Øyhopping i paradis

Vakre strender, dykking, snorkling og vannsport i alle varianter, idylliske landsbyer, spennende historie, fargerik kultur, livlige festivaler, intime middager under stjernene... og dette er bare noen få stikkord.

I dette reiseforslaget har vi valgt ABC øyene Aruba, Bonaire og Curacao, med fem netter på hver øy. Flere eller færre netter? Flere øyer, færre øyer, andre øykombinasjoner...? Dette er et fleksibelt reiseforslag som vi skreddersyr etter dine ønsker.

  • Skroll ned for video og info om øyer og hotell.
  • Flere reiseforslag i Karibien finner du her

Reiseforslag:

Varighet: 15 netter
Pris inkluderer:
• Fly Oslo - Aruba - Bonaire - Curacao - Oslo
• veil. skatter
• 15 hotellnetter
Pris fra 26.000 pr. person i dbl. rom

 

Kjapt om Aruba

"One Happy Island" er hva øyboerne selv kaller Aruba, og med god grunn. Når du rusler langs de knall nonstopfargede husene i hovedstaden Oranjestad befinner du deg i en karibisk versjon av Kardemommeby.

Antall innbyggere: Ca 103 000
Tidsforskjell til Norge: -5 timer
Hovedstad: Oranjestad
Valuta: Arubiske floriner
Nasjonal tilhørighet: Nederland
Offisielt språk: Hollandsk

Aruba er ikke mer enn 30 km lang og 10 km bred, og ligger bare ca. 25 km fra Venezuelas kyst. Regn er et sjeldent fenomen og solen skinner stort sett bestandig.

Øyas nasjonalpark er vel verdt et besøk, enten i jeep, på sykkel eller hvorfor ikke til hest? Parken har dramatisk natur med blant annet flere klippeformasjoner som danner naturlige broer og havbasseng. Dykkere kan blant annet besøke Karibiens størst skipsvrak – SS Antilia, som sank på 1940-tallet. Fra ubåten, The Atlantis Submarine, kan du tørt og trygt se koraller, vrak og tusenvis av fisk.

Kjapt om Bonaire

Langt mer enn et paradis for snorkling og dykking.
Bonaire er den av ABC-øyene som kommer nærmest det idealiserte drømmebildet av Karibia. Her flyter dagene langsomt og bekymringsløst - perfekt for deg som ønsker en pause fra verden.

Antall innbyggere: Ca 16 500
Tidsforskjell til Norge: -5 timer
Hovedstad: Kralendijk
Valuta: USD Amerikanske dollar
Nasjonal tilhørighet: Nederland
Offisielt språk: Hollandsk

Bonaire er mest kjent som et av verdens beste steder for dykking og snorkling. Rundt hele øya er det bare å hoppe rett ut i vannet som er så klart at det nesten føltes som å svømme rundt i et akvarium. Her er det også gode muligheter for dypvannsfiske og fluefiske etter den ettertraktede Bonefish.

I nord ligger nasjonalparken med åser, grotter, fine strender, store saltvannssletter, kaktuser og trær fulle av eksotiske fugler. Dette er destinasjonen for deg som setter pris på unike naturopplevelser - uansett om du foretrekker en aktiv eller døsig ferie.

Kjapt om Curacao

Autentisk, sjarmerende, variert og paradisisk. Her kan man nyte dagene på bortgjemte strender, utforske fargerike korallrev, gå på oppdagelsesferd i historien... og nyte et spennende utvalg av lokale spesialiteter.

Antall innbyggere: Ca 153 500
Tidsforskjell til Norge: -5 timer
Hovedstad: Willemstad
Valuta: Netherlands Antillean guilder
Nasjonal tilhørighet: Nederland
Offisielt språk: Hollandsk

Det er ingen stripe med store hoteller langs stranden, ingen taxier som koster mer for turister, og ingen Hard Rock Cafe. Hovedstaden Willemstad er kjent for den fargerike havnen med europeisk arkitektur. Deler av sentrum, inkludert havnen, står på UNESCOs verdensarvliste.

Nyt dagene på de små hvite strendene som ligger som perler langs den vakre kysten. Besøk det flytende markedet i byen, hvor det hver dag kommer frukt, grønnsaker, fersk fisk og annen sjømat inn fra Venezuela. Dolphin Academy er også verdt et besøk.


Vi anbefaler følgende hotell:

Aruba: Amsterdam Manor Beach Resort

Flott 4 stjernes hotell som ligger rett ved Eagle Beach med restaurant og bar på stranden. Perfekt for noen intime dager sammen.

Bonaire: Den Laman Condominiums

Leilighetshotell som ligger rett ved sjøen, har dykkesenter som også tilbyr andre aktiviteter som sykkelturer og kanopadling.

Curacao: Lions Dive     & Beach Resort

Kjempefint hotell rett på stranden som passer fint for alle. Ligger rett ved Sea Aquarium og Mambo Beach i meget idylliske omgivelser..


Spennede Add-Ons. Noen forslag:

Utflukter

Aruba:
Palm Pleassure Sunset Cruise
Varighet: 2 timer | Pris ca kr 650

Len deg tilbake og nyt et kveldscruise. Den luksuriøs katemaran tar deg med på et seilas langs Arubas vakre kyst, mens du hygger deg med delikatesser på fat, forfriskninger i glass og smektende toner fra lokale musikere.

Sightseeing

Aruba:
Beach and Cave Tour
Varighet: 6.5 timer | Pris ca kr 710

I løpet av denne behagelige bussturen får du opplevemystiske grotter, spektakuære strender og mange av Arubas kjente landemerker. Den lokalkjente guiden tar deg med på en reise gjennom øyas historie. Forfriskninger og en autentisk barbeque på stranden er inkludert i prisen.

 

Dining m.m.

Aruba:
Champagne Brunch and Aqua Safari.
Varighet: 4.5 timer | Pris ca kr 750

La verden seile sin egen sjø mens du nyter livet ombord med mimosa, frokost, snorkling i bortgjemte viker og slapper av under solen på dekk. I løpet av turen får du bl.a. oppleve Boca Catalina Bay, og et av Karibiens største skipsvrak—the SS Antilla

 

Reis når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.