Rundreise: Det beste av Panama - smakebiter

Varighet: 9 netter | Pris fra: fra 26.700
Dette er et fleksibelt reiseforslag. Vi tilrettelegger turer for ulike budsjett.
Alt dette er inkludert i prisen:

  • fly t/r Oslo og veil. skatter

  • privat buss under hele turen

  • innenriksfly Panama City til Bocas del Toro og

  • innenriksfly David til Panama City

  • utflukter og sightseeing i henhold til program

  • guide og sjåfør - engelsktalende guide og sjåfør

  • transfer til og fra flyplassene i Panama

  • ni hotellnetter og måltider som nevnt i programmet

Skroll ned for dag-for-dag-program

Klikk her for eksempler på flere reiseforslag til Panama.


Noen av feriens høydepunkter

Panama er et usedvalig variert land med regnskog, paradisiske øyer, kritthvite strender med duvende palmer og øyer som man bare trodde eksisterte i dagdrømmene. Den fargerike historien forteller om turbulente kolonitider med kaffe, pirater og eventyrere. Den verdensberømte Panamakaneln forandret både verdenskartet og handelsrutene. Panama er et land med wow-opplevelser. r

Kontakt oss
post@espnes.no | Tlf: 22 34 70 70

eller benytt vårt kontaktskjema

Navn *
Navn

 
 

Dag-for-dag program

Dag 1: Ankomst Panama City
Du blir hentet på flyplassen og kjørt til ditt hotell i Panama City, Hotel Bristol. Det er bare litt over 100 år siden Panama løsrev seg fra Colombia og ble egen republikk. Panama Citys skyline av glass og stål, minner lite om det indianske opphavet til navnet Panama som betyr en overflod av sommerfugler eller fisk. Et regnskogsbelte omkranser byen og bidrar til at byen er kåret som verdens femte mest populære sted å flytte til som pensjonist. I sentrum, mellom skyskraperne, ligger gamlebyen med sin obligatoriske Plaza Bolivar, og forteller en stolt historie.  Panama, broen mellom syd og Nord-Amerika er kuttet i to av strategiske Panama-kanalen. Panamahatten derimot blir flettet i Ecuador og fikk navnet fordi den ble fraktet til Europa og USA fra Panama. Hattemoten er faktisk fire ganger så gammel som republikken med det samme navnet. Panama City er en rar blanding av gammelt og lavt, funklende nytt og ufattelig høyt. Ettermiddag og middag på egen hånd.

Dag 2: Panamakanalen
Etter frokost og ikke minst en skikkelig god panama-kaffe – legger du ut på en utflukt som har forandret verdenskartet. Den 15. august 1914 ble Panama-kanalen innviet, og det første skipet kunne seile gjennom et menneskeskapt underverk som gjorde kloden mindre og mye mer håndterlig.  Du skal også på bytur i Panama City. Kolonihistorien med Spania varte i 300 år (1510-1810). Området, Panama Vieja (gamlebyen), er fra tiden før en pirat i 1673 satte fyr på byen. Kirkens klokketårn er det mest berømte av gamle Panamas etterlevninger. Det hadde dobbelt funksjon idet redselen for piratangrep var et daglig mareritt og tårnet var byens beste utsiktspunkt. Kontrasten mellom skyskrapersentrum og historisk sentrum er uendelig stor. Det sies at Miami og Panama City har mye til felles. Den moderne byen er imponerende og er sentrum for landets liberale økonomi.  Skatteparadis-statusen har lokket til seg alle verdens banker og bedrifter som jobber høyt oppe skyskrapere. Du reiser til gamlebyen og til et dykk inn i kolonihistorien. Den «nye» gamlebyen er et vakkert eksempel på spansk koloniarkitektur med trange små gater, klær til tørk på balkongene og tvers over gatene.  I gamlebyen dominerer som alltid Plaza Bolivar, omkranset av offisielle bygninger. Plassen var utgangspunkt for ekspedisjonen som overvant Inkariket i Peru i 1532, og er en viktig handelsstasjon på gullruten mot Spania. Lunsj er inkludert.   
Overnatting Hotel Bristol.

Dag 3: Panama City - Bocas del Toro
Etter frokost blir du hentet, kjørt til flyplassen og etter en kort flytur lander du i grenseområdet til Costa Rica og øyparadiset Boca del Toro.  Du blir fraktet i bil og båt til resort, Eclypse de Mar, på øya Bastimentos hvor du skal overnatte i to netter. Resorten er liten og drømmeaktig, med bungalower på påler utover en brygge. De legger all sin stolthet i maten som er kortreist og det er også mulig å reise inn til byen med en taxibåt. Hotellet har alt du kan drømme om av snorkel- og dykkemuligheter, samt en vidunderlig strand og herlige badetemperatur i det transparente karibiske hav.
Overnatting: Eclypse de Mar

Dag 4: Utflukt til delfiner og små røde frosker
Dagen gir et herlig innsyn i livet i øygruppen. I båt reiser du først for å se lekende, smilende delfiner i Dolfhins Bay. De lever her hele året og i denne bukten lever alle typer delfin- gourmetingredienser. Crawl Bay er en vaskeekte Donal Duck-øy hvor korallrevet huser et utall fisk, koraller og anemoner. Turen går videre til rødfrosk-stranden. Du skal ha litt flaks for å se den bittelille røde frosken med tre tær. Det sikre er at du vil møte rampete apekatter. Hospital Point er det desidert beste revet for snorkeling, og etter å ha observert det travle og komplekse livet i korallene, venter en deilig lunsj på en strandrestaurant.  Båten tar deg tilbake til ditt paradis.
Overnatting Eclypse De Mar

Dag 5: La Boquete - Finca Lerida
Etter en tropisk frokost reiser du videre med båt til Almirante do Boquete og det vidunderlige hotellet Finca Lerida. En historisk kaffeplantasje som beviser at Panama er mer enn kanalen. Allerede i 1929 åpnet plantasjen dørene for turister. Noen få kilometer over byen Boquete, kan du puste ut og nyte, ikke bare duften av kaffebønner, men også et historisk sus. Når kanalingeniørene ble lut lei av den tropiske solen nede ved kanalen, reiste de til Finca Lerida for å trekke frisk luft og tenke store tanker.  
Overnatting Finca Lerida

Dag 6: Zip line og hengebroer
Etter livets beste kaffe, legger du ut på en Indiana Jones-dag over hengebroer og i ZIP-lines over jungeltaket. Det er lov å si nei takk, jeg vil nok heller se på!  Det sikre er at naturen er fantastisk og at inntrykkene aldri vil slippe taket. Turen på hengebroene er 14 plattformer lang og høyt hevet over jungeltaket. Også tåkeskogen er representert med et mystisk tåketeppe over jungelen.   
Overnatting Finca Lerida

Dag 7: Boca Chica
Etter frokost går ferden videre til Boca Chica.
Drømmer du om å fange et 30 kilos beist av en garupa-tunfisk eller noe lignende, ja da har du landet på rett sted, men du trenger fiskelykke! Og det kan ikke Espnes hjelpe deg med. Det sikre er at du bor med tærne i vannkanten, det er muligheter for havfiske og mange har fått noe stort. For de som ikke drømmer om et beist på kroken, er stranden finkornet, maten supergod og du slipper å ha sko på.
Overnatting Boca Chica

Dag 8: Boca Chica
Etter frokost med velgjørende og deilige juicer, pannekaker og tortillas (omelett) er det tid for å utforske Gulf of Chiriqui. En urørt kyststripe med et utall av små øyer. I dag er det kapteinen på den 26 fot lange skuta som bestemmer hvor du skal og ikke skal. For de som ikke har behov for å gå i land, er soldekket deilig og komfortabelt. Det er der imot synd og ikke kaste seg ut i, og studere korallverdenen på kloss hold. Det er travelt, logisk og samtidig nesten ufattelig. På revet er alle på plass, rutete, stripet, opp ned, nysgjerrige og skvetne – og uansett utseende så har de en rolle i korallene.
Overnatting Boca Chica

Dag 9: David til Panama City
Etter frokost fortsetter reisen til flyplassen i David, fly til Panama City og transfer til Hotel Bristol. Ettermiddag og middag på egen hånd.

Dag 10: Hjemreise
Etter frokost blir du fraktet til flyplassen og hjemreisen til Norge venter. God tur hjem

Ønsker du å tilbringe flere dager i dette nydelige landet, så fikser vi selvsagt det. Alt er opp til deg – vi tilrettelegger etter dine ønsker.

 

 

Reis til Panama når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.