta
I dag er det "ut på tur" på en liten Yungas trekking. Ordet Yungas betyr jungel på spansk. Det tar cirka 40 minutter å kjøre fra sentrum av Salta til utgangspunktet for gåturen.  Dagens tur starter nede på en slette med en slakk oppoverbakke og om ikke lenge er du ute i grønne omgivelser. Utrolig vakkert og etter å ha vært ute i en 2-3 timer gjør guiden i stand en gourmet lunsj i det fri.
Tilbake på hotellet igjen om ettermiddagen og kvelden er fri til egne aktiviteter. Et forslag er å besøke et av de mange fine museene byen har å by på, eller og bare ta det med knusende ro og nyte utsikten til fjell og fjord. 


Dag 6: Salta - Tilcara
I dag er det ut på tur igjen på "Going around the heights" og du blir hentet på hotellet tidlig om morgenen. I dag vil du blant annet få oppleve Saltflatene og Purmamarca.
Dagen er spekket med opplevelser og med mange små stopp underveis til Purmamarca, kjent som det syvfargede fjellet. Fra Purmamarca går turen videre til en liten fjellby. Perlen heter Tilcara og du befinner deg i det området i Argentina som kan skryte av landets eldste bosetning. Ved ankomst Tilcara sjekker du inn på hotellet og resten av dagen er på egen hånd. Ikke gå glipp av markedet. De selger alt fra edle stener og sølvsmykker, til de fineste ullprodukter og annet indianerhåndverk.


Dag 7: Tilcara
I dag står lama-trekking på programmet og ja, det betyr at du rett og slett skal ut på tur med en lama. Hvorfor ikke? Nesten som å være ute på tur med en hund. En festlig og surrealistisk opplevelse i naturskjønne omgivelser.
Etter noen timer ute i dalen eller i fjellene gjør guiden i stand til en god piknik i det grønne, mens lamaene gresser og tar seg en velfortjent siesta. Deretter går turen går tilbake til hotellet.
Resten av ettermiddagen på egen hånd til å utforske denne koselige lille fjellbyen. NB! Spis noe godt til middag. Noe som står på dagens meny og som de er spesialister på.


Dag 8: Tilcara- Salta
I dag går turen tilbake til Salta via Quebrada de Humahuaca, som ble oppført på Unescos verdensarvliste i 2003. Ti tusen år med historie lever i den 155 kilometers lange dalen, en gammel inka-reiserute gjennom det utilgjengelige Puna-landskapet i Andesfjellene. De etterfølgende spanjolene var kjappe med å tilpasse seg inkaveiene. Du vil oppleve en reise i tid. Små landsbyer med gamle tradisjoner og levesett ligger som perler på en snor. Du stopper på Capricorn-merket på den sørlige halvkule, og etterpå blir det mange fine fotostopp.  I Humahuaca blir det by sightseeing og lunsj. Hovedstaden i provinsen Jujuy, San Salvador, besøkes før retur til Salta sen ettermiddag.
Overnatting i Salta.

 Dag 9: Salta
I dag står sykkeltur i Quebrada de Toro på dagsplanen.
Dagen starter med en kort biltur vestover mot Chile.  Den spektakulære togturen ”
Tren a las Nubes - tog i skyene”, går fra  Salta til Antofagasta og tilbake. Viaducto La Polvorilla er det høyeste punktet på 4 188 moh. Turen tar hele dagen og er verdens tredje høyeste jernbanestrekning. Du skal sykle langs togstrekningen, gjennom dalen Quebrada de Toro, men skal slippe å slite deg opp til 4 188 meter. Det blir mange stopp i dalen og det første er ved et vakkert lite fossefall. En velfortjent piknik i det fri før du sykler tilbake til utgangspunktet og transfer til Salta. 
Kvelden er på egen hånd. Restauranten, Dona Salta er berømt for gode empanadas og kylling som smelter i munnen. Også for rustikke retter basert på linser og bønner. Guachokledde servitører (argentinske cowboyer) gir en god folklorefølelse til middagen.


Dag 10: Salta – Cafayate - Salta
I dag står vin på programmet og utflukt til den andre vinhovedstaden i landet, Cafayate på 1 700 moh. Du befinner deg i landet til den gamle indianerstammen, Quilmes. En stamme som spanske kolonister beskrev som spesielt mystiske og med en særegen karakter. Du er også i et underlig månelandskap med forunderlige farger og i det mest kulturrike området i hele Argentina. Her var det allerede flere travle byer da Buenos Aires fortsatt bare var et ubetydelig busklandskap nede ved Rio de la Plata. En god prøvesmaking og omvisning på en vingård står på programmet, og også litt tid til å utforske området på egen hånd før retur til Salta.

Dag 11: Salta- Buenos Aires- Hjemreise
Transfer til flyplassen og hjemreisen til Norge begynner

Reis til Argentina når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.