Ferie i det frodige øyparadiset Azorene er perfekt uansett om du setter pris på vannsport, strandferie, øyhopping, eksotisk natur og spabehandlinger. Espnes har tilbudt reiser til Azorene i nærmere 30 år og vi har mye å vise deg.

KLIKK HER og se noen av våre reiseforslag til Azorene

KONTAKT OSS via skjemaet nedenfor
eller ring 22 34 70 70 mandag til fredag 09 til 16


Navn *
Navn

Fakta    

Hovedstad: Ponta Delgada, São Miguel
Offesielt språk: Portugisisk
Ant. innbyggere: Ca 247 000
Valuta: Euro
Tidsforskjell til Norge: - 2

 


KLIKK HER og se noen av våre reiseforslag til Azorene


Azorene - ni øyer - ni verdener
Ni bugnende hager stikker opp langt, langt ut i Atlanterhavet. De virker nyfriserte, duggfriske og kommer i alle sjatteringer av grønt. Her og der ryker det fra jordens pustehull, her og der ligger en landsby og absolutt over alt er det en ku. Azorene ligger omtrent en tredjedels vei fra Portugal til USA og ble oppdaget i 1427 av den portugisiske kapteinen, Diogo de Silves. Han fant et ubebodd, mystisk og frodig øyrike med et spektakulært vulkansk landskap. Azorene har forblitt et eksklusivt reisemål. De cirka 250 000 øyboerne verner om sitt grønne paradis og ønsker ikke å bli oppdaget av massene. På Azorene er du i ett med naturen! Og hvilken natur! 


For deg som vil ha en aktiv ferie er øyene et intrikat nettverk av varierte vandreturer i det fremmede vulkanske landskapet. De ni øyene har alle sin eiendommelige sjarm, natur og kultur. Lille Corvo har bare 430 innbyggere, Sao Jorge har form som en sovende drage, på Flores blomstrer det enda mer enn på de andre øyene, store Sao Miguel er selve kongen av øyene og huser hovedstaden Ponta Delgada.  Christoffer Columbus hvilte ut på øya Santa Maria i 1492 etter å ha oppdaget Amerika. Han viste et sjeldent øyhoppertalent som forandret verdenskartet.
 
Fra øy til øy, til fots, på sykkel eller i bil. Turene er forslag og tilpasses etter ditt ønske. Det underlig og isolerte øyriket mellom Europa og Amerika, hilser deg "Bem-vindo"
 
Hva Espnes liker best med Azorene:
Espnes Reiser var tidlig ute med Azorene og den gang var øygruppen ufattelig langt bort, isolert og totalt ukjent. Det var toppen av det eksotiske, samtidig som det var et anstrøk av norsk melkesjokoladereklame. Øygruppen er fortsatt like avsondret, vill og vakker. Forskjellen for oss er at vi har blitt godt kjent og våre kunder vil gjerne ha mer av Azorene. Vi har satt sammen flere pakker, mange øyer og det vi har erfart, er det beste av vulkanøyene.
 
Azorene er selve prakteksempelet på hvordan mennesker og natur lever i harmoni. Det er kulturlandskap i en skjønn blanding av en ruggete og ustyrlig natur, tett jungel, høye krater med stille sjøer, en boblende vulkansk aktivitet, bugnende flora med 56 unike blomsterarter og hvite landsbyer på rekke og rad.

Det er også vinranker, ananas- og teplantasjer og en blomsterprakt som får den mest blaserte til å gi seg ende over. Eiendommelige kraterkjeler, caldeiras, er fylt opp av vann og former spektakulære innsjøer på toppen av kraterfjellene. Overraskende nok eksporterer dette lille arkipelet te til selveste India!


KLIKK HER og se noen av våre reiseforslag til Azorene


Du finner eldgamle oppskrifter med kortreist og god tradisjonsrik mat. Øyboerne og maten står i stil - ujålete og uten dikkedarer. Naturen derimot er et skaperverk av dimensjoner. Hele 95% av landområdet er beskyttet og ubebygd, og innen 2018 skal 75% av energiforbruket være fornybart. Mye kan skrives om disse øyene, om gotisk og barokk arkitektur og om en helt egenartet stemning med en eim av nostalgi, om følelsen av å oppleve noe unikt, isolert, vilt og samtidig surrealistisk rent og pent. Alle øyene har sitt eget særpreg, fra dialekt, til oppskrifter, ost, vin, flora, fauna og grader av isolasjon fra omverden. Felles har alle øyene er en frodiggrønn landsbygd og masse blomster, eruptive fenomener som kratersjøer i bunnen av “caldeiras”. I tillegg finner du mystiske huler, klipper og tunneler og – for Picos vedkommende – et majestetisk fjell.
 
Espnes har tenkt på alles behov. Å hoppe fra en øy til en annen, kombinere med vandreturer, sykkel, storbyliv - vi kan garantere en annerledes opplevelse i det som sies å være et av de stedene på jord der harmonien mellom mennesker og natur skaper "evig skjønnhet".
 
Når bør du reise:
Øyene ligger i Golfstrømmen, og har subtropisk klima. Regntøy, solide sko/støvler og gode uteklær bør være med uansett årstid. Det er mulig å reise hele året, men midtvinters kan det føles kaldt. Laveste middeltemperatur er i januar med 16°. Høyeste middeltemperatur er 26° i august. Været skifter raskt i Atlanterhavet. Det er vanlig med regn og sol i rask rekkefølge, så både regn- og badetøy bør med. Sjøtemperaturen ligger mellom 16° og 23° året rundt.   
 
Historie og folk:
Azorene er i virkeligheten toppene på noen av klodens høyeste undersjøiske fjell. Helt siden antikken har det eksistert fortellinger om et øyrike i Atlanterhavet; den mest kjente er myten om Atlantis og Azorene - som mange andre øyer - stemte godt med Platons beskrivelse av det svunne Atlantis.  Det sikre er at øygruppen ble oppdaget i 1423 av Diogo de Silves. Cirka 150 år senere var alle øyene kolonisert. De har hatt stor internasjonal betydning som atlantisk base for hvalfangst og skipsfart, samt som telegrafisenter for hele verden. Landbruk, turisme, fiske, frukt- og grønnsaksdyrking, melkeproduksjon og kvegavl, er de viktigste næringsveiene i dag.
Øygruppen er underlagt Portugal, men har indre selvstyre. Ponta Delgada er hovedstad på den største av øyene Sao Miguel, som også har også flest innbyggere.
 
De fleste av kolonistene kom fra fastlandet i Portugal, men også fra Flandern, Nord-Afrika og Spania. Hovedspråket er portugisisk, men det er fortsatt folk som snakker en dialekt nedstammet fra flamske og afrikanske språk.
Den relative isolering har gjennom århundrer laget en unik kultur, og det er store forskjeller fra øy til øy. Innbyggerne er katolske. Veldig mange emigrerte fra øyene i det 19. århundre, og flyttet hovedsakelig til USA. Det anslås at det finnes mer enn 1 million azoriske etterkommere i Amerika, noe som har gitt USA kallenavnet "den 10. øya".


KLIKK HER og se noen av våre reiseforslag til Azorene


Mat og drikke:
Azorene har unike lokale matopplevelser. Kjøkkenet minner om det portugisiske, men er mer rustikt. Her, midt i Atlanterhavet er det herlig tilgang på fisk. Den serveres oftest grillet eller dampet med små, salte kokte poteter. Skjell dampet i hvitløk og persille er en deilig forrett. Det er også delikatessen, barnacle, som er kreps kokt i havvann. Det er en sann overflod av storfekjøtt og alle øyene har sine pølseoppskrifter. Kjøttstuinger kokt over lang tid med husets egen oppskrift, er en vanlig rett. Det er også saftige biffer. Cirka 20% av Portugals melk kommer fra Azorene, og øyene er kjent for yoghurt og god ost. Kaker i alle former er en synlig og viktig del av øylivet, og på konditorier bugner det av kaloribomber.
En spesialitet fra Furnas på Sao Miguel er å senke gryter med kjøtt og grønnsaker ned i den geotermiske jorden. Etter fem timers langsom tilberedning er retten, som er laget av naturlig varme, klar til å nytes.
På São Miguel dyrkes eksotiske frukter som ananas, guava bær og pasjonsfrukt. De spises rå eller brukes til likører.

 Fakta:
Azorene utgjør en egen autonom region på til sammen 2322 km2 med 247 000 innbyggere. Hovedstad og største by er Ponta Delgada på São Miguel. De to andre større byer er UNESCO-vernede Angra do Herismo på Terceira og Horta på Faial.
Tidsforskjellen er på minus to timer. Når klokken er 12 på Azorene er den 10 i Norge.

Det er noen fine sandstrender og mange naturlige havbassenger flere steder langs kysten. Det putrer og bobler i varme kilder på flere steder på øyene. Ikke alle holder en behagelig temperatur og det lønner seg å være forsiktig. De kan koke!  Den sagnomsuste ungdomskilden på Sao Miguel ligger i den enorme botaniske hagen i byen Furnas. Vannet er brunt og lukter svovel, men en dukkert sies å gjøre deg ti år yngre.
Sao Miguel og Pico har egen vinproduksjon. I tillegg lages det ost, og det dyrkes ananas, appelsiner, te og tobakk. I det milde klimaet går kuene ute året rundt og melkes på jordene. Vin fra øyene er beskrevet i Leo Tolstojs  ”Krig og Fred”. Vinen ble servert de russiske tsarer og de britiske konger. I dag prøver vindyrkere på Azorene å gjenreise fordums storhet.
Det er to gode golfbaner og veldig gode forhold for dykking, ridning, seiling, windsurfing, dyphavsfiske, fotturer og sykling.  
Fuglelivet på øygruppen er en av hovedattraksjonene. Priôlo, er en truet art av dompap, se også etter havørn, musefalk, svarttrost, klippedue, terner og rosenterne.


KLIKK HER og se noen av våre reiseforslag til Azorene