Fakta    

Hovedstad: Quito
Offesielt språk: Spansk
Visum: Ikke nødvendig under 90 dager
Ant. innbyggere: Ca 14 mill.
Innbyggere Quito: ca 1,9 mill
Innbyggere Guayaquil: ca 3 mill
Innbyggerer Galapagos: ca 27.000
Valuta: USD
Norge ligger foran i tid: 6 t fastlandet og 7 t på Galapagos
Ved vår sommertid + en time
Strøm 110/120: Adapter er nødvendig

 

Klikk her for reiseforslag til Ecuador og Galapagos


Ecuador

La deg overraske, la deg fascinere - reis til Ecuador og Galapagos og opplev en ferie som vanskelig lar seg sammenligne med tidligere ferier og andre reisemål!
Fargerik indianerkultur, et fantastisk rikt fugle- og dyreliv, frodig regnskog, høye fjell, vulkaner, jungel og flotte strender - her får du alt.

Ecuador er et av verdens minste land, nabo med Peru i sør og Colombia i nord. Bruk gjerne et par dager med noen utflukter her før du vender nesa mot Galapagos for å oppleve de fantastiske øyene med et utrolig rikt og for oss, sjeldent fugle- og dyreliv.

På fastlandet anbefaler vi et besøk i hovedstaden Quito som er verdens høyest beliggende hovedstad med sine 2.800 m.o.h.
I tillegg er Ecuadors største by Guayaquil vel verdt å besøke. I våre reiseforslag har vi lagt inn begge disse byene.

Galapagos-øyene kalles gjerne skilpaddeøyene eller de forheksede øyene og sannheten er at man blir både forhekset og fascinert av å besøke Galapagos.

Ekvator går tvers gjennom Ecuador - derav navnet.

 

Galapagos

Galapagos - eventyrøyene. Dersom du mangler den optimale ferien i minneboken din, så ta turen til Galapagos. Med et fantastisk rikt fugle- og dyreliv, flotte strender og utallige unike opplevelser blir dette et minne for livet.

Galapagos-øyene ligger i Stillehavet og består av 4 bebodde øyer i tillegg til flere øyer og holmer - 20 i tallet. Santa Cruz har flest innbygger med ca 20.000, St. Cristobal har ca 3.500, Isabela ca 3.000 og Floreana med bare rundt 200 fastboende.

Fra Ecuador fastland, nærmere bestemt fra byen Guayaquil, tar flyturen ca 1,5 t, fra hovedstaden Quito ca 2 timer.

Galapagos er av vulkansk opprinnelse og ble oppdaget av dominikaneren Fray Tomas de Berlanga i 1535. Han oppdaget øyene helt tilfeldig da han seilte forbi på vei til Peru, vinden stilnet og skipet drev mot land. Berlanga beskrev øyene som ugjestmilde og som ikke var bebodd av annet enn svære skilpadder, iguaner og fugler uten vinger.

På 16 – 1700-tallet ble øyene brukt som gjemmested for pirater hvis jobb var å plyndre spanske båter som var fullastet med gull og sølv på sin vei fra Sør-Amerika til Spania. På 1800-tallet ble øyene brukt som base for hvalfangere og pelsjegere.
 
Galapagosøyene kan vel ikke omtales uten å nevne besøket av Charles Darwin i 1835. Her studerte han geologi og biologi og hans erfaringer fra oppholdet fikk stor betydning da han senere utviklet sin evolusjonsteori. Blant annet fant han ut av finken som holdt til her måtte ha dannet nye arter på øygruppen etter at en stamart hadde slått seg til på øygruppen – denne finkearten fikk navnet etter denne studien og kalles for darwinfink.
 
Historien forteller også at en del nordmenn emigrerte til Galaposøyene i 1925 – 26 og dannet en egen koloni her. Norsk presse kunne den gang fortelle gullkantede historier, men sannheten er at de led stor nød av mangel på både vann og smør, feilslåtte avlinger og et mislykket prosjekt av en hermetikkfabrikk.
Thor Heyerdal og hans ekspedisjon var innom noen av øyenei 1953.
 
Dette er kortversjonen av Galapagos’ historie og den er mangslungen, så her er det bare å finne frem historiebøkene og lese seg opp før man reiser. I dag er øyene fredet, de er på UNESCOs verdensarvliste, men er åpen for turister, dog i organisert og begrenset form. Nå vil også vi nordmenn gjerne oppleve disse fantastiske øyene med utrolig spennende historie, flora og fauna.

For å få den maksimale opplevelsen har vi laget noen forslag til turer, hvor du enten bor på hotell og tar organiserte båtturer og andre utflukter, eller du kan ta noen dagers cruise med katamaran som har plass til 16 personer.
Mens du sover, forflytter båten seg til neste øy og dagen er klar til strandhugg på øyene og studier av fugle- og dyrelivet.

Er du glad i snorkling ja, da kan du ikke få det bedre, for her er det snorkling både på dypvann og fra strand og her kan du svømme med både sjøløver og havskilpadder, oppdage mange forskjellig fiskearter, og er du heldig, får du også se hai.