Reiseforslag: Magisk kultur og unike naturopplevelser

Reis til Ecuador og opplev fargerik indianerkultur, et fantastisk rikt fugle- og dyreliv, frodig regnskog, høye fjell, vulkaner, jungel og flotte strender. Kombinér gjerne med Amazonas eller Galapagos-øyene..

6 netter fra kr 29.900 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • lybilletter Oslo - Quito - Quito/Guayaquil - Oslo
  • internasjonale flyskatter
  • Transfer til og fra flyplass på ut- og hjemreise
  • Alle utflukter/turer med engelsktalende guide
  • Engelsktalende sjåfør/guide
  • Overnatting og måltider som nevnt i programmet

Wonders of Ecuador

Turens høydepunkter: Det et nesten vanskelig å utheve noen, da hele turen er et høydepunkt i seg selv. Les i stedet dag-for-dag-programmet nedenfor hvor du vil finne historiske vandringer, besøk til markeder med tradisjonall kunst- og handverk, besøk til stedet som skiller nordlige og sydlig breddegrad, samt utrolig mange andre spennende opplevelser.


Dag-for-dag program

DAG 1 – ankomst Quito
Ved ankomst blir du møtt på flyplassen av vår samarbeidspartner og kjørt til hotellet. Innsjekk og overnatting på valgte hotell.
 
DAG 2 – Quito Colonial & The Intiñan museum
Etter frokost blir det en tur nord i byen med besøk til breddegrad 0º0’0” og til Intiñan museum. Etter det vi er blitt fortalt kommer Quito fra ordet Quitsa-to, som fra indianerspråket tsáchila til norsk er oversatt med ”midten av verden” . Det betyr intet mindre enn at du denne formiddagen kan stå med den ene foten på den nordlige halvkule, mens den andre står på den sørlige.
Etter denne opplevelsen blir det en vandring gjennom gatene og til Quitos godt bevarte historiske senter med monumenter, kirker og klostre.
Frokost inkudert.
Overnatting i Quito.
 
DAG 3 – Andean Handicrafts & Markets

Tidlig start på dagen med kjøretur til provinsen Imbabura, et vakkert landskap med innsjøer og fjell. Her får du et innblikk i arkeologiske funnsteder i området, og hvordan folk levde og lever i landet ”midt i verden”.
Det blir også besøk til Otavalo som er den størte byen i Imbabura. Otavalo er viden kjent for sin veving med flotte farger og mønstre, og her lever tradisjonene fra den spanske erobringen videre. Flotte markeder med salg av både tepper, skjerf, ponchoer and andre fargerike tekstiler - her du kan gjøre en god handel av kvalitetsprodukter til en rimelig pris.
I nabobyen Peguche har noen innbyggere åpnet sine hjem for å vise de typiske husene og hvordan de lever i dette området.
Lunsjen inntas på en sjarmerende lokal kafé /hosteria.
Frokost og lunsj inkludert
Overnatting Quito.
 
DAG 4 – The Antisana Area – Valley of Patate
Frokost og utsjekk av hotellet.
Antisana-vulkan ligger på østsiden av Quito-dalen, ca. 40 km sørøst for Quito og er det fjerde høyeste fjellet i Ecuador med sine 5704 moh. Massive snø- og isbreer fører vann til elver og innsjøer, noe som gir området grobunn for et rikt dyre- og fugleliv. Kondorer og flere andre fuglearter har sitt tilhold her.
Turen videre går gjennom Patate-regionen og til den koselige landsbyen Baños, også kalt ”Porten til Amazonas regnskog”. Gled deg til å oppleve et fantastisk grønt og frodig landskap med elver og imponerende fossefall.
Frokost og lunsj inkudert – overnatting i Patate.
 
DAG 5 – Fortress of Ingapirca – Cuenca
Frokost og utsjekking.
Turen i dag går via Riobamba som var den første byen grunnlagt av de spanske erobrerne, til Ingapirca. Ingaprica-fortet er uten tvil det viktigste arkeologiske spor som er igjen etter inka-sivilisasjonen i Ecuador. Til tross for flere studier gjort i området, er fortsatt fortets egentlige opprinnelse et mysterium og spekulasjonene går om hva det ble brukt til. Var det bygget som en festning, et senter for astronomisk observasjon eller et tempel viet til sol og måne? Ikke vet vi, men det inne i fortet kan vi se overdådighet av både inka og spansk kultur.
Etter denne opplevelsen går turen videre til Cuenca og innsjekk på valgte hotell.
Frokost og lunsj inkludert.
Overnatting i Cuenca.
 
DAG 6 – Cuenca
Beliggende i det sørlige høylandet, ligger Cuenca som i 1989 kom på UNESCOs verdensarvliste. Byen er omkranset av høye fjell og kalles også for ”Santa Ana of the 4 rivers”. Byen ble anlagt for å tilfredsstille kravene fra den spanske elite, og er i dag en arkitektonisk perle med vakkert dekorerte balkonger, vakre gater, og kirker som fremhever den monumentale skjønnheten. Vår utflukt i dag er et møte med tradisjoner, symbolikk, kultur, kunst og religiøsitet – en vandring gjennom historien hvor du kan beundre det fantastiske mangfoldet i byen.
Frokost inkludert.
Overnatting i Cuenca.
 
DAG 7
Frokost.
Dersom turen avsluttes her, blir det tranfer til flyplassen i Quito eller Guayaquil.
 
 
Har du lyst til å oppleve mer av Ecuador, så kan denne turen fint kombineres med Galapagos eller noen dager i Amazonas.

 

Reis når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.