Reiseforslag: Trendy storbyliv og argentinske alper

Opplev Buenos Aires og Bariloche - en spennende kombinasjon av Sør-Amerikas svar på Europas Paris og de sveitsiske alper.

8 netter fra kr 23.800 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • fly t/r Oslo
  • veil. skatter
  • åtte overnattinger på 4-stjerners hotell med frokost
  • måltider og utflukter i henhold til program
  • innenriks fly i Argentina fra Buenos Aires – Bariloche

Buenos Aires og sukkersøte Bariloche

Du begynner og slutter i Buenos Aires. Hva vi mener med sukkersøte Bariloche? Jo - forutenom at alpebyen minner om en europeisk fjellandsby, er den berømt for sjokolade. Du er ved inngangen til Patagonia, på bredden av innsjøen Nahuel Huapi, og i et eldorado for rafting, sykling, fluefisking og trekking. På torget slikker Sankt Bernhards-hunder den patagonske solen, men du skal videre til Buenos Aires og fullføre en god mix av storbyliv og alper. 


Dag-for-dag program

Dag 1: Ankomst Buenos Aires
Ved ankomst Buenos Aires blir det transfer til hotellet og resten av dagen på egen hånd.

Dag 2: Buenos Aires
Etter en god frokost blir du hentet på hotellet og legger ut på en halvdags guidet utflukt i millionbyen. Og hvilken by!  Et møte mellom sør-amerikansk og europeisk, gammelt og nytt, fattigdom og rikdom.  Majestetiske bygninger, avenyer og en særegen melankoli som trykker litt i de skyggefulle gatene. Tangomusikken skingrer ut fra taxivinduer og kafeer, hjerte og smerte er unektelig grodd fast i byens kvadratiske gater. Alt dette og mye til, gjør byen fascinerende. På programmet står de mest kjente severdighetene som bydelene San Telmo, La Boca, Palermo and Recoleta. Vi får se kongressen som blir kalt ”Casa Rosada”, byens katedral og kanskje verdens bredeste avenyer med over 18 kjørefelt. Ettermiddagen er på egen hånd. Om kvelden blir det et forrykende tangokurs og show med middag. Med andre ord, legg nordisk sjenanse bak deg, ta på snelleheler og en ettersittende knallrød kjole. Lets tango!

Dag 3: Buenos Aires
I dag skal du gjøre som porteños (de lokale i Buenos Aires), og oppleve byen fra sykkelsetet. Buenos Aires er en av de mest sykkelvennlige byene i verden. Byen er enda mer unik i sykkelfeltene som følger grønne oaser som Bosques de Palermo. Det blir gode pauser og fotostopp og du vil utvilsomt la deg imponere av profesjonelle hundeluftere som har opptil tolv hunder i bånd og er en stor yrkesgruppe i byen. Fra Plaza de Mayo er du bare noen hjullengder fra landemerker som Casa Rosada og Pirámide de Mayo.

Overnatting Buenos Aires

Dag 4: Buenos Aires - Bariloche
Etter frokost er det transfer til flyplassen og fly til Bariloche. Alpebyen i Patagonia ligger på bredden av Nahuel Huapi-sjøen, og landskapet blir også kalt sjøhøylandet. Du befinner deg i et område hvor rike argentinere står på ski nesten hele året. Hvor det å se og bli sett er det viktigste, men det i et landskap som minner om scener fra boken, Lord of the Rings. Et sted som ligner noe mellom den norske fjellheimen og New Zealand. Andesfjellene er alltid i horisonten med melistoppede tinder. Etter innsjekk på hotellet skal du på en by-sightseeing. Ha minnekortet klart. Dette er bilder for livet.

 Dag 5: Bariloche
Om morgenen blir det en liten rundreise for å beundre landskapet og ikke minst byen som ble et turistsentrum rundt 1930. Byen er en udetonert kaloribombe av sjokolade og ølbuler, herlige uterestauranter med patagonsk vin og vidunderlige biffer. Å ta stolheisene opp til 1 050 moh. for å nyte en fantastisk utsikt over området står på programmet. Ettermiddagen på egen hånd.

Dag 6: Bariloche
Etter frokost går turen til Rio Manso med rafting nedover elven. Ikke noe å være redd for, turene er beregnet for seks år og oppover. Rio Manso er ikke bare en elv, men et stort elveområde som får vannet fra Monte Toronador, en hvit, lysende pyramide på 3 480 moh.
Breene tilfører masse vann fra alle kanter, og det vassdraget som ligger på sør-østsiden kalles med et fellesnavn Rio Manso. Er du en fluefisker, har du kommet til rett sted.  Ettermiddagen på egen hånd.


Dag 7: Bariloche- Buenos Aires
Transfer fra hotellet til flyplassen og videre reise til Buenos Aires.
Ved ankomst blir det transfer til hotellet og resten av dagen på egen hånd.

 

Dag 8: Buenos Aires
Dagen fri til egne aktiviteter. Hva med en dagstur over til vakre Colonia i Uruguay? Båten går med jevne mellomrom og Colonia er som en tidsreise tilbake til 50-tallet, med eldgamle kjøredoninger og en slags slow-motion-atmosfære i noe som virker som en kulisseby fra en cowboy-film. Det er dog ingen grunn til å reise over Rio de la Plata etter store opplevelser. Buenos Aires har i bøtter og spann, og å vandre rundt fra ett sjarmerende strøk til et annet, besøke Maradona kirken! Religion er et spesielt følsomt område. Det rasjonelle virker absurd og det absurde rasjonelt, og det underlige er at staten blander seg inn og gjør det absurde rasjonelt. En rekke folkelige helgener som f.eks Maradona, preger det religiøse livet i Argentina. De som dør unge i en bilulykke, blir gjerne helgener. Selv Gud har ofte blitt tildelt et argentinsk statsborgerskap.
Fargeglade La Boca var anløpshavnen for immigranter og her ble den sensuelle tangoen født. Det kan muligens føles som en turistfelle, men er viktig for landets historie.  Hvorfor ikke nyte dagen på en tradisjonell bule, eller en av de noble kaféene, danse i en luguber tangosal eller ri på en hest på pampasen. Uansett hva du velger, carpe diem!


Dag 9: Buenos Aires - hjemreise
Transfer til flyplassen og hjemreise

 

Reis til Argentina når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.