Fakta    

Hovedstad: Santiago de Chile
Offesielt språk: Spansk
Ant. innbyggere: Ca 18 millioner
Valuta: Chilensk peso (ARS)

 

Klikk her for reiseforslag til Chile


En reise til Chile er synonymt med storslått natur, spennende byer og en vennlig og gjestfri atmosfære. Santigao er det naturlige utgangspunktet for en reise rundt i landet og fra Santigao går det flyruter både til nord og sør, samt også over til Påskeøya. Med buss kan vi anbefale ruten som går over Andesfjellene fra Santiago til Mendoza i Argentina. I sørlige Chile er det også spennende båtturer dere kan bli med på.

Chiles varierte landskap og klima fascinerer mange av oss og fra Atacama-ørkenen i nord som er den tørreste i verden, det sentrale Chile med strender, vinområder og skisteder, til Patagonia i sør med isbreer, innsjøer og fjorder, er det så store forskjeller at det føles som man er på reise i flere land på en og samme tur.

Påskeøya er også en del av Chile, og er en av de minste øyene i Polynesia. Øya er mest kjent for sine mystiske statuer som kalles ”moaier” og som ser ut som steinansikter, som har fascinert oss i hundervis av år.

Chile grenser til Peru i nord, Bolivia i nordøst og Argentina i øst og til Drakestredet i sør. Reiser i Chile kan fint kombineres med Peru, Bolivia og Argentina.

Beste reisetid for sørlige og midtre delen av Chile er fra oktober til april og i de nordlige delene av landet kan besøkes året rundt.